maanantai 28. helmikuuta 2011

Jinsei ry:n pöytäpelipäivä


Tuossa lauantaina tuli hankittua lauta- ja korttipelien yliannostusta paikallisen animeseuran Jinsein pöytäpelipäivässä. Valikoimaa saimme paikalle aika mukavasti Carcassonnesta Arkham Horroriin ja Dominionista Monty Python Fluxxiin. Porukkaakin oli paikalla hitusen yli 30, joten ei ollut kovin vaikeaa kiskoa mukaan tarpeeksi sakkia peliin kuin peliin. Yllä näkyy hieman yleiskuvaa, jossa taitaa olla menossa ainakin Munchkin Impossible, Stars are (not) right ja joku ihmeen World of Warcraft-kortti/pahvilätkäpeli ja kuvan ulkopuolelle jää vielä joitain menossa olevia pelejä. Ajattelin pikaisen kuvasarjan heittää kehiin ihan vain runsaan pelaamisen ilosta.


Kotimainen Zanziar oli ehkä päivän mielenkiintoisimpia pelejä ja se myös vei osallistujiltaan varmaan isoimman osan päivästä. Sääntöjen liiasta yksinkertaisuudesta en ainakaan päässyt peliä syyttelemään sen verran mitä sivusta seurailin etenemistä aina välillä.

Munchkin Cthulhu
Myös perinteisempiä lautapelejä nähtiin
Ja vieläkin vanhempia klassikoita
Lajitelma
Keijut valtaavat Zanziarin
Zanziarin venyessä se sai myös sivupelikseen Fairy Talen, johon otin itsekin osaa, koska olin muutenkin sillä hetkellä tuuraamassa yhtä ruokaa hakemaan lähtenyttä zanziar-pelaajaa. Fairy Tale oli itselleni se päivän koukuttavin uusi tuttavuus ja sitä tulikin lätkittyä koko loppuilta Zanziarin päätyttyä. Kyseessä on nopea draft-korttipeli, jonka pelit kestävät noin vartin. Aivan mahtava välipala vaikka niitten warhammer-pelien kylkeen.

Ainoa miinus, mikä itselleni tulee mieleen on, että peli palaa kyllä loppuun ennemmin tai myöhemmin, koska ihan hirveän montaa erilaista taktiikkaa et pysty siinä valitsemaan, joten alat väkisinkin toistaa itseäsi. Tämän pelin tapauksessa se ei kuitenkaan ole ihan niin vakavaa, koska sitä on turha edes kuvitella kovin ankaraan pelaamiseen. Lisäksi pelin näyttää saavan hankittua varsin edullisesti, joten kyseessä on lopulta erittäin hyvä sijoitus. Ajattelin itsekin tilata sen jossain vaiheessa kokoelmiini siitäkin huolimatta, että se jo peliporukasta löytyy. Näkisin sen nimittäin sopivan myös niille harvemmin pelaaville kavereilleni.

Fairy Tale menossa ties monennettako kertaa
Teki kyllä hyvää mättää urakalla muitakin pelejä, kuin warhammereita ja harrastaa samalla myös huomattavasti sosiaalisempaa pelaamista.

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Sunnuntaisarjis: Space Wolves Comic


Ennakoin ja levitän sanaa. Näyttää siltä, että olisimme saamassa käsiimme varsin lupaavan Warhammer 40.000-nettisarjakuvan. Space Wolves- niminen Space Wolves-blogi nimittäin metelöi alkavansa julkaisemaan Space Wolves-sarjakuvaa. Mikälie sarjiksen aiheena... ainakin Sisters of Battle vissii... Anteeksi. Nimeämiskäytännön monimuotoisuus hyökyi ylitseni.

Tutustukaa, seuratkaa, odottakaa. Space Wolves: Space Wolves Comic.

Toivotaan etteivät törmää mihinkään lakimiesmuuriin. Tuskimpa, vaikka toisaalta kävihän sitä Saksassakin huonosti sille yhdelle fanileffalle. Toisaalta ovela saksalainen nyt vain kompastui omaan nokkeluuteensa lakikirjan kanssa.

