lauantai 30. kesäkuuta 2012

FAQ ja Errata julkaistu 6. edikkaa varten

Ajattelin tämän olevan sen verran odotettu ja oleellinen seikka, että parasta nostaa esille blogissakin. GW:n nettisivuilla on nyt julkaistu FAQ:t ja mahdolliset korjaukset Codexeihin uutta WH40K:n 6. laitosta varten. Löydätte kaipaamanne PDF-tiedostot täältä.

torstai 28. kesäkuuta 2012

Necromundan maailmaa ihmettelemässä


Tuossa pari viikkoa sitten peliporukkamme 40k-päivä sai vierailijan toisesta paikallisesta poppoosta. Sotavasarassa nimimerkki Sergeant on varmaan useammalle tuttu ainakin pahvisten Mordheim- ja Necromunda-pöytien johdosta. Laatikollinen maastoa herralla olikin mukana, kun hän kävi demoamassa meille vanhaa kunnon Necromundaa ja ajattelin jakaa hieman fiilistelykuvia sessiosta.

Näille kaduille sitä verta kerjättiin. (Klikkailemalla isommaksi)

Heavy Bolter asetettu suojaamaan muiden etenemistä

Eikä aukion toisella puolella odottavan vastustajan auta kuin yrittää edetä piilossa

Pienelläkin joukkiolla kaduille saatiin aikamoinen kaaos

Lopulta vastustajan johtaja pääsi kuitenkin operoimaan ylätasanteen terminaalia, joka toimi pelin tavoitteena

Kaikessa kaaoksessa ei ehtinyt pysähtyä ihailemaan laadukkaita leffajulisteita paikallisesta kinosta
Oli kyllä mukavaa ja inspiroivaa. Pääsi vihdoin muutenkin kokeilemaan tätä vanhaa klassikkoa, jota on tullut ihmeteltyä jo ties kuinka kauan, muttei koskaan ole saanut porukkaa pääsemään itse asiaan. Tästä suunta lienee vain alaspäin. Nimittäin suoraan jonkun hive-kaupungin pohjamutiin.

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Warhammer 40,000 - Psychic Devastation & Warlord Traits

Kolmas video meneillään. Nämä kaksi osiota kiinnostavat varsinkin Eldar-pelaajana kovasti, koska tuovat parannuksia vanhaan armeijaan. Kyllähän liittolaiset ja ostettavat maastot tuovat myös uutta, mutta nämä tuovat lisää mahdollisuuksia suoraan varsinaisiin joukkoihin. Niin ja pääsihän se Phil viimein ääneen.

Warhammer 40,000 - Tanks, Vehicles & Interactive Scenery

Jatkoa eiliseen...

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Warhammer 40,000 - Allied Detachments & Flyers

Jostain syystä lähinnä odotan, mitä Phil kertoo... (tai pikemminkin miten.)

Keskikesän scifi-täydennykset


Posti kiikutti juhannuksen molemmin puolin paketillisen scifiä kotiin ja näitä herkutellessa sitä hetki sitten meneekin. Eclipsen 2. painoksesta oli tietysti pakko saada omansa, joten sen ennakkotilasin aikoja sitten Lautapelit.fi:stä ja Discshopin scifi-alea en onnistunut ohittamaan, joten tuli hankittua vihdoin Firefly omaksi ja kylkeen vielä parit leffat tähtiporttia. Näiden tuella on hyvä palata arkeenkin.

Saatanpa bloggailla Eclipsen toisesta erästä lisää myöhemmin, mutta on pakko heti todeta sen tärkein ominaisuus ensimmäiseen verrattuna:

 Oranssin ja Ruskean erottaa toisistaan!

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Ja sit se 6. edikka oli vihdoin täällä

No nyt se on sitten vihdoin virallista...Lisää voipi lukea GW:n blogista ja nyt sitten vissiin pitäisi osata päättää mitä kaikkea ennakkotilaukseen klikkailee. Vaikka erikoisversiot sääntökirjasta itseä houkuttavatkin, niin en taida sortua niihin noilla hintalapuilla.

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Lämpöisää juhannusta laatikonväki

Ollaan varovaisia niiden kokkojen ja juhannustaikojen kanssa
Juhannusviikko on usein raskasta ja kiireistä aikaa (kirjoitti hän jäätelö toisessa kädessään) ja olenkin siksi ovelasti päättänyt tehdä Tohtorimaisesti lisää aikaa venyttämällä viikon kaksinkertaiseksi. Yritän tässä hyvin pian omaan nokkeluuteeni kompastellen sanoa, että normaalista kalenterista katsoen ensi viikolla ei tule maanantaivideota, mutta sitten taas vastaavasti "tämän viikon" vinkkilistan saatte maanantaina.

