tiistai 31. toukokuuta 2011

Viikon Vinkkilista #32

1. Voihan skottimariinit
2. Citadel Finecast puhuttaa nyt sen verran
3. ja tässä siitä huomattavasti huolestuttavampia testituloksia
4. War Altar of Nurgle WIP
5. Tavallista helpompi Tervigon-projekti*
6. Hemejä kerrakseen Eye of Errorista jälleen
7. Grey Knight step-by-step maalaustutoriaali
8. Pioneeritankki
9. "varasäiliö" <3
10. emt, mut toi mahasilmä

* Juu se allekirjoitaneenkin Tervigon-projekti jatkuu kyllä. Ollut liikaa häiriötekijöitä muista touhuista ja pientä inspiraatiopuutosta ja se yksi oleellinen osakin yhä puuttuu. Tulee myös otettua vähän liian rennosti tälläinen kaveriprojekti. Täytyykö hankkia seuraavaan oikea asiakas? ;)

lauantai 28. toukokuuta 2011

Näytösturnauksen tuloksia


Nyt on viikonlopusta selvitty ja valokuvat saatu, niin voi hieman raapustaa tuloksia tuosta viime viikkoisesta näytösturnauksesta. Allaolevaa "Ennen/Jälkeen"-kuvaa ja postauksen viimistä kuvaa lukuunottamatta valokuvat ovat Jinsein aktiivisimman kameramiehen Jolezin ottamia, joten kiitokset sinne. Lisää hänen kameratyötään esittelen varmaan ensi viikolla. Jos olet missannut, että mistä tässä touhussa ylipäätään oli kyse, niin löydät pohjustukseni tästä.

Ennen / Jälkeen
Edetään kronologisessa järjestyksessä eli hyppäämme ajassa taaksepäin viime viikon perjantaihin. Luonnollisesti viimeiset siveltimenvedot tehdään viimeisenä iltana. Tämänhän kaikki figuharrastajat tietävät? Yllä näkyy siis lopputulos, mitä lähdettiin peli-iltaan ulkoiluttamaan. Aluksihan tilanne oli se, että vain Warp Spiderit olivat valmiita ja Guardiaanit olivat maaleissa, mutta basetus puuttui. Walkkerit, Farseerin ja Rangerit siis suttasin tuossa parin viikon aikana, kun aikaa liikeni. Puuh ja suoraan sanottuna näihin yksiköihin en kovin tyytyväinen ole. Kokonaisuutena näyttää ihan siedettävältä, mutta yksittäisen yksikön tuijottaminen saa suupielen nykimään väärällä tapaa. Oikaisin toki joissain kohdissa ihan tarkoituksella ajan säästämiseksi eli mitään mutaa en jalkoihin tai viittoihin vielä suttaillut tai muita vastaavia yksityiskohtia. Noh pääasia, että yksi lohko uudistuvasta armeijasta on pelipöytätasossa. Figuja riittää tehtäväksi vielä niin paljon, että näihin voi palailla sitten myöhemmin jälleen. Basetuksenkin tein 2.edikan tyyliin pelkkää flokkia alustoihin viskomalla. Old School yo! ...anteeksi.

Sitten seuraavaan päivään eli D-Day lauantai 21.5.2011.

Autooni sullottiin siis kolme armeijaa, kolme pelaajaa, yksi muonittaja ja epämääräinen laatikollinen maastonkappaleita. Tarpeettoman pitkään palvelleella saksalaisella tankillani huristeltiin siis tapahtumapaikalle ja landraidermaisella manööverillä valtasimme heti rakennuksen pingispöydän tarkoitusperiimme. Kamojen purku, maastojen levitys ja pelaamaan.

1. Näytös: Tyranids vs. Chaos Space Marines

Pahuuden joukot kokoontuvat chaos-kristallin ympärillä
Mission: Capture & Control
Deployment: Dawn of War
Tulos: 0-1

2. Näytös: Eldar vs. Tyranids

Tarpeettoman tiukat paikat
Mission: Annihilation
Deployment: Spearhead
Tulos: 5-3

3. Näytös: Eldar vs. Chaos Space Marines

Ja taas lähärissä
Mission: Capture & Control
Deployment: Dawn of War
Tulos: 1-1

Pelasimme siis kukin pelit molempia toisia vastaan ja tilastoa näette yllä. Tyranidit siis voitin ja Chaoksen kanssa oli tyytyminen tasapeliin, kun voitto jäi parin ranger-kiväärin laukauksen verran vajaaksi. Nämä 500 pisteen pelit tuntuivat todella nopeilta nyt, kun on jälleen tottunut 1000-1500 pojon matseihin.

Väkeä parveili mukavasti pöydän ympärillä jatkuvasti, joten tavoite pelin esille tuomisesta ainakin täyttyi todella helposti. Kävipä siellä muutamienkin tyttöystävät tuijottamassa pöytää ja peliä päivän aikana, että "ymmärtäisi edes puolet mitä blogeissa lukee." Köh. Kyllähän väeltä kiinnostusta touhua kohtaan siis löytyi ja ainakin yksi innokas uskaltautui heti pelaamista kokeilemaankin, joten tilaisuuden hänelle tottakai soimme. Tulokkaalle mariineimmat eteen eli Tezin Chao's ja Tez taas pelasi omia joukkojaan vastaan Defilerin Tyranideilla.