Ainoa mikä hieman latistaa tunnelmaa on bloggaajan väite piirtäjän uniikista ja täysin epäjapsimaisesta piirtotyylistä. Heh toivottavasti se oli vitsi. Tyylihän lähentelee identtisyyksiä useiden länsimaisten isosilmäpiirtäjien kanssa. Okei varsin huono esimerkki, mutta itselleni ainakin tuli heti ensimmäisenä mieleen tämä:

Seraphimeja? Ei vaan Adam Warrenin Dirty Pair
Toisaalta itämainen ja länsimainen piirtotyyli ovat tuntuneet ylipäätään lähentyvän toisiaan muutenkin. Noh niin tai näin, niin ei se ole piirtäjän vika, jos PR-osasto ryssii. Mutta nyt siihen tärkeimpään eli eldarien mahdolliseen esiintymiseen sarjassa.

Wohoo suippokorvia!

torstai 24. helmikuuta 2011

Työprojekti: Tervigon

Tästä kuvasta siis lähdetään äyskäröimään tavoitetta
Aina välillä haluaa touhuta jotain figua oman armeijan ulkopuolelle, mutta se tuntuu hieman tuhlaukselta väkertää sivuprojektia, jolle ei koskaan tule mitään käyttöä. Vaihtelu kuitenkin virkistää ja siksi olenkin koittanut hieman kärkkyä ihmisiltä, josko joku kaipaisi jotain conversiotyötä armeijaansa. Sellainen on nyt löytynyt ja itseasiassa täsmälleen se, mitä olen himoinnutkin. The Hive of extraordinary gentlemenin Defiler nimittäin tahtoisi armeijansa jatkeeksi Tervigonin, muttei jostain syystä tahdo sitä itse lähteä tekemään. Noh sopii minulle ja lasku tulee perästä!

Se perinteinen ja loogisin alusta Tervigonille on tottakai Carnifex ja siltä pohjalta asiaa lähdettiin ajattelemaan. Tässä siis muutamia sinitarraluonnoksia, joilla lähdin ensimmäisiä fyysisiä suunnitelmia tekemään. Codexin kuva ei kauheasti Tervigonin rakennetta paljasta, mutta tuota varsin rajua etuselän panssaria on vaikeaa jättää huomioimatta, joten sen kehittelystä lähdin liikkeelle. Orjallisesti en aio kuvaa noudattaa, koska takapäässä joutuisi kuitenkin repimään toteutuksen täysin hatusta, joten sallin itselleni taiteellisia vapauksia myös etupään suhteen.Toisenlainenkin visio monsterin rakenteesta syntyi, mutta ehkä jätämme sen omaan arvoonsa.

Tervigon - Täyttä Porilaista Termagaunttia
Tällä viikolla projekti ei juuri tule edistymään, sillä ohjelmaa on siunaantunut jokaiselle päivälle turhankin runsaalla kädellä, mutta ehkäpä ensi viikolla sentään näemme projektin seuraavan päivityksen. Tässä vielä muutamia suosikkejani muiden tervigoneista vinkiksi tulevasta: Tervigon @ Awakening Ynnead ja Tervigon @ Legio Minimus

tiistai 22. helmikuuta 2011

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Fallout: Nuka Break -fanivideo

thatsnerdalicious.com
Otetaas loppukevennys tälle viikolle. Moni on tämän varmaan ehtinyt jo nähdäkin, mutta teos ehdottomasti ansaitsee tulla nostetuksi esiin. Fallout-maailmaan sijoittuvaa fanivideota siis tarjolla. Kannattaa liittyä porukan youtube-kanavalle, sillä ovat lupailleet, että lisää saattaisi olla tulossa. Se niistä jorinoista. Nyt on Nuka Cola-tauon paikka.Ja jos Fallout-pelien maailma ei ole sinulle entuudestaan tuttu niin... Säälin sinua.

lauantai 19. helmikuuta 2011

Forge World: Eldar Wasp Assault Walker

FW - Wasp Assault Walker
Tipahti sähköpostiin Forgen uutiskirjettä ja siellä komeili jälleen uutta tavaraa Eldarille. Kyseessä on siis War Walkerin jatke nimeltä Wasp Assault Walker. Täytyy sanoa, että itse figuun olen kyllä varsin pettynyt, koska erot tavalliseen War Walkeriin ovat todella vähäiset. Laitteen kohdalla lipsautellaan taas tulevia Eldar Corsaireja ja niitä kieltämättä mielenkiinnolla odottelee, sillä säännöt saattaisivat sopia armeijani nykyiseen fluffiin paremmin, kuin craftworldilaisten codex.

