tiistai 31. tammikuuta 2012

Viikon Vinkkilista #60

1. Realistista verta naurettavan vähällä vaivalla
2. Ogryn Chimera*
3. Tau Broadsides
4. Deux Razorwings! **
5. Järeän keskiaikainen scifi-ampujatiimi
6. MK6-conversio
7. Tykkään pyssyjen paloittelututoriaaleista
8. Tech..servitor..tykki...mikälie ***
9. Taivas iskee tulta tai ainakin salamaa
10. Babylon 5 mainittu!

* Jo oli aikakin törmätä tälläiseen.
** Erikoistehosteilla herkutellaan taas.
*** Olipahan vaihteeksi edes vähän erinäköistä ratkaisua.

PS. 60 viikkolistaa ja +50 lukijaa täynnä voi kiesus sentään. Valtaisat kiitokset kaikille seuraajille lukemisensa tunnustaneilla tai ilmankin.

perjantai 27. tammikuuta 2012

Warhammeria nyt YLE Areenassa

Se on sota ny!
Tänään telkkarista tuli Puoli seitsemän ohjelmassa lyhyt pätkä Warhammerista Fantasy Battlen puolelta vilkaistuna ja tuo ohjelma löytyy nyt jo YLE Areenasta. Kannattaa käydä vilkaisemassa tosi näyttävä ja tyylikäs pätkä Game of Thrones -musiikin pauhatessa. Mitään tietoiskua on turha odottaa ja kaikki varmasti ymmärtävät ettei parissa minuutissa voida raapaista edes pintaa, mutta kaikenkaikkiaan yllättävän positiivinen kuva harrastuksesta. Tälläisiä lisää ja tehosteita ja tunnelmaa oli pakko rakastaa.

Warhammerit löydät ohjelmasta siitä 10:10 -kohdalta.

Voihan pitsat.

torstai 26. tammikuuta 2012

I'm a Lumberjack and I'm Ok

Perinteisestä muovilevystä lähdetään liikkeelle
Tosin en nyt kaada metsää vaan päinvastoin pystytän sitä. Keuhkosin tämän viikon vinkkilistassa maastoista, joten lienee reilua esitellä maastokappale, jonka tein viime viikolla. Pääasiassa viimeiset pari viikkoa on touhuttu pelkkää Tervigonia ja välillä on vaan pakko saada nollata aivot tekemällä jotain muuta, joten kaivoin aiemmin hankitut valmispuut esiin ja aloin koota ensimmäistä metsää prototyypiksi muille. Sommittelin ensin puita sopivaan ryppääseen ja leikkelin muovilevystä alustan näille ja tein siitä vielä parit pienet korkeuserot, jotta maasto ei muistuttaisi betonilattiaa.


Seuraavaksi seiniin ja muihin pintoihin tarkoitetulla pikasiloitteella tasailin levykerrokset toisiinsa mäkimäisemmiksi. Alustan keskellä on reikä, johon mahtuu figubaselle liimattu puu. Tarkoitus on tottakai se perinteinen eli metsän keskeltä saa nostettua puun pois tieltä, kun pelin aikana sotajoukot liikkuvat metsään samoamaan.


Sitten pohjaan vähän somistusta eli soraa ja kiviröykkiötä, lapio pystyyn pieneen kuoppaan, lasgun kumoon ja pari muuta bitsiä. Ruskea spray päälle, jotain vihreää tuli sutattua sekaan myös jälkiä korjatessa ja kiviin harmaata drybrushaamalla.


Maalin kuivuttua niskaan flokkia ja perään Static Grassia sinne tänne (noita vaaleampia mättäitä) ja sitten päästäänkin kiinnittämään itse puita paikoilleen.


Lopputuloksen näette tässä. Alustaan on vielä lisäilty tufteja ja sammalta aluskasvillisuudeksi sinne tänne. Ensimmäiset kahdeksan puuta käytetty eli 42 jäljellä. Tarkoitus tehdä myös tätä isompia metsämättäitä tottakai, mutta tämä kaistale sopi testikappaleeksi oikein hyvin.

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

WH40K 25v synttärifigu


Mitäpä tähän paljoa kommentoimaan. Nelkytkoo täyttää 25 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi julkaistaan figuuri suoraan ensimmäisen sääntökirjan kannesta.

Oikein örkeille.