Demopeli: Chaos Space Marines vs. Tyranids

Mission: Seize Ground
Deployment: Pitched Battle
Tulos: Loppupisteet 0-0. Tyranideilla ei ollut enää trooppeja jäljellä objectivejä valtaamaan pelin loppuessa, mutta onnistuivat nirhaamaan viimeisen mariinin kentältä, joten voitto meni siis nideille. Varsin tasainen lopputulos siis.

Eli yhteenveto:
1. Kolme 500 pisteen armeijaa valmistui
2. Tietoisuutta warhammerista lisätty
3. Aiheutettu kipinää uusille mahdollisille pelaajille.
4. Herätetty vanhoja pelaajia horroksesta.

Ei siis ollenkaan huono ajatus ollut tämä tempaus. Pakko olla tyytyväinen

torstai 26. toukokuuta 2011

Porilaisten figumiitti 16.6.2011

Realistiset tavoitteet?
 Hieman paikallisia asioita täältä Porin suunnalta.

Kuten viime viikolla mainitsin, niin järkkäilin pientä näytösluontoista pelaamista Jinsei ry:n peli-iltaan viime lauantaina. En ole siitä ehtinyt vielä tänne blogiin tuloksista edes raportoimaan, sillä kameramiehelleni tapahtuma oli liikaa ja hän on vielä vuoteenomana. Kirjoittelen siis jälkilöylyjä ja postailen kuvia, kunhan niitä vain saan.

Jotain tapahtuman onnistumisesta...tavallaan...kertoo se, että Sotavasarassa Porin omalla keskustelualueella on virinnyt kovinkin paljon keskustelua paikallisen toiminnan herättelystä. Keskustelun ajoittaista laatua en kehtaa edes kommentoida, mutta niin tai näin päädyin vastavuoroisesti pyytämään animeseuraa sponsoriksi figumiittiin. ..ja noh kuulun itse hallitukseen, joten temppu ei ollut kovin vaativa :p Suhteet jyllää. Jinsei ry siis avustaa tiloissa ja heittää kahvituksen päälle, joten porilaiset figuilijat näkevät toisiaan pitkästä aikaa kasvotustenkin.

Aiheen varsinainen keskustelu ja muu siis tässä ketjussa.

Eli lyhyesti:  

Porilaiset figuharrastajat kokoontuvat torstaina 16.6.2011 kello 18.00 alkaen kulttuuritalo Annankatu 6:n 3. kerroksessa. Olet tervetullut paikalle, jos täälläpäin Suomea hyörit ja vaikutat.

Puuh miten tässä taas näin kävi.

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Hyvää pyyhepäivää!


On jälleen se päivä vuodesta, kun on tavallistakin tärkeämpää tietää oman pyyhkeensä sijainti. Pyyhepäivää vietetään tänään ympäri maailmaa Douglas Adamsin muistoksi jo 11. kerran. Lisätietoa voit kaivaa tapahtuman kotisivuilta osoitteesta www.towelday.org. (tai www.towel-day.com/fi)


Onhan pyyhkeesi mukana?

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Jos näet lukea tämän, maailmanloppu ei tullutkaan

Dork Tower 951

Hyvää ensimmäistä päivää taas yhden "maailmanlopun" jälkeen. Tiedän, että en ole julkaissut "sunnuntaisarjiksia" pitkään aikaan, mutta se "artikkelisarja" ei suinkaan ole unohtunut mihinkään. Minulla on sarjoja tuolla kyllä pitkä jono odottamassa esittelyään, mutta en vain ole muilta touhuilta ehtinyt panostamaan niihin. Kyllä niitäkin taas tulevaisuudessa saadaan ja ehkä tämä maailmanloppu siivittää nekin uuteen alkuun.

perjantai 20. toukokuuta 2011

Talouspoliittinen Hitler-kortti


Tämän viikon olen aikalailla hyörinyt tuon 500 pisteen näytösprojektin kanssa. Tälläinen pieni projekti varsinkin saa huomaamaan kuinka moneen suuntaan sitä aikaa tuhlaantuu ja kuinka vähän sitä jäljellä jäävää osaa suunnata figutukseen. Omaa laiskuutta siis jälkimmäinen oikeastaan. Metsään en ole menossa kuitenkaan vaan täysin aikataulussa ovat valmisteluni. Hyväähän nämä deadlinet vain tekevät se on jälleen huomattu. Mutta se aikatauluhelveteistä ja päivän varsinaiseen asiaan!

Jos yhtään seuraat figuttelun nettimaailmaa, niin olet varmaan jo kuullut, että on taas se aika kuukaudesta vuodesta, jolloin Games Workshop nostaa tuotteidensa hintoja. Eli on se aika vuodesta, kun warhammeristit uhkaavat villisti ja pyhästi vannovat nousta barrikadeille ja kertovat kaikille miten firma nyt kyllä menee nurin, kun hinnat on niin törkeät, että se on loppu nyt soronookaputjaharakiri.