Talsijamuunnoksen kokeelliset säännöt löydät täältä. (PDF) Deep Strikettävä ja Jump Jeteillä syöksyvä BS4-walkeri on kieltämättä hauskaa, mutta kaikista hämmentävintä säännöissä on, että ne sanovat vekottimen olevan Troop-slottia. Kiesus sentään...

perjantai 18. helmikuuta 2011

Dark Eldar Hellions WIP

Helliarch with Phantasm grenade launcher
Tein aika pahan virheen. En osannut päättää, että minkä Eldar-yksikön kimppuun kävisin, joten tarttuin Dark Eldar laatikoihin ja tuloksena oli viisi ensimmäistä Hellionia. Hups. Hienosäätöä vielä vaativat eli yksityiskohtia puuttuu. Yllä kuvassa Helliarch adjutantteineen. Juu kyllä IG:n kranaatinheittimen inspiroimana lähdin sen ympärille ensimmäistä hellionia rakentamaan. Hellioneissa mukana tulleet liitolaudan pohjaan laitettavat Phantasm grenade launcherit eivät oikein innostaneet, joten mopo skyboard karkasi käsistä. Heitin kaipaa vielä tähtäimiä ja jotain muuta yksityiskohtaa ja tietysti pitäisi löytää myös sopivat normiaseet itse helliarchia varten. Ruoska vyölle kenties?

Rekyyli?
Sitten vielä muutama lisää, että saadaan ensimmäinen viisikko täyteen. Tuon oikeassa reunassa oleva hakee vielä vähän asentoaan, sillä sattuneesta syystä tuohon ei tuota normaalia pallotikkua saa kunnolla. Tarkoitus siis olisi, että tyyppi on syöksymässä varsin jyrkästi ylöspäin, joten lentotikku tulee kiinni taivaslaudan takapäähän. 


Että tälläistä tällä kertaa. Kehittely jatkuu ja asiaan palataan, kun sen aika on.

maanantai 14. helmikuuta 2011

Crashed Imperial Aquila Lander WIP osa 2


Viime "maastopäivänä" tuli taas jatkettua tuota ympäriinsä törmäillyttä Aquilaa. Metalliosat saivat Tin Bitziä ja Boltgun metallia ja ikkunat ensimmäisiä kerroksia sinisiä. Lisäksi konetta halkovat viillot ja railot saivat paria sävyä harmaita ja boltgun metallia. Nokkaa myös suttasin hieman ankarammin. Kyllä se siinä muotoutuu.

Viikonloppuna tuli myös pelailtua. Tauta vastaan 750p ja örkkejä vastaan 1000 pisteen peli. Tuli isommassa pelissä ulkoilutettua War Walkereita pitkästä aikaa. Harmittaa, ettei tullut tehtyä muistiinpanoja matseista, sillä niistä olisi saanut hyvät taisteluraportit aikaan. Ei siksi, että voitin molemmat, vaan koska erilaiset listat saivat uudenlaisia tilanteita aikaan, joiden opit olisi mieluusti arkistoinut kunnolla myöhempiä taisteluja varten. 

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Sunnuntaisarjis: The Gutters

Tänään laatikosta tarjoillaan supersankariparodiaa: The Gutters


Tämä ei ole oikeastaan itseen vielä edes hirveästi iskenyt, mutta nostan sarjan esiin ihan kunnianosoituksena sen tekijöitä kohtaan, sillä heidän toinen sarjansa on jo aikaisemminkin hehkuttamani LFG. Useisiin vuosiin ei vain ole enää tullut supersankarisarjakuvia harrastettua, joten niistä pilaa tehdessä ei kai osuta minussa enää oikeaan hermoon. Täten kuitenkin lupaan nyt antaa tälle itsekin uuden mahdollisuuden ja marssia kanssanne sitä lukemaan uudelleen.

perjantai 11. helmikuuta 2011

Lyhyt kuvaraportti kaartin kohtaamisesta

Herrasmiehen ykköset (ref: gentleman's ones)
Viime viikonloppuna tuli taas pelailtua ja peliporukkamme sai vielä vahvistustakin Turusta, kun allekirjoittaneen pikkuserkut olivat vierailulla täällä Porissa. Tällä kertaa se tarkoitti, että pöydällä nähtiin myös vaihteeksi Imperial Guardia ja niitä vastaanhan oli pakko päästä pelaamaan. Porukkamme hakkasi illan aikana mukavasti peräti viisi peliä, joista neljä oli Annihilation missionia. Karua tarinaa omasta noppatuuristani kertoo myös ylläoleva kuva. Täysiverisen taisteluraportin kirjoittamisen sijaan ajattelin vain jakaa hieman kuvia omasta pelistäni. Kill pointteja metsästettäessä peli päättyi tasan 2-2 ja siihen täytyy olla erittäin tyytyväinen, kun vastassa oli pitkästä aikaa oikeita panssarivaunuja ja viime aikoina käyttämässäni listassa ei hirveästi PST-tulta ole. S6-ammukset ovat hyvin riittäneet muita vastaan ja tiesin, että nyt seuraa ongelmia. IG sai aloituksen, joten päätin laittaa koko armeijani reserviin, vaikka autarchien puute tiesi suurta epävarmuutta kentälle saapumiseen.