Lähteenä Warseer.

maanantai 23. tammikuuta 2012

Maanantai: Cello Wars

No niin jatketaanpas blogielon normalisointia ja puhalletaan joulupölyt pois maanantaipiristeiden purkista. Aion aloittaa tämän edelleen suhteellisen tuoreen vuoden videokavalkaadin asian vaatimalla arvokkuudella ja vakavuudella.

Totutulla tyylillä höystettynä...



Arvostan selloa jälleen uudella tavalla.

Bongasin videon toisesta blogista, joten kiitokset sinne.

torstai 19. tammikuuta 2012

Ensilautailut: Taivaan pilarit ja Salaisuuksien saari


Lyödään kaksi kärpästä yhdellä mulkaisulla ja nostetaan kerralla esiin molemmat uudenvuodenaattona outojen drinkkikokeilujen ja ruudinkäryn lomassa testauksessa olleet lautapelit. Pukinkontista paljastui tosiaan itselle Kings of Mithrilin lisäksi Taivaan pilarit, joka perustuu samannimiseen kirjaan ja kauniimpi puolisko sai Vuoden perhepeli -palkinnon pokanneen Salaisuuksien saaren.

TAIVAAN PILARIT


Taivaan pilarit on niitä rakastamiani "resurssihelvettejä," joten olin tottakai heti innoissani. Peli muistuttaa mekaniikaltaan todella paljon Stone Agea, joten perusjuonesta sai nopeasti otteen, vaikka sääntövihkosen kanssa aluksi hieman tappelinkin (No sen siitä saa, kun alkaa vain suoraan pelata sääntöjä kohta kohdalta edeten).

Pelaajien päämäärä on yhteinen eli kirkon rakentaminen, mutta voittajaa tästäkin huolimatta etsitään. Yhteistyöpelistä ei siis ole kysymys vaan rakennuksen edistyminen tuo pikemminkin aikajanan pisteiden keräämiselle. Kaikessa yksinkertaisuudessaan pelissä kilpaillaan rakennusmateriaaleista ja työntekijöistä, joista jälkimmäiset tuottavat pisteitä ensimmäisistä. Siinä sivussa kerjätään suosiota kirkolta ja kuninkaallisilta ja yritetään vielä napata muiden nenän edestä erinäisiä muita bonuksia, joilla kerätä itselle lisää rahoitusta ja niitä aina tärkeitä pisteitä.

Heti kättelyssä herännyt vertaus Stone Ageen onkin oleellinen pelin hankintaa pohdittaessa, sillä itse en ainakaan näkisi omistavani molempia. En vielä uskalla sanoa kumpi on mielestäni parempi, sillä eroavaisuuksiakin löytyy, mutta teemana katedraalin rakentelu ainakin iskee itseeni paremmin kuin se kivikautinen resurssien keräys.

Olen kehitellyt leikilläni teoriaa, jonka mukaan värikkäitä puukuutioita sisältävät pelit ovat niitä hyviä pelejä. Täytyy päästä tätäkin kirkkoa kasaamaan lisää, jotta teoriaa voidaan tutkia tarkemmin.

SALAISUUKSIEN SAARI


Salaisuuksien saari on yhteistyöpeli, jossa sooloiluun ei ole juuri varaa. Parasta peli onkin hyvällä porukalla yhteisesti suunnitellen. Pelilauta eli saari koostuu laatoista, joilla pelaajat liikkuvat neljää aarretta metsästäen. Vitsi on siinä, että saari tulvii ja uhkaa upota hurjaa vauhtia, joten Indiana Jones tyyppisen vihjeiden metsästyksen lisäksi joutuu ottamaan hiekkasäkit kantoon ja leikkimään pioneeria.

Kuten perhepeli statuksesta voi arvata, niin Salaisuuksien saari ei ole siitä kaikista raskaimmasta päästä lautapelejä. Aluksi olin hieman epäileväinen, että peli saattaisi olla turhankin kevyt, mutta vedenpinnan kohotessa nousi myös kunnioitus yksinkertaista pelimekaniikkaa kohtaan.Ylivoimainen peli ei toki ole, mutta vedenpinnan aloituskorkeutta säätämällä kohoaa myös vaikeustaso ja näin saadaan paniikkia aikaan edes hieman myös kokeneemmalle pelaajalle.

Ensimmäisten testauksien jälkeen vaikuttaisi siltä, että Saari sopii ihan mukavasti välipalapeliksi. Se on soveliaan kevyt, mutta tarjoaa myös silti hitusen tuskaa ja pelit ovat sopivan lyhyitä. Yhteistyöpelejä ei tämän talouden pelihyllyssä tainnut vielä kauheasti olla muutenkaan, joten on kokoelmiin ihan tervetullut lisä. Jännä bonus on sinäänsä myös se, että Salaisuuksien saari menee tarvittaessa myös pasianssin korvikkeena.