Aion olla populistisika ja pelata natsikortin aiheesta. Hei camoon ei ole edes se bunkkerikohtaus käytössä tällä kertaa! Tämän siitä saa, kun aiheelle kerran antaa pikkusormen.



Kiitokset inspiraatiosta kuuluvat The Back 40K-blogille.

Mutta aihetta hieman vakavammin sivuten, niin GW:llä on +700 tuotetta ja niistä 174 on ilmeisesti saamassa uuden hinnan. Paljon törkeämpääkin voisi olla. Itseäni näistä ei juuri mikään kosketa tällä haavaa. Ainoa mitä olen harkinnut on, että voisi taas yhden battleforcen suippokorville hankkia, mutta vaikka siihen onkin lisää hintaa tulossa, niin en silti ajatellut hamstrata niitä kaappiin odottamaan. Näitä tulevia hintoja on tottakai heiluteltu kymmenissä blogeissa tällä viikolla. Vilkaise vaikka tuosta samasta bäkkäriblogista, jota omana lähteenäni käytin muutenkin. Hintamuutokset ovat myös saaneet blogimaailmassa pyörimään vetoomusketjukirjeen, joka on löytänyt tiensä ihan näihin kotimaisiinkin. Pisteet Janzkille yhteisöllisyydestä. 

Tämä ainainen hinnoista mekastaminen on vain jättänyt jalkohinsa kaikenlaista muutakin firmaan liittyvää hapatusta. GW esimerkiksi yrittää rajoittaa huhuja elikkäs julkaisuvuotoja entistä paremmin tällä tapaa. (Ai onko ne tähänkin mennessä yrittäneet hillitä niitä jotenkin vai?) Huvittavaa on varsinkin se, että firman uusin "julkaisu" eli Citadel Finecast ei kiinnosta hintakikkailun aikana juuri ketään. Eipä silti ei koko julkaisussa oikein mitään pointtia olekaan. Vanhoja figuja osittain uudesta materiaalista ja kalliimpaan hintaan. Whiiii halkean innosta heti huomenna.

Meinasin nostaa esiin häiritsevimpänä jalkoihin jääneenä seikkana erään blogin postauksen siitä, miten hän oli laittanut GW:n eri Facebook-sivuille asiallista kysymystä uuden hinnoittelun syistä ja palkintona tästä oli viestien poisto ja bannaus sivuilta. Kun menin myöhemmin kyseistä tekstiä hakemaan, niin koko postaus olikin poistettu myös blogista. Tästäkös saisi salaliittoteoriitikot hyvin vettä myllyynsä. Täytyypä kritisoida ankarammin, että tulisi lahjotuksi hiljaiseksi. Ei vaan kyllä GW:tä kritisoivia tekstejä on samainen blogi edelleen pullollaan, joten siitä ei kuitenkaan taida olla kyse. Selitys löytynee ihan viestien massasiivouksesta, joka GW-nettitiimin mukaan on tehty, koska kyseistä kitinää oli asiaan littymättömissä paikoissa esimerkiksi maalausartikkeleissa. Kätevää. Ehkä tämä selitys on riittänyt myös bloggaajalle ja vähin äänin poistanut postauksensa nolona. Ei nyt ole niin suuresta rikoksesta kyse, että alkaisin tutkivaa journalismia harrastaa tämän enempää.

Muutenkin workshopin touhuista on bloggailtu viime päivinä niin tiuhaan, että saisin minuuteissa koottua niistä vaikka koko ensi viikon vinkkilistan, mutta enpä kuitenkaan taida. Ompahan vaan taas täysi työ löytää niiden itkuvirsien seasta jotain oikeita aikaansaannoksia vinkattavaksi. Pläh...

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Leffaisku: Fast Five

Entistä isompia miehiä aikaisempaa isompien pyssyjen kanssa ja auto vain taka-alalla
Olin perjantaina juuri saamaisillani perseeni ylös sohvalta Discovery channelia tuijottamasta ja suuntaamassa kohti työpöydällä odottavia figuja, kun yhtäkkiä extemporee oltiinkin jo menossa leffaan. Finnkinolle kävellessä pohdin jo valmiiksi päässäni blogitekstiä uusimmasta Fast & Furious tekeleestä ja ajattelin tekstin jäävän varsin lyhyeksi. Näin jo kirjoituksen selkeänä pääni sisällä jotenkin tähän tapaan. "Jos tykkäsit aikaisemmista f&f-leffoista, niin tykkäät tästäkin ja jos olet vihannut aikaisempiakin, niin miksi tätä edes harkitsisit katsoa? Mitään uutta aikaisempiin verrattuna ei siis tälläkään kertaa ole tarjolla, mutta täytyyhän näitä nyt aina parinkolmen vuoden välein vilkaista, että saa taas himot kaivaa GTA-pelit esiin." Arvasit varmaan jo, että odotukseni menivät jokseenkin metsään...