Hyvät juhannukset kaikille Laatikollista avaruussuippokorvia lukeville ja lukemattomille!

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Jalkaväkeä postiluukusta


Hups...lipsahti. Joo tämä on näitä hetkiä taas, mutten voinut vastustaa kiusausta olla ostamasta paria ryhmää vanhoja metallisia IG-solttuja, kun sovelias tarjous osui silmään. Yksi ryhmä Cadiaaneja ja toinen Mordian Iron Guardia ja päälle kourallinen special weapon -äijiä vielä päälle. Lisäksi vanha ihmisten psyykkeri ja lihava Cadian-luutnantti, joka saanee komennuksen Necromundaan. Lisäksi pari suippokorvaa vielä kirsikkana päälle.

Eli yksi ukko menossa Necromundaa ja mitäkö teen lopuilla? ...no tuota. Nämä lisättynä vanhoihin mosureihin, niin minulla alkaisi olla tarpeeksi figuja tehdä kokonaan metallinen Imperial Guard -armeija? Toisaalta paljon houkuttelevampaa on tuoreiden huhujen kertomat mahdollisuudet lisätä toista FOC:ia varsinaiseen armeijaan, mikä mahdollistaisi pienen tauon jälkeen taas ottaa näitä rivijanttereita tykinruuaksi inkvisiittorien "avuksi."

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kaappaus työpöydältä #3


Tässä pari WIP-kuvaa viikonlopulta tuosta aiemmin vilahtaneesta kummallisesta läjästä. Joko syntyy valistuneempia arvauksia, että mitä tästä kieli poskessa tehtävästä nollausprojektista on tulossa?
maanantai 18. kesäkuuta 2012

Maanantai: TerenceJayMusic - 'Mass Effect 3' Ending FAIL

Viikonloppu oli oikeastaan aika kilpailuhenkinen, kun lauantaina meni koko päivä lautapelejä tuijottaen ja sunnuntaina iskettiin nyrkkejä yhteen 40k:n parissa ja hierottiin päälle vielä tuttavuutta Necromundaan. Tuli sellainen olo, että voisi tänään vaikka lyödä lyötyä......älkää käsittäkö väärin, olen epäreilu ihminen, joten minulla on aika usein sellainen olo.

Ja jos ylimääräiset tekstitykset piinaavat videota, niin ne saa klikattua pois tuosta cc-namiskasta.

torstai 14. kesäkuuta 2012

Kaappaus työpöydältä #2


Aika hervottoman internet-keksin kyllä ansaitsisi, jos keksii mitä tässä on muodostumassa. (Tarjous ei koske omaa wh40k-peliporukkaa, koska se saa syyttää lopputuloksesta vain itseään.)

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Porin WH40K-liigan tulokset

Kohta kolisee
Tuossa joskus marraskuun alussa alkanut Porin WH40K-liigan on viimein saatu päätökseensä viime kuussa ja pitäähän siitä nyt jotain blogiinkin raapustaa, kun täälläpäin ei niin hirveästi noita tapahtumia ole. Itsehän lähdin liigaan kahlaamaan Eldarin munakorillani eli lista näytti tältä ja sillä heltisi kahinoista kolmas sija mihin voinee olla ihan tyytyväinen näinkin vanhalla kirjalla. Eteeni kiilasivat molemmat örkkipelaajat, joita vastaan käydyt taistelut olivatkin ne ainoat kaksi peliä, jotka hävisin, joten järjestys on kai ihan oikea. Örkkejä vastaan ei vain listan tulivoima riittänyt ei sitten mitenkään. Alla varsinaiset tulokset armeijoiden osalta, koska niistä ulkopuolisetkin saavat sentään jotain irti.

1. Orks
2. Orks (Kardinaali)
3. Eldar (allekirjoittanut)
4. Tyranids (Defiler)
5. Blood Angels (Shanity)
6. Chaos Space Marines (Tez)
7. Necrons *
8. Imperial Guard
9. Black Templars **
10. Imperial Guard **

* Huomatkaa, että liiga alkoi juuri ennen uuden Necrons-codexin ilmestymistä, joten pelit on siis viety läpi vielä vanhalla kirjalla.
** Kaksi armeijaa katosi leikistä kesken liigan.

Saatan tietysti olla harhainen, mutta tuo lista näyttää mielestäni ihan hitusen erilaiselta, kuin mitä katsellut turnauksien tuloksia viime aikoina. Hmm no joskus 4.edikan tienoilla nekin listat ovat ehkä näyttäneet tuolta. Ollaanko Porissa siis vain useamman vuoden muita perässä? Vitsi, vitsi. Olisi ylipäätään hieman väärin verrata heräilevän paikallisskenen liigaa valtakunnallisiin turnauksiin. 

