perjantai 4. tammikuuta 2013

Nörtin Manhattan osa 3: Book on, Book Off

Barnes & Noblen sarjishyllyä ja piskuinen siivu monen hyllyn fantasia- ja scifi-valikoimasta
Yllättävää ei kenellekään varmasti ole se, että kaupunki tarjosi valtavasti tilaisuuksia hamstrata kirjoja ja esittelen nyt tavallaan kaksi ääripäätä, jotka ovat molemmat kuitenkin vierailemisen arvoisia. Ensimmäisenä muutamissa sarjoissa ja elokuvissa muita kirjakauppoja ahmivaksi hirviöksi leimattu Barnes & Noble, joka levittäytyy läpi liittovaltion. Kirjoista pitävälle matkailijalle tämä on plussaa, sillä B&N löytyy siis hieman kaikkialta. Hintataso on aivan ok, mutta liikkeiden suurin valtti taitaa olla valtava valikoima, josta kuvittelisi jokaisen löytävän omansa.

Outo sivuhuomio: Sitä todella tietää hävinneensä kirjakaupalle, kun sen lautapelivalikoima on laajempi, kuin monessa kotimaisessa pelikaupassa. Tämä onneksi iski vasten kasvoja vain suurimmassa B&N:ssä, sillä niitä on pelkästään Manhattanin alueella tätä kirjoitettaessa kolme kappaletta ja me vierailimme näistä kahdessa.

Kirjakierrätystä halvalla
Toinen hyvä paikka on Book Off, jota löytyy jenkeistä muutamastakin kaupungista ja samoin Ranskasta, Koreasta ja Japanista, josta ketju on kotoisin. Tämä näkyikin liikkeessä varsin isona japanilaisten kirjojen osastona eli animesta ja mangasta kiinnostuneet löytävät valikoimasta helposti osansa. Book Off myy siis käytettyjä kirjoja, mutta myös leffoja, musiikkia ja konsolipelejä. Kirjat on jaettu selkeästi genren mukaan isoihin kirjahyllyihin ja kauppa onkin kuin valtavan kirjaston poistokirjojen osasto, mutta niteet ovat itseasiassa yllättävän hyvässä kunnossa. Hinnat ovat Book Offissa hyvin edullisia. Osa kirjoista lähtee vaivaisella taalalla ja näin esimerkiksi kymmenellä dollarilla isoja kovakantisia Tom Clancyn kirjoja, joita täällä kotona löytää vaivoin edes kirpputoreilta alle 20 euron.

Siinäpä teille lukutoukille pari "kirjavinkkausta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...