Ryhmä 1: Ocean's..1, 2, 3...Eight?
Viides vauhtihirmuleffa sijoittuu Rion kapeille kaduille, jotka soveltuvat vain juoksenteluun luotisateessa, joten ympäristö aiheuttaa pientä muutosta teemaan heti kättelyssä. Paljon enemmänkin teemaa on kuitenkin rukattu, sillä sen perinteisen pollari-ajaa-rosvoa-takaa-ja-lujaa -touhun sijaan elokuva on pikemminkin rosoisempi äijäversio Ocean's-leffoista. Tottakai autot ovat edelleen näkyvästi menossa mukana ja niissä pakollisissa tuunausbileissäkin käydään, mutta tällä kertaa päähenkilöksi on nostettu kokonainen lauma...päähenkilöitä. Tekijät ovat kaivaneet kaikista aikaisemmista leffoista sivuhahmoja ja antaneet heille ylennyksen isompaan rooliin. Tätähän voisi melkein kutsua jopa hahmokehitykseksi.

Ryhmä 2: Team America - World Police
Koska rosvoilta rahaa pöllivät varkaat eivät vielä saa pakkaa tarpeeksi sekaisin, niin mukaan tarvitaan tietysti roistoja poliiseja ja überkyttiä. Ensimmäisiä edustaa Rion poliisi, joka on luonnollisesti paikallisten konnien palkkalistoilla ja jälkimmäisinä ovat jenkeistä ensimmäisten rosvojen perään lähetyt supersotilaatpoliisit. Nämä airsoftaajien märät päiväunet etenevät kaduilla aseet laulaen kohteensa perässä ja niittävät tielle osuvaa paikallista väestöä kuin heinää. Onko nyt "factionit" selvillä? Ei? Hyvä! Ei se mitään!

Ryhmä 3: Pakollinen huumeparoni
En ole mikään sarjan varsinainen fani, mutta on nuo kaikki aikaisemmatkin elokuvat tosiaan tullut katseltua. Olen henkisesti sen verran kaukana autoaan rassaavasta amisteinistä, ettei näiden leffojen maailma nyt mihinkään kovin syvälle sieluun vetoa. Ehkä juuri sen takia tämä on mielestäni sarjan selkeästi paras elokuva. Tämä tarkoittanee myös, että monien mielestä tämä saattaa olla juuri se huonoin elokuva. Hmm se ei varmaan ole monien mielestä kovin paljon sanottu, että tämän on sarjan paras teos? Noh en kyllä halua edes yrittää käännyttää ihmisiä katsomaan tätä vasten tahtoaan. Ei se nyt aivan niin loistava ole, mutta täytyy sanoa, että se todellakin itseni yllätti positiivisesti. Jos ajatellaan leffaa pelkästään omana itsenään, niin se on lopulta varsin pirteä nykyaikainen "pankkiryöstö". Moisista leffoista kiinnostuneiden voikin siis olla ihan aiheellista katsastaa tämä.

lauantai 14. toukokuuta 2011

Technical Difficulties, Please Stand By


Jos olet Bloggerissa olevia blogeja yhtään vilkuillut viime päivinä, niin olet varmaan huomannut, ettei tällä viikolla ole mennyt valtavan lujaa. Lyhyesti sanottuna pari päivää sitten tuli isoja ongelmia ja bloggeria potkaistiin ajassa taaksepäin parilla päivällä. Tämä tarkoittaa, että tavaraa lensi eri asteisiin bittiavaruuksiin ja vaikka onkin lupailtu, että ne pyritään palauttamaan, niin ainakaan vielä niin ei ole käynyt. Itseltänikin lähti yksi postaus ja sen mahdolliset kommentit ja edellisestä postauksesta ainakin pari viimeisintä kommenttia. Puuh eli noh aika vähällä selvisin, sillä tilanne olisi voinut jollain toisella viikolla olla paljon pahempi.

Karkuun lähti siis vain tuo tekstini tulevasta pienestä "näytösturnauksesta," jota olen luvannut järjestellä ja sain sen nyt itse palautettua varsin vähällä vaivalla. Onnekseni oli jäänyt tuo teksti auki yhteen välilehteen, joten sain tekstin kopsailtua sieltä helposti talteen. Ei tarvinnut alkaa vanhaa luonnosta hiomaan uudestaan. Lucky~yy.

Että tälläistä...

Edit 24.5.2011: Kappas nyt kadonneet kommentitkin on saatu viimein takaisin. 

500p "Näytösturnauksen" valmisteluja

Tässä ja tällä ollaan menossa
Eipä siitä kauaa ole, kun Fire Dragonien yhteydessä totesin, että ei sovi aloittaa uusia maalausprojekteja ennen, kuin vanhoja on saatettu päätökseen. ...No eihän siitä taas tule yhtään mitään! Menin nimittäin lupailemaan paikallisella animeseuralla, että minä ja muutama muu WH40K-peliporukastani voisi vähän esittelymielessä pelailla hammereita yhdistyksen peli-illassa loppukuusta. Eldarieni lisäksi siis mukaan olisivat tulossa ainakin Defilerin tyranidit ja Tezin chaos-mariinit.

Hieman uudenlaisia haasteita tämä toi armeijalistan tekemiseen, kun pitäisi myös ajatella hieman sitä esittelypuolta eli mielellään mahdollisimman monipuolisia yksiköitä armeijaan, mutta näin pienessä pistemäärässä se on ennätyksellisen tuskaista. Totesin, että en saa pistemäärään mahtumaan kirveelläkään tankkeja, walkkereita ja hyppyreppuja, joten joudun valitsemaan näistä listaan vain kaksi.