Niin tai näin Porin liigailut ovat ohi mukavasti hyvissä ajoin ennen uutta edikkaa ja sijoitukseeni olen tosiaan tyytyväinen varsinkin, kun listani ei ole edes rakennettu niin hyvin tuon munakorin ympärille, kuin se voisi olla. Pääasiahan muutenkin oli saada uusia vastuksia pöydän toiselle puolelle, että tulisi hieman enemmän vaihtelua matseihin.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Maanantai: Saber 2: Return of the Body Wash

Eilisen Arkham Horror-päivän jälkeen sitä täytyisi pystyä rauhoittumaan taas arkeen. Sitä kaipaa jotenkin pientä mainoskatkoa, jolla vetää henkeä. Jotain millä pestä pois hirviöitä kuhisevien katujen pölyt päältään ja......ja no tuo ainakin auttaa.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Aamiainen on päivän tärkein ateria, varsinkin, jos se on viimeinen


Kuulun siihen epäterveellisen elämäntavan omaavaan joukkoon ihmisiä, jotka syövät aamupalan hyvin harvoin. Tänään kuitenkin kaikki apu on tarpeen, sillä edessä on intensiivinen päivä Arkham Horrorin parissa. Mielenterveys ja henki on siis koetuksella, joten katsotaan onko ensi viikolla bloggaajasta jäljellä mitään...

lauantai 9. kesäkuuta 2012

torstai 7. kesäkuuta 2012

Kaappaus työpöydältä


Pikainen näppäys työpyödältä. Olen tässä aikani kaivellut bitsilaatikoita pyrkien suippokorvaiseen avaruuspiraattiin. Tarkoitus olisi peluuttaa tyyppiä Yrielinä normaalin codexin puolella ja Corsair Prinssinä varsinaisten piraattien listoissa. Figu varmaan muuttuu vielä ellei mene jopa kokonaan uusiksi, mutta tällä hetkellä setti koostuu seuraavista: Striking Scorpionin jalat, Dire Avengerin nivusrätti ja käsi, Dark Elf-panssari, High Elf-viitta ja ilmeisesti myös pää. Keihäskäsi on niinkin eeppisestä lähteestä kuin alkuperäisestä Avatar-figusta. (omistan pelkän käden en siis ole paloittelemassa mitään klassikkoa tämän takia.) Sinitarralla siis ollaan menossa kaikessa rauhassa, mutta ajattelin jakaa jo aikaisessa kehitysvaiheessa, jos vaikka irtoaa parannusehdotuksia?

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Dark Eldar 750p - Teemarunko muodostuu

Vihreä väri ja Commorraghin korkeat tornit ovat osa armeijani inspiraatiota
Aikaisemmin mainitsin, että suunnitelmissani on sivuprojektina pieni 750 pisteen armeija Dark Eldaria (, joka myönnettäköön laajenee varmasti joskus isommaksi Hellion teemaiseksi armeijaksi). Olen antanut tämän listan nyt muhia jo aika pitkään ja ajattelin nyt vihdoin raapustaa sen näkyville. Varsinkin, kun en ole pitkään aikaan armeijalistoja jakanut ollenkaan. En tähän aivan 100% tyytyväinen vieläkään ole, joten se saanee hautua vielä vähän lisää.

#HQ
Baroness Strangelove (Counts As Baron Sathonyx) [105p]
Haemonculus, Liquifier Gun [60]

#Elites
Harlequins x9, Shadowseer, Harlequins Kiss x8 [224p]

#Troop
Hellions x11 [176p]

Wracks x4 [40p]

Wyches x5, Haywire Grenades, Hekatrix, Venom Blade [75]
+ Venom, 2nd Splinter cannon, Grisly trophies

Yhteensä 750 pistettä.

Hellionit ovat tietysti teemani kannalta listan tärkein valinta. Taustatarinaan liittyy toki myös yhdistävänä tekijänä harlekiinit, mutta myönnettäköön, että yksi syy sisällyttää niitä listaan on toivo saada kyseiset figut vihdoin pelikuntoon. Lista on tavallaan tarkoituksella epätasapainossa varsinkin tulituen suhteen, mutta eipä tällä turnauksiin olla suuntaamassakaan ja koska kyseessä on todellakin vain sivuprojekti, niin kovin pian eivät ole pelipöydällä muutenkaan. Hmm jatkan pohdiskelua ja kaikki palaute on oikein tervetullutta.