Deployment suoritettu
Kohti kaartin asemia
Varsinkin Dire Avengereilla tuli pelattua holtittoman agressiivisesti, mutta kohteen kiertely on turhaa, jos ei sieltä käsin pysty mitään tekemään. Iskin siis ryhmällä suoraan vastustajan keskelle ja sainkin ryhmän veteraaneja pyyhittyä pöydältä. Valitettavasti vastapallona tuli tottakai liekinheittimiä niskaan.

Uraaaaa!
You are doooooomed...doooooooooooomed I tell you...voi pask..
Tankkeja
Hyvä päivä kuitenkin oli ja kaartia vastaan on aina mukavaa ja opettavaista pelata ja tosiaan olen tasapeliin oikein tyytyväinen. Diret hoitelivat veteraaniryhmän ja Warp Spiderit yhden komentoryhmän. Valitettavasti liekinheittimiin tosiaan menehtyi Wave Serpentin sisältö, joten näistä tapoista aiemmin mainitut luvut 2-2. Muista päivän peleistä löytyy varmaan tekstiä toisista blogeista ennemmin tai myöhemmin.

tiistai 8. helmikuuta 2011

Porin taistelupelaajien kotisivut avattu


Pahoitteluni, mutta paikallisfiilistelen taas.

Kuten aikaisemmin mainitsin, niin Porilaiset taistelupelaajat eli konsoliohjainten pahoinpitelijät pyrkivät järjestäytymään. Nyt yhdistyksen kotisivut on avattu ja löydät ne osoitteesta www.ptpry.fi.

maanantai 7. helmikuuta 2011

Täydennysjoukoista boostia


Tuli taas heikolla hetkellä tilattua Boostepistä hieman täydennyksiä muutaman hengen voimin. Nidejä herrasmiehille ja örkkejä rihmastoon ja maaleja sinne tänne. Itse sain viimein toisen Wave Serpentin sentään. Nyppii vain, että tilaamani Army Painterin Skeleton Bone spray tulee vasta joskus jälkijunassa. Toivottavasti tulee siihen mennessä, kun saan tuon serpentin koottua. Elättelen toivoa, että tuon pohjamaalin avulla saan maalaamisen parempaan vauhtiin. Saa vetäistyä kerralla useamman ryhmän suoraan wraithbone-fiilikseen.

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Sunnuntaisarjis: Da Real Wurld 40K

Da Real Wurld 40K Neo Promo
Tänä sunnuntaina vedän hihasta win-win-tilanteen ja lyön pöytään nettisarjakuvan, joka pohjaa WH40K:hon. Sarjan nimi on siis Da Real Wurld 40K ja sijaitsee deviantartissa. Sarjaa ei valitettavasti hirveää määrää ole ja uusimmat stripit ovat vuodelta 2009, joten jatkoa ei varmaan ole tulossakaan. Sarjan saa siis lukaistua nopeasti aamukahvin/teen/korjaussarjan kanssa lävitse ja se kannattaa, sillä sen verran touhu kuitenkin pistää virnuiluttamaan.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis seitsämän heppua asustaa saman katon alla. Asukkaissa nyt vain sattuu olemaan örkki, eldar, dark eldar, taukki, necron ja molempia makuja mariineja. Esimerkiksi vuokraosuuden kerääminen kämppiksiltä voi siis synnyttää...tilanteita.