# HQ
Farseer, Guide, Singing Spear [78p]

# Troop
Guardians x10, Scatter Laser [95p]
Rangers x5 [95p]

# Fast Attack
Warp Spiders x5 [110p] 

# Heavy Support
War Walker x2, Scatter Laser x4  [120p] 

Yhteensä 498 pistettä

Perfektionismi ei tietenkään salli viedä julkiselle paikalle mitään harmaata muovimassaa, joten kunkin on tarkoitus viimeistellä armeijansa pelipöytätasoon ja tietysti myös mukaan otettaviin maastoihin pitää vähän kiinnittää huomiota. Selvinnen siis parin yksikön maalaamisella, mutta kun tätä elämää riittää, niin on hyvä, että olen ollut ajoissa liikkeellä.

Kuten kuvasta näkyy, niin Rangerit ovat siirtyneet maalauspöydälle ja ne ovat varsin hyvässä vaiheessa. Lähinnä enää siis ne, Farseer ja kaksi War Walkeria, niin ollaan selvillä vesillä. Jos aikaa jää maalata enemmänkin, niin listaan on mahdollista vaihtaa vaikka Fire Prismiä tai vastaavaa esittelemään pelin scifistisempää tankkiteknologiaa.

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Dark Eldarien 2. aalto Advance Orderissa


Enää emme roiku huhujen varassa, vaan GW on heittänyt viimein uusia Dark Eldareja nettisivuilleen. Löydät ne Advance Orderista. Eli tulossa on Battleforce, Scourget, Venom, Talos ja Cronos. Kaksi viimeistä eivät valitettavasti ole samassa laatikossa toisin kuin etukäteen uumoiltiin. Scourgeista tykkään, mutta Talos ja Cronos eivät oikein istu omiin suunnitelmiini. Venom on oikein veikeä ja aivot raksuttavat siitä jo kovaa vauhtia vekottimia molemmille eldareille.

Mitäköhän tästäkin taas tulee.

Edit: Hum taisin nyt mennä vipuun. Vaikka Talos ja Cronos on laitettu sivuille erikseen tilattavaksi, niin molempien tiedoissa lukee kuitenkin, että laatikosta saa tehtyä kumman tahansa. Ompas kummallista.

maanantai 9. toukokuuta 2011

Hyvät, Pahat ja Inkvisiittorit


Päivitystahdistani päätellen viime viikolla on riittänyt asiaa, eikä se tahdo oikein loppua vieläkään. Kuva kertoo selkeää tarinaa eli Maelstromista matkasi luokseni Grey Knightien uusi codex. Tiedän mitä ajattelet. "Jahas jo toinen uusin kodekki hankittuna peräjälkeen. Taidat olla kauhea munchkin tai menet massan mukana?" No en edes ole. Pitänyt aluksi hankkia kirjaa lainkaan, kun huhut väittivät kirjan sisältävän pelkkiä ritareita, eikä enää inkvisiittoreita lainkaan, mutta toisin kävi. Pienet inkvisitiolliset armeijat ovat jo kauan olleet hieman sivuprojektina eldarieni kyljessä ja tämä mokoma kirja tuo moiseen teema-armeijaan paljon uusia mahdollisuuksia. En ole itseasiassa knightien puolta vielä edes lukenut, vaan pelkästään tankannut niitä paria inquisition-sivua.Vaikuttaa todella kivalta, vaikka en kaikkia demoni/noitametsästäjien vanhoihin kirjoihin perustamiani yksiköitä saakaan enää oikein käytettyä.

Mutta seuraavaa codex-julkaisua en hanki. Pentele.

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

FW: Corsaireille lisää pyssyjä

Forge World - Eldar Corsair Heavy Weapons
Forge World pamauttaa Corsaireille lisää leluja. Ihan ymmärrettävää etteivät kisko mukanaan mitään platformeja aseille ja dronet taas ovat kuitenkin Taun juttu. Kiva, että vilauttelevat figuja, mutta kumpa saataisiin se seuraava kirjakin vielä joskus, että niitä pääsisi käyttämään.

lauantai 7. toukokuuta 2011

Leffaisku: Thor 3D

Eeppinen kasvutarina siitä, miten ukkosenjumala oppi hymyilemään
Taas yksi Marvel lisää isolla kankaalla ja meikäläinen sitä tuijottamassa ylimääräiset lasit nenällä. Olen yrittänyt pusertaa itsestäni jotain mielipidettä irti leffan suhteen, mutta en vain pysty millään venymään sen syvällisempään analyysiin, kuin "Ihan kiva." Ei se huono ollut ja mielelläni sen kyllä katsoin, mutta ei siitä vain irtoa sen enempää. Tätä vaivaa se sama vika, kuin monia muitakin vastaavia eli kyseessä on pelkästään se perinteinen "kuinka kaikki alkoi"-tarina. Suoraan sanottuna siis leffan pitäisi alkaa siitä mihin se loppuu. Kaikista pahin esimerkki tälläisestä tapauksesta on Ghost Rider.