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Koita tässä nyt sitten pohjamaalata


Jep. Suutin naksahti komeasti poikki, kun avasin spray-purkin korkin. Koita tällä tuurilla nyt sitten maalata.

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Leffaisku: Prometheus


Prometheus on siitä oleellien elokuva, että sen on alusta alkaen tietysti huhuttu olevan esiosa Aliens-leffoille. Olisin tietysti voinut spoilata itseni etukäteen voidakseni paremmin harkita kannattaako elokuvaa edes kokeilla, mutta päätin kuitenkin mennä leffateatteriin sokkona ja se kannatti, koska jollain tapaa tuntui, että tuo mysteeri oli koko elokuvan harvoja etuja.


Juonihan menee jotakuinkin näin: Ryhmä tiedemiehiä löytää maasta mystisiä tähtimerkkejä, jotka tulkitaan kutsuksi avaruusolennoilta. Sopivan rahakkaan firman avulla kootaan retkikunta, joka lähtee pitkälle matkalle vastaamaan tähän illalliskutsuun. Perillä odottaa kuin odottaakin merkkejä asutuksesta, mutta vaikuttaa siltä, että kukaan ei ole ollut kotona enää pitkään aikaan. On siis alettava selvittää mitä isännille tapahtui...

Tältäkin pohjalta voisi varmasti rakentaa suuria jännitysnäytelmiä, mutta valitettavasti tarina ei kasva osiensa summasta ollenkaan. Myöskään näyttelijät eivät yllä mitenkään mullistaviin suorituksiin tarinan elävöittämiseksi. Ainoa mainitsemisen arvoinen näyttelijä on Michael Fassbender, joka tulkitsee seurueen ihmisrobottia häiritsevän onnistuneesti. (Siis näyttelee oikeasti hyvin tämä ei ollut piilovittuilua kankeudesta.) Häiritsevyys on oikeastaan juuri se sana mitä kaivataan kuvaillessa Prometheuksen hyviä puolia, sillä visuaalisesti ne muutamat epämääräisemmät asiat ovat hyvin onnistuneita. Tästä pääsemmekin leffan ytimeen, sillä vaikka juonikuvauksesta voisi kuvitella tarinan päätyvän pelkkään räiskeeseen ja räjähdyksiin, niin itseasiassa elokuva nojaa kokonaan tunnelmaan. Ei se kummoinen valitettavasti ole sekään, mutta koko rakennelma on todellakin täysin sen varassa. Sitä suuremmalla syyllä en halua lähteä analysoimaan (spoilaamaan) leffan mahdollisia tai mahdottomia kytköksiä.

Tästä on kyse monellakin tasolla: Millainen valo tunnelin päästä löytyy?
Intohimoisena scifistinä olen tyytyväinen, että tarkastin Prometheuksen, mutten kuitenkaan voi sanoa sitä itse elokuvana kovin kummoiseksi. Se on lähinnä vain pieni palanen...jostain.

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Games Workshop Goes Digital

Tästä puutteestahan GW:tä on monesti kritisoitu, mutta nyt he todellakin ovat ilmeisesti ottamassa askeleen digiaikaan.

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Toukokuun maalaushaaste on

Ykkönen feilaa aina
...epäonnistunut. Ei vaan yksinkertaisesti nyt venynyt/jaksanut/ehtinyt/motivoinut/pystynyt/ollut käsi tarpeeksi vakaa tähän haasteeseen tällä kertaa. Asiaa tietysti olisi auttanut kovasti, jos ei olisi ruvennut tosissaan hommiin vasta viimeisellä viikolla ja luonne ei vain antanut periksi hutiloida sen enempää kuitenkaan. Lelith Hesperax pysyy maalauspöydällä kyllä, sillä olen hieman harkinnut osallistuvani sillä tämän vuotiseen Best Miniature of Pori-kisaan.

Puuh lähinnä se puudelipaistin ydin on nyt siinä, että tämä toimikoon lohdutuksena kaikille niille, jotka tälläkin hetkellä istuvat siellä työpöydän alla paukuttamassa päätään seinään, että ei se vaan kuulkaa aina suju kaikilla muillakaan. Varsinkin nettiä selatessa tässä harrastuksessa nousee helposti ahdistus, kun vastaan tulee toinen toistaan häikäisevämpiä valmiita armeijoita ja itse ei saa millään edes sitä yhtä yksikköä kuntoon, niin vähemmästäkin sitä masentuu. Ihan turhaa angstia ei sitä 110% tulosta saa kukaan muukaan joka ikinen hetki itsestään irti. Nyt on meikäläisen aika taas siivota työpöytä, tehdä nopea nollausprojekti ja ruveta uudelleen työhön.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...