Huh alkaa olla välipäivien "rästipostaukset" raapustettu :D

tiistai 17. tammikuuta 2012

Viikon Vinkkilista #58

1. Beginners Guide to Strategy and Tactics
2. Forge World inspired Eldar Corsair conversion (ja sama maaleissa)
3. Modular Gaming Table Part 1, Part 2, Part 3 *
4. Vihdoinkin käyttöä sille kaikelle jemmaamallesi parsakaalille **
5. http://masteroftheforge.com ***
6. Fimir Balefiend
7. Kääpiö. Piste.
8. Looted Storm Raven
9. Valuvaa vettä
10. Tyranidin kylkiluusta minä...

Bonus: An Interview with Dan Abnett
Bonus #2: Styroksirobotti 

* Katsokaas oikein kunnolla tuosta Part 1:stä sitä pöytää ns. varastoidussa muodossa. Pelipöytä, joka muuttuu torniksi, jonka voit rullata kaappiin. Nerokasta. Todella nerokasta.
** Tämä oli kyllä taas niin random. 
*** Linkkaan vaan saman tien koko sivuston ja totean, että voihan mariini.

lauantai 14. tammikuuta 2012

Puppetswar laajentaa avaruushaltijoihin?


Jopa naamakirja tuo elämään aina välillä jotain hyvääkin ja tällä kertaa lähteenä on puolalainen Puppets War, joka on feispyyksivullaan vilauttanut kuvaa uudesta mahdollisesta tuotteestaan. Allekirjoittaneen mielenkiinto ainakin heräsi. Täytyy toivoa, että luvassa olisi enemmänkin avaruussuippokorvia valikoimaan. Moni kuvan kommentoija oli ihmetellyt, että "mitä iloa noista grav-tank-kuskien päistä muka on", mutta itselle ainakin iski heti ensimmäisenä visiot Warp spidereista ja haistan kyllä jo mahdollisuuksia aika moneen muuhunkin suuntaan. Hienoa hienoa lisää bitsejä.

perjantai 13. tammikuuta 2012

Leffaisku: Sherlock Holmes - A Game of Shadows

Party Hard...
Tämä ei itseasiassa ole vuoden ensimmäinen leffaisku, vaan viime vuoden viimeinen sellainen. Käväisin Sherlockin katsastamassa heti ensi-illassaan jouluaaton aattona. Odotukseni ensimmäisen leffan pohjalta olivat varsin korkealla, mutta onnekseni en joutunut pettymään. Downey nuoremman sekoilut saavat siis jälleen jatkoa elokuvassa Sherlock Holmes The Game of Shadows.

Doctor Doom I presume...
Watson on menossa naimisiin, mutta arvaahan sen, ettei polttareista ja kuherruskuukaudesta tahdo tulla yhtään mitään, kun Holmesin kautta sekaannutaan aina vain pahemmin monimutkaiseen rikosvyyhtiin ja vauhti senkun lisääntyy. Sherlockin arkkivihollinen professori Moriarty astuu viimein esiin varjoista ja tämä harmaiden aivosolujen eeppinen kaksintaistelu voi vihdoin alkaa.

Call me Jeeves one more time. I dare you...
Kuvioihin ilmaantuu myös Sherlockin veli Mycroft, jota esittää totutulla rautaisella tyylillään Stephen Fry. Muita kovin mainittavia sivuroolisuorituksia ei elokuvassa nähdä, mutta eipä se ole tällä päähenkilökaartilla tarpeenkaan. Ensimmäinen "uusi" Sherlock Holmes oli itselleni todella mieluisa ja oudolla tapaa jopa eräänlainen hyvänmielen elokuva, joka tuli katsottua useita kertoja. Tämä jatko-osa kuitenkin nostaa "uuden" elokuvasarjan seuraavalle suuremmat mittasuhteet omaavalle tasolle. Pidin elokuvasta enemmän kuin hullu puurosta, vaikka ensimmäisen osan veijarimaisuus olikin laajentunut superkonnuuden tasolle.