Miksei leffaa voisi tehdä hahmon eeppisimmistä vaiheista ja jättää supervoimien saamiset vaikka parin takautuman kerrottavaksi tai olla vielä hurjempi ja jättää se välistä täysin? Suuri osa yleisöstä mahdollisesti tietää sen jo muutenkin ja lopuista taas suurin osa ei edes välitä. Mitäs jos sovittaisiin, että vasta hahmon viides elokuva saa olla syntytarina? Tai että se on luvallista vain kokonaisen trilogian jälkeen? Syntytarina on yleensä sen verran huono, että hyvä hahmo saattaa jäädä vaille tulevaisuutta, kun lattea aloitus ei sytytä ketään.

Mjölmjöl-vasara
Erm.. Yritetään nyt sisällöstä edes jotain vääntää. Leffa on visuaalisesti sentään erittäin onnistunut aikalailla jokaisessa osa-alueessa. Jumalien panssarit kiiltävät komeasti ja mustapukuiset agentit ovat agentteja mustissa puvuissa. Juonollisesti leffa on hyvin suoraviivainen ja yllätyksetön. En siis ymmärrä mitä JMS on tehnyt kirjoittajatiimissä vai onko herrasta tullut vain liian vanha? Ei! En suostu uskomaan moista väitettä.


Avengers-elokuvan on syytä olla todella eeppinen näiden kaikkien pohjustusleffojen jälkeen. Historiallista on ainoastaan se, että ensimmäistä kertaa sitten Leonin Natalie Portman ei ärsyttänyt allekirjoittanutta missään vaiheessa leffaa.


Ja saakeli, kun Samuel L Jacksonia sai taas odottaa pitkään.

Niin ja se 3D: The Glasses Do (almost) Nothing. 

</rantti>

perjantai 6. toukokuuta 2011

Talvi on tulossa


Tätä kirjoittaessani HBO on jo puskenut ulos kolme jaksoa uusinta sarjaansa ja täällä Suomessakin ensimmäinen jakso nähtiin viime keskiviikkona. Tuon samaisen pelkän ensimmäisen jakson perusteella sarja sai jo rahoituksen 2. tuotantokaudelle. Puhun tietysti alkuvuoden hypelistallanikin olleesta valtaistuinpelistä eli Game of Thrones.


Nyt joku jo panikoi, että apua onko se jo alkanut ja missasin ekan jakson. Juu se alkoi jo Suomessa, mutta kanavana on Canal+ Series eikä YLE2. Ja nyt siellä noustaan barrikadeille, että saakelin porvari kun tuollaisiin hifistelykanaviin on varaa! Köyhät kyykkyyn vaan kuule. No ei vaan ei minulla ilman Valtaistuinpeliä moisia kanavia näkyisikään. Tyttöystäväni vain ihastui kirjoihin siinä määrin, ettei tässä ehtinyt pahemmin hurjasutta sanoa, kun kanavapaketti oli tilattuna. Onhan se toisaalta kiva, että sarja pukkaa isosta tv-ruudusta ulos ilman, että tarvitsee koskeakkaan tietokoneeseen. Saatan vaikka tottua tähän ja leffojen katseluni on ainakin lisääntynyt huomattavasti. Mutta se selittelyistä...


Lisää pohjustusta, muttei selittelyä. Olen nyt tuon ensimmäisen kirjan lukenut pian loppuun. (Samassa ajassa kun tuo toinen on lukenut jo ne kaikki, mutta hän nyt tuhoaakin kirjoja 24/7 en minä vaan enää jaksa moista ahmimista vaan nautiskelen, mutta se siitä...) Juu tunnustan en ole tähän kirjasarjaan koskenut ennen kuin kuulin siitä tehtävän tv-sarjaa. Joo törkeetä ja kaikkea muuta ja nyt meni täysin pohja oikeudestani antaa mielipiteitä kirjoista tai telkkarista, koska en ole viimeistä kymmentä vuotta nukkunut G.R.R.Martinin lifesize-pahvikuva kainalossa. Joo joo jäkä jäkä. Ja tiedättekös olin ajatellut olla jopa niin törkeä, etten lukisi kirjoja ollenkaan ennen elävän kuvan katsomista, että voisin nauttia telkkarin versiosta paremmin. Ihan vähän vain mielenkiinnosta selailin kirjan alkua...ja sitten en osannutkaan enää lopettaa lukemista, että se siitäkin suunnitelmasta taas.

Varsin kitkaton siirtymä kirjasarjasta telkkarisarjaan
Mutta sitten itse jaksoon. No tottakai se näyttää pirun hyvältä. Turha sitä on alkaa kiertelemään. Sarjan fiilis ja ulkonäkö vaikuttaa varsin "oikealta" tämän ensimmäisen jakson perusteella. Vaikka muutoksia onkin tehty sinne tänne, niin kuvittelisin kirjasarjan fanien olevan suhteellisen tyytyväisiä. Osa muutoksista on täysin ymmärrettäviä. Esimerkiksi lapsihahmoja on vanhennettu 3-5 vuotta ja siltikin on kauhean vaikeaa tajuta miten niin nuori voi olla niin aikuinen, mutta tämä on tätä synkkää "keskiaikaa" taas. Yhden jakson perusteella ei tietenkään kannata lähteä sarjaa niin kauheasti analysoimaan, joten tässä vaiheessa tyydyn siis tosiaan vain näyttämään peukkua ylös onnistuneelle miljöölle ja esitellyille hahmoille. Tyrion Lannister varsinkin oli pisteliään terävä omalla kierolla tavallaan. Hienoahienoa.


