keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ilkeiden kalkkunakolmioleipien ritarien ekskursio Tampereelle


Joutunen avaamaan otsikkoa hitusen. Ilkeiden kalkkunakolmioleipien ritarit on epämääräinen nimitys, joka on figuporukalleni sen omassa piirissä kehittynyt ja on tottakai äärimmäisen epävirallista sorttia. Tämä lienee nimen ensiesiintyminen julkisuudessa, joten saatan kohta päästä hengestäni jollain Fight Clubmaisella sääntöjen luettelulla. Saatiin päähämme lähteä ihan perinteiselle ostosreissulle ainaisen netissä pyörimisen sijaan ja pääsimme suunnitelmassa jopa nopeasti toteutukseen asti, sillä viime lauantaina nämä porilaiset suuntasivat Tampereelle.

Satakunnankatu 31
Ensimmäinen kohde oli Tampereen Risteysasema, josta olen blogissa maininnut ennenkin. Suurin osa tavarasta on hieman väärää kokoluokkaa figupeleille, mutta varsinkin puiden hankkiminen kaupasta kannattaa. Itse ostin hieman lisää väriä metsäprojektien piristeeksi ja porukalla nappasimme ison tiiliseinän, joka olisi tarkoitus muuntaa kaduksi kaupungille. Oleellisin vinkki on varmaan se, että jos on mahdollista päästä itse liikkeeseen käymään, niin se kannattaa, sillä hinnat tuntuvat olevan nettikauppaa edullisempia. (Hintalaput ilmeisesti nettikaupan mukaan, mutta kassalla höyläytyy kivasti aina hieman pois.)

Kuninkaankatu 5
Risteysasemalta on varsin lyhyt matka Fantasiapeleihin. Fantsu lienee klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Varsinkin nykyään, kun Tampereen fantsu on aikoja sitten päässyt eroon vanhasta surullisen kuuluisasta leimastaan asiakaspalvelun suhteen. Täydennystä tuli hankittua Vallejon maaleihin ja Army Painterin spray-purkkeihin. Näitä kun ei tainnut muualta Tampereelta saada. Muu porukka taisi keskittyä sarjiksiin ja pienempään figusälään.

Tuomiokirkonkatu 21
Seuraavana etappina oli toisella puolella keskustaa sijaitseva Harraste. Todella hyvin varustettu askartelukauppa tarjoaa maastontekijöille ja convertoijille mukavasti sälää mm. balsaa ja plasticard-putkia yms. Stormasimme innolla jo ainakin toimivaa kellotornia pelikentälle. Maalivalikoimasta muuten löytyy Vallejoa täältäkin, mutta täysin erilainen setti fantsuun verrattuna. Taidettiin kantaa kaupasta ulos yhteensä vissiin kahdeksan putkiloa tuota yhtä ja samaa Humbrollin muoviliimatuubia, jonka olemme parhaaksi tähän mennessä todenneet. Porista sitä kun saa välillä askarteluliikkeistä kovin vaihtelevasti, joten hamstrattiin. Myyjä kyseli onko meillä puristuskilpailut, mutta eri asia ajatteliko jotain muuta harrastusta liiman kanssa ;)

Itäinenkatu 9-13, Finlayson
Ruoka-aika ja paikkana Classic American Diner. Ravintolan suhteen emme Kardinaalin kanssa muulle porukalle edes vaihtoehtoja sallineet, koska koimme velvollisuudeksi "sivistää" väkeä. Mahat paisuksissa olikin hyvä pyöriä toria pitkin alamäkeen kohti seuraavaa kohdetta.

Hämeenkatu 17
Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä laskeuduimme torin kulmalla kellariin, jossa sijaitsee tuore ja varsin tehokas yhdistelmä Puolenkuunpelit.com / Lautapelit.fi. Pakko myöntää, että on suorastaan pelottavaa huomata, kuinka paljon erilaista nörttia kiehtovaa sälää on yhteen pieneen kauppaan saatu mahtumaan. Pakko nostaa fiktiivistä hattua. Valikoima on mukavan runsas ja itseasiassa en uskaltanut lautapelihyllyä kovin tarkkaan edes katsoa, sillä kohteen ostoksiin olin jo etukäteen korvamerkinnyt Doctor Who:n 6.kauden dvd-boxin. Mokomaa kun ei ole tahtonut saada edes netistä kovin kummoiseen hintaan, niin ajattelin, että otetaan sitten edes nautinto sen poimimisesta itse hyllystä. Sitä kun ei ole pahemmin päässyt tekemään Lontoossa vierailun jälkeen.

Siihen se itsehillintä sitten loppuikin, sillä puokissa oli menossa -20% tarjous GW:n tavarasta. Peliporukan kollektiivinen laskin raksutti kuumeisesti, joka johti useamman Maelstrom-tilauksen peruuttamiseen ja sylien täyttämiseen laatikoilla. En edes muista milloin viimeksi kivijalkaliikkeen tukeminen oli todellakin myös halvempaa ulkomailta tilattuihin verrattuna, mutta oli miten oli se tuntui hienolta. Ei minun pitänyt vielä hankkia Dark Eldarille lentokoneita, mutta kun hintaero oli jo yli vitosen vaikkapa Porin tarjontaan verrattuna, niin tuonne työpöydälle se nyt sitten laskeutui. Dark Vengeancen limited editioneja porukkamme ei sentään kantanut ulos kuin kaksi laatikollista, että jätettiin jotain muillekin. ...Siitäkin huolimatta, että seuraavaksi kahvilla istuessa osa oli vähällä kääntyä hakemaan lisää.

Saalis tai ainakin suurin osa siitä
Siinäpä jotain pientä yhteenvetoa reissustamme ja yllä näkyy runsasta saalista. Kävimme toki muuallakin, mutta jätin raportista pois erilaiset kirjakaupat, tavaratalot ja muut vastaavat perinteisemmät liikkeet. Eiköhän tässä tullut jo tärkeimmät sanottavat vuodatettua.

4 kommenttia:

 1. Hauska matkakertomus!
  Kävin tuossa kesällä itsekkin Tampesterissa ihmettelemässä shoppausmahdollisuuksia pikku-ukkomiehen näkökulmasta, mutta huonoksi onnekseni tuo lupaavalta vaikuttava Harraste-puoti oli kesälomalla ja jouduin tyytyä ikkunashoppailuun paikallisen fantsun jättäessä kylmäksi sieluttomalla valikoimallaan;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pläh harmillinen ajoitus =/
   Tuo tampesterin fantsu on tietysti hieman piskuinen tarjoten edes sentään 'välttämättömyyksiä'
   Kaupungista kaivatut Army Painterit ja Vallejot kuitenkin löytyi.

   Poista
 2. Huippu reissu (ja kertomus)! Toivottavasti uusi matka ryhmässä ei ole ihan heti. Ei lompakko kestä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelikaupan avajaistarjouksia odotellessa ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...