lauantai 5. helmikuuta 2011

Crashed Imperial Aquila Lander WIP


Olemme nyt pari viikkoa peliporukan kanssa onnistuneet kokoontumaan kahdesti viikossa. Toinen päivä on tottakai ollut pelaamista varten, mutta toisena päivänä pyritty yhdessä keskittymään muuhun harrastamiseen. Pääpainoa yritetty vierittää tietysti maastojen tekemisen suuntaan, jotta sitten pelipäivinä pöytä näyttäisi paremmalta. Itselläni oli tällä viikolla sellainen olo, että missään nimessä ei nyt rakenneta uutta, vaan maalataan vanhaa, joten pienen pohdiskelun jälkeen kaivoin minun ja velipojan Aquila-maaston esiin. Ostettiin se Kardinaalin kanssa joskus puoliksi pois toisen porukan Macragge-aloitusboxista. Maalattua sitä ei kuitenkaan aikanaan tullut, sillä taisi harrastus taas välillä vähän hiipua juuri niihin aikoihin. En halunnut Aquilan olevan mikään harmaa möykky kentällä, joten lyhyen taustatutkimuksen jälkeen päädyimme punaiseen väriin. Tarkoitukseni on myös saattaa alus sellaiseen kuntoon, että se ei ole suinkaan juuri tipahtanut, vaan lojunut maassa jo pidemmän aikaa. Sammalta siis kasvamaan päälle ja muuta vastaavaa.

Kuvassa näkyykin aluksi käytetyt maalit. Ensin pari kerrosta Mechrite Rediä itse alukseen ja kevyt Khemri Brown alustaan. Tämän jälkeen peitin koko komeuden mömmöistä parhaalla eli Devlan Mud washilla. Kappaleet ovat itseasiassa edenneet jo pidemmällekin, sillä Kardi jatkoi maalailua tuosta eteenpäin lähdettyäni. Eiköhän tuo siis saada aika mukavasti Tag-tiimitettyä valmiiksi.

torstai 3. helmikuuta 2011

Perheenlisäystä

Tiberius & Merlin
Nyt kun nämä kaksi alkavat tulla toimeen keskenään sen verran, että mahtuvat poseeraamaan samaan kuvaan, niin on aika esitellä perheen uusin jäsen. Tiben vieressä siis hyörii hänen tuore pikkuveljensä Merlin eli Merri. Norjalainen metsäkissa ompi hän. Toivottavasti ottaa vanhemmasta mallia ja jättää figuurit rauhaan. Minulla on omat lelut ja heillä omat. Merri on virallinen tekosyyni sille, etten viikonloppuna tai oikeastaan sen jälkeenkään ole ehtinyt touhuamaan mitään figurintamalla tai oikeastaan millään muullakaan rintamalla. ...no hyvä on pari Doctor Who-spesiaalia olen tuijottanut.


Posti nimittäin toi Amazonin sademetsästä tuon The Complete Specials -dvd-boxin, kun tyhmyyttäni en ymmärtänyt sitä Lontoosta jouluna hankkia. Jouluspesiaaleista ei kuitenkaan ole boxissa kyse vaan sisältää pikemminkin vuoden 2009 jaksot. Pääsee näiden jälkeen sitten katselemaan tuota 5. tuotantokautta, jonka sentään sitten Heathrown HMV:stä ostin ennen lähtöä. Oli siellä lähes kympin halvempi, kuin Lontoon keskustassa, joten onneksi kitsastelin aluksi.

Kirottu olkoon muuten Planet of the Dead. Se viimein onnistui siinä, mitä sarja on yrittänyt jo kolmen tuotantokauden ajan eli aivopesi minut haluamaan ei-mustat kirkkaanväriset converset. Raivostuttavaa. Typerät kalliit tennarit. Argh.. äh ei nyt aloiteta ranttia.

Planet of the Dead - We can't hear you over the sound of how awesome we are
Doctor Who + Cats = Autowin

keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Viikon Vinkkilista #16

1. Uusi Eldar-pelipöytäprojekti havaittu!*
2. Mmmmm haltiaihoa
3. Scifi-voimala. Rakennusohjeet samasta blogista
4. Vanhan DE-Raiderin uudistaminen
5. Scorpio-Defiler**
6. Virtakaapeleita figuihin
7. Veristä verta
8. Jo toinen näyttävä Court of Archon
9. Bolter+Plasma Pistol=Plasmagun***
10. Tämä saa haluamaan lukea kirjan, mutta sitten taas...

* Uuu shiny...

** Vau. Nerokkaasti ja komeasti yhdistetty kaksi täysin erilaista tankkia.

*** Ei edes mitenkään erityisen hyvä tutoriaali, mutta aina välillä kannattaa palauttaa mieleen, että bitsilaatikko on täynnä pistooleja, joilla ehkä saisi paikkailtua sitä assault-pyssyjen tarvetta. Dark Eldarien blasta-pistooli? Ehkä jopa Harlekiinien Fusion-pistooli?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...