 Jos on seurannut keskusteluja sarjasta, niin on takuulla törmännyt sanaan "pehmoporno" ja se on toki ymmärrettävää... ja typerää. Alkuperäisen tarinan ja HBO:n muiden sarjojen perusteella odotin yhdistelmästä paljon pahempaa. Kirjassa on kohtauksia joita kuvaamaan etuliite "pehmo" ei enää edes riitä ja tv-versiossa taas oli yhteenkin kirjan nakukohtaukseen puettu vaatteet päälle. Hyvä tilaisuus näyttää lisää paljasta pintaa ja pukivat vaatteet päälle hahmoille? Kuinka pöyristyttävää väkisin väännettyä pehmopornoa...vai mites se nyt taas menikään. Ymmärrän, että jos katsot sarjaa vanhempiesi kanssa, niin ruudussa heiluvat tissit voivat nolottaa, mutta jos maailmassa ei olisi seksiä, niin etpä istuisi siinä sinäkään. Jos koet sarjan pehmopornon ongelmaksi, niin vaihda kirjaan ja saat kovempaa pornoa huomaamattomammassa muodossa. Muista pyytää kirjastotätiä vielä laittamaan varaamasi kirja ruskeaan paperikuoreen. ...no niin karkaa taas lapasesta joojoo.

Iik makuuhuone! Pornoo!
Jaa niin jotain muutakin sivuhuomiota telkkariversio herätti. Usein suomenkielisistä käännöksistä kitistään ja usein kitinä johtuu pelkästään kitisijän kielitaidottomuudesta. Valtaistuinpelin touhujen suhteen täytyy kyllä nostaa hattua kirjan kääntäneelle Satu Hlinovskylle, sillä suoraan sanottuna monet suomenkieliset nimet ovat paljon eläväisempiä kuin alkuperäiset vastineensa. Esimerkiksi äpäräsukunimi "Nietos" on alkuperäisenä "Snow", joka nyt tuntuu tarpeettoman vaisulta, kun puhutaan maailmasta jossa muutenkin tarvotaan lumessa. Snow snow snöw. Noh emme voi kaikki olla eskimoja. Ja vaikka "Hand of the King" on ihan vakavasti otettava titteli, niin kyllä kotimainen "Kuninkaan Koura" riipaisee paljon syvemmältä. Mutta tämä nyt on tälläistä mielipidehuttua.

Niin tai näin, niin ilolla odotan jatkoa sarjalle ja pistää miettimään, että jaksaako tässä tosiaan kokonaisen viikon seuraavaa jaksoa odottaa.


Talvi on tulossa. Valtaistuinpeli on vihdoin käynnissä. Ehkä palaan asiaan ensimmäisen kauden ja kirjan tai parin jälkeen.

torstai 5. toukokuuta 2011

Kadonneen pääsiäismunan metsästäjät 2



Raportoin pääsiäispeleistä aiemmin ja kommenteissa Xenon vaatimalla vaati nähdä lisää toimintakuvia. Ja jos kansa kerran tahtoo leipää ja sirkushuveja, niin tottakai bloggaajan pitää huutoon vastata, kun kerrankin palautetta ja toiveita tulee. Valitettavasti toive osuu vähän huonoon saumaan, sillä kansioita selatessa huomasin, että kameran varressa on porukkaa ollut hieman laiskasti tuona pelipäivänä. Ihan valtavaa määrää kuvia ei siis löydy ja näidenkin laatu ja oleellisuus on paikoitellen kyseenalaista.

Noh jotain edes. Edetään peli kerrallaan.

Tau vs. Space Wolves - Annihilation: 3-4

Wolffien deployment. Uutta ja vanhaa ja mäntysuovasta noussutta.
Chooser of the Slain (WIP) näkee kohteensa
Wolf Priest johdattamassa joukkoa läpi Aquila Landerin hylyn
Eldar vs. Necrons - Annihilation: Phase Out

Arskat tulloo
Rangereilla ei ole hyvä päivä
Mistä hitosta nämä ilmestyi takalinjaani?! Kirottu lordi...
Orks vs. Imperial guard - Capture and Control: 1-0

Massa + Massa = MASSA
Tyranids vs. Tau - Seize Ground: 0-2

Ummm... Eikö tästä matsista oikeasti muka otettu kuvia. Ihan varmasti nappasin siitä karusta gargoyle-rykelmästä ainakin. Katsotaan jos löytyy myöhemmin.

Ai niin...

Talvi tekee tuloaan Talvi on tulossa.

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Viikon Vinkkilista #29: Maastokatsaus osa 2

Jatkoa aikaisemmalle maastokatsaukselle. Tällä kertaa ei haeta apua tutoriaaleista, vaan ammennetaan inspiraatiota muiden tekemistä maastonpalasista. Toivottavasti joku näistä innoittaa lisäämään jotakin uutta omalle pelipöydällesi.