Täytyy muuten siitä suosikkiuhristani eli 3D:stä kommentoida sen verran, että... ...ettei leffa edes ollut 3D laisinkaan ja silti siinä oli niin eeppisen tyylikkäitä hidastuksia ja kikkailuja, että monet 3D-efektit jäivät auttamatta toiseksi. Väkisinkin alkoi miettiä, että kuinka mahtavia nuo lentävät puutikut lainkaan olisivatkaan ylimääräiset lasit silmillä. Toiset osaa ja toiset ei osaa ja toiset osaa niin hyvin, ettei edes jää kaipaamaan.

Lyhyesti: Yksi parhaita katsomiani elokuvia viime vuonna.


Sherlock Holmes: A Game of Shadows 
"The Overkill Gone Global." (*****) The Furinjian Times Magazine

torstai 12. tammikuuta 2012

Iron Sky on Tour 13.3.-3.4.2012

Sähköpostiini tipahti tiistai-iltana mailia, jossa kerrottiin Iron Skyn ennakkonäytöskiertueesta ja perään vielä mainittiin, että "Iron Skyta demändänneenä saat vuorokauden etumatkan lippujen ostoon." Tämä pisti hymyilyttämään, mutta toisaalta on aika hienoa miten tekijät huomioivat pienimpiäkin asioita. Tulee sellanen lämpönen fiilis tuonne hiilihangon tienoille. Niin tai näin kiertue vaikuttaa mitä parhaimmalta idealta ja mikä parasta se ulottaa mekaaniset lonkeronsa myös tänne Poriin.



Lisätietoa ja liput saat kiertueen omalta sivulta eli täältä.

Ostin jo pari lippua Porin ennakkonäytökseen. Mites sinä?

maanantai 9. tammikuuta 2012

Pensasvenäläisiä mietteitä ruudinkärystä


Olen tässä vuoden vaihteessa jostain syystä pohdiskellut kovasti Space Marine-armeijaa, joka koostuisi lähes kokonaan Scouteista. Lähinnä se tuntuu kovin erilaiselta lähestymistavalta kyseiseen porukkaan ja eipä moisia ratkaisuja yleensä pahemmin kentällä näy ja silti tämä on myös varsin looginen kokoonpano, koska useimmissa Chaptereissahan on kokonainen komppania, joka koostuu näistä mariiniharjoittelijoista. Taustatarinallisesti ideana olisi siis joko laajempi tiedustelujoukkio tai tankein ja teknomariinein tuettu huoltoporukka. Isosta armeijasta ei tietenkään olisi kyse ehkä 500-750 pistettä.

Kokoonpano olisi tottakai suurilta osin selvä: Eri tavoin varustettuja Scout-ryhmiä, Scout-moottoripyöriä ja tottakai Land Speeder Storm. HQ-slotti on ollut pohdinnoissa se isoin kompastuskivi, koska sille on ollut vaikeaa keksiä järkevää käyttöä. Ensiksi loogiselta vaihtoehdolta tuntui heittää joku sankari biken selkään, mutta tällöin porukka menettäisi sen varsin oleellisen lentävän lähdön, kun Scout movea ei voisi hyödyntää. Ainoalta mukiin mahtuvalta ratkaisulta on alkanut tuntua ampuvaan scout-ryhmään istutettu Master of the Forge varustettuna Conversion Beamerilla. Ei kovin kummoista, mutta hauska lelu ja ainakin täten HQ edes tukisi yksikköä, johon liittyy sen hidastamisen sijaan. Lopuksi ripotellaan päälle muutama yksikkö, jotka on muokattu teemaan sopiviksi eli esimerkiksi erilaisia Land Speeredeita vaihdetuin kuskein tai vain peitetyin ohjaamoin.


Valitettavasti kokonaisuutta tuijotellessa siitä alkoi hahmottua tarpeettoman tuttu kuva. Nopeaa kikkailua hieman heikommillta joukoilla? Enköhän tee tätä jo tarpeeksi pääasiallisen armeijani kanssa? Pitäisi kai unohtaa koko suunnitelma. Jos Eldarin lisäksi jotain projektia kehittän, niin saisivat olla toisiinsa verrattaessa täysin Yö ja Päivä. Hmm miltäs ne GK-Terminaattorit taas näyttivätkään...

Näillä jorinoilla on hyvä rauhallisesti käynnistellä tätä vuotta blogissa. Viime viikko tuntui yllättävän pitkältä ilman postauksia, mutta sain pidettyä itseni kurissa, vaikka tässä rästissä onkin tekstit parista lautapelistä ja leffasta. Tervigonista nyt puhumattakaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...