1.Valtava galleria erilaisia maastoja
2. Death Mountain
3. Katedraali
4. Imperial Graveyard
5. Imperial Hall of Judges
6. Liuta Adepticon 2011-pöytiä
7. Eldar-PATSAAT
8. Necron-maastoa
9. For spehmareeenz
10. IG Command Post

Talvi on tulossa.

tiistai 3. toukokuuta 2011

Arkistointi: Pitäisikö julkaisuhuhuja olla tarjolla suomeksi?


Kysely on päättynyt ja on aika tuijotella tuloksia. Kyselyn pohjustuksenahan oli tämä. 28 ihmistä sai itsestään irti kuljettaa hiirensä tuon kyselyn päälle. En nyt ihan äimänä ole innokkuudesta, mutta kyllä tulos silti aikalailla kertoo sitä tarinaa, mitä uumoilinkin. Monia kiinnostavat huhut, mutta on myös suuri joukko, joka ei jaksa niille juuri antaa arvoa. Tämä on täysin ymmärrettävää. Tuskin tuossa kauhean syvällistä analyysiä edes tarvitaan.

Ihmisten kommentteja aiheeseen olisi kyllä mukava kuulla lisää.

Kuten heti alustuksessa mainitsin, niin en aio alkaa välittää jokaista nippelihuhua jonkun mahdollisen codexin yksikön iniativen määrästä. Ehkä jotain isompia huhulöytöjä voisi joskus harkita jakavansa, jos kokee niiden kommentoinnin tarpeelliseksi. Esimerkiksi tällä hetkellä huhuista voisi vääntää irti sellaista, että suhteellisen hyvä arvaus seuraavaksi julkaistavaksi codex-kirjaksi olisi Necronit. Tai ehkä, jos joskus on todella todella tylsää, niin voisi perustaa kokonaan oman blogin moiselle. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä kaikkea hämärää sitä keksii. Ehkä vaikka ihan bloggaajaporukka kokoon?

Mutta ehkä tässä on joka tapauksessa kaikille teille suomeksi bloggaaville sellainen vihje, että ei välttämättä ole kovin väärin silloin tällöin joku huhu jakaa.

Lopuksi vielä tahdon tarjota edes jotain apua huhujen perässä juoksijoille, joten suosittelisin teille tuota lontooksi kirjoitettua blogia Faeit 212, joka keskittyy juurikin näiden nettihuhujen analysointiin ja uutisointiin.

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Cambridgen herttuaparin häävalvojaiset


No et kai nyt oikeasti luullut, että tästä on vakavissaan puhe?

...ei tietenkään vaan höpinöissäni on tällä kertaa kyse tästä;


Tyttöystävä kavereineen piti "häävalvojaiset" perjantai-iltana eli tuijottivat hääkoosteita kakkua syöden. (Siis kiesus katsokaa nyt tuota kakkua) Koska ympärilläni oli yhtäkkiä kämppä tyhjillään ja ajatus moisista häävalvojaisista ylipäätään repeilytti sen verran, että päätin pitää omat. Ensin ajattelin, että täytyy katsoa Braveheart, kun se sopivasti oli telkkarista taas tulossa. Mikäs sen kieroutuneemman brittikuninkaallista häh? Valitettavasti leffa alkoi turhan aikaisin, joten hylkäsin sen idean. Anttilan alelaarista kuitenkin tarttui sopivasti mukaan Hot Fuzz, joten kunnon brittileffaa kehiin vain.

Parit kaverit paikalle ja olutta, pähkinöitä ja dipattavaa pöytään. Olin Hot Fuzzin katsonut aiemminkin ja pidin siitä valtavasti, mutta siitä oli jo vuosi ja suoraan sanottuna epäilin ajan vain kullanneen muistot leffasta, mutta päinvastoin se oli vieläkin parempi kuin muistin! Elokuva lukeutuu ehdottomiin suosikkeihini, joten päätin kirjoittaa siitä hieman myös tänne blogiin hyvän sanan levittämiseksi.

"Morning."
En siis voi olla suosittelematta teitä katsastamaan tämän elokuvan, jos ette ole siihen vielä tähän mennessä törmänneet. Valtava määrä mahtavia brittiläisiä näyttelijöitä, reilu ripaus mustaa huumoria ja ankaralla kädellä runtua perinteisille toimintaelokuville. Hulluinta on, että samalla kun Hot Fuzz parodioi jenkkiläisiä poliisileffoja, niin se myös tekee asiat monessa kohtaa yksinkertaisesti paljon paremmin.

Youtube on ärsyttävästi saanut päähänsä alkaa estää tiettyjen videoiden upottamisen, joten en nyt saa tähän suoraan laitettua kunnollista traileria katsottavaksi, joten klikkaa tästä ja nauti. Traileri antaa varsin hyvän käsityksen elokuvasta, mutta tavallaan sen ehkä toivoisi jopa paljastavan hieman vähemmän.

Jotta saadaan jotain elävääkin kuvaa sisällöksi, niin liimaan tähän edes yhden fanitrailerin sitten. Ainakin tämä korostaa hyvin brittinäyttelijöiden kokoelmaa...ja pyssyjä. Pyssyjä ei voi olla koskaan liikaa.



Että ei minulla tähän enää muuta lisättävää, kuin että hyvät vaput kaikille teille lukijoille!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...