tiistai 24. syyskuuta 2013

Elämäni ensimmäinen turnausraportti

Tiedustelija äkkää horisontista lähestyvät vihollisrivit
Kuten aikaisemmin mainitsin, niin Porin Pelikaupalla pidettiin pieni 600 pisteen kokoinen Warhammer 40.000 -turnaus ja kyseessä oli tosiaan pitkästä harrastushistoriastani huolimatta ensimmäinen varsinainen turnaus, johon olen osallistunut. Tälläisen merkkipaalun kohdalla olisi siis suorastaan rikollista jättää turnausraportti kirjoittamatta.

Turnauksessa oli useimmista muista figuturnauksista poiketen käytössä systeemi, jossa ensisijaisesti ratkaisi pelkkä voitto, eikä pelin pistesaalis. Vaikka siis joku keräisi eniten pisteitä ei se vielä toisi turnausvoittoa, jos ei hän myös voittaisi kaikkia pelejään. Peleistä ansaittuja pisteitä verrattaisiin vasta tasapelien sattuessa palkintosijoja haettaessa. Mikäli myös pisteet menisivät tasan palkintosijaa hakiessa, niin näiden välillä pelattaisiin vielä ylimääräinen finaalipeli, mutta siihen ei tällä kertaa tarvinnut mennä. Turnauksessa pelattiin siis varsin perinteisesti kolme peliä ja itsellänihän taistelut sujuivat seuraavasti...

1. peli - Eldar vs. Dark Eldar
Deployment: Dawn of War
Mission: Crusade kolmella(3) objectivella + Secondary Objectivet


Ensimmäisessä arvalla käydyssä parituksessa napsahti sitten heti omaa peliporukkaa vastaan ja tavallaan juuri se viimeinen, jonka tahtoisin vastaani eli Pasi Dark Eldareineen. Olimme nimittäin jo etukäteen todenneet, että jos joudumme vastakkain, niin tankkilistani on täysin kuin  Sakset Paperille hänen jalkaväkeä silppuamaan erikoistuneelle venomspämmilleen. Olisimme voineet päästä tekemään parin vastustajan elämästä helvettiä, mutta sen sijaan joutuisimme lyömään kallomme yhteen kuvioilla, joita olimme jo harjoituksissa monesti vastatusten koittaneet. Minulla oli siis toki yliote, mutta pimeät serkut olivat jo "nähneet kaikki liikkeeni." 

Dark Eldarin ensimmäinen liikkuminen meneillään
Pasin lista
Haemonculus
3 x Kabalite Trueborn, 2 x Splinter Cannon + Venom, Splinter Cannon
5 x Kabalite Warriors + Venom, Splinter Cannon
5 x Kabalite Warriors + Venom, Splinter Cannon
8 x Reavers, 2 x Heat Lance

Pasi aloittaa heti onnekkaasti kaappaamalla Reaver jetbikeilleen juuri sen kaipaamansa huumelastin eli +1S, jonka ansiosta hän pystyisi vahingoittamaan tankkejani niillä myös lähitaistelussa. Ryhmä oli jo muutenkin tärkein kohteeni, sillä Heat Lanceillaan se oli harvoja, jotka uhkaisivat peltejäni. Pasi aloittaa ja liikkuu kohti hyödyntäen maastoa sen verran mitä pystyy. Vuoroni tulee ja nytkäytän tankit liikkeelle, etsin ampumalinjan ja avaan tulen. Reavereista tippuu osa, muttei tarpeeksi ja tiedän jo etten viimeiselläkään tankilla saisi enää harvennettua niitä tarpeeksi, joten käännään piiput kohti Haemonculuksen alusta ja tiputan sen. First Blood! Tämä oli oikea valinta, sillä seuraavaksi Reaverit repivät toisen kuljetusalukseni alas. Saan kostoni nopeasti pyyhkimällä reaverit pois kentältä ja samassa tulituksessa pääsee hengestään myös haemonculuksen henkivartiosto, mutta pääpahis itse pakenee toisen ryhmän suojiin.

Hetkessä onkin viides vuoro ja huomaan olevani kaikesta huolimatta pinteessä. Noppajumalat ovat päättäneet säästää huolestuttavan määrän vastustajani joukoista ja pimeät serkut pitävätkin hallussaan kahta Objectivea ja kolmannen läheisyyteen on parkkeerattu kaksi Venomia odottaen minua nälkeisenä, että tiputan joukkoni hakemaan sitä. Menen hetkeksi lukkoon ajatuksissani. "Hey I'm the one whose supposed to do the pointy-eared-shenanigans over here!" Olin vähällä ottaa tarpeettomia riskejä kunnes aivotoiminta jälleen palaa ja muistan pelaavani paperilennokkeja vastaan. Spiritseer johtaa Dire Avengerit aseet laulaen hyökkäykseen ja perusaseiden ryöppy riittää helposti tiputtamaan ensimmäisen Venomin ja toisellakaan ei luonnollisesti ole mitään mahdollisuuksia Wave Serpentin täyslaidallista vastaan. Omat joukot ovat turvassa ja Fire Prismin laukaus haihduttaa toisen vastustajan pitämän objectiven tyhjäksi vihulaisista. Peli ei kuitenkaan pääty vielä viidenteen vuoroon, joten moppaan aseillani viimeiset Dark Eldarit pois kentältä varmistaen itselleni täydet pisteet.

2. peli - Eldar vs. Space Marines (Salamanders)
Deployment: Dawn of War
Mission: Purge the Alien + Secondary Objectivet


Kuusi voittajaa, joista neljä omaa peliporukkaani, joten surkeat mahdollisuudet saada uutta naamaa tälläkään kertaa vastustajakseni. Jep arpa napsahtaa velipoikaan eli pöydän toiselle puolelle parkkeeraa Salamantereita uunituoreen codexinsa kera.

Mariinit poseeraa
Lassin lista
Chapter master, Master-crafted Thunderhammer, Artificer Armour, Bike, Storm Shield
6 x Tactical Space Marines, Meltagun, Master-crafted Combi-melta + Drop Pod
5 x Space Marine Bikes, 2 x Cravgun, Master-crafted Combi-crav
Thunderfire Cannon

Onnistun ryöstämään aloituksen Lassin hyppysistä ja tiputan samantien Thunder Fire Cannonin pöydältä, mutta Tech-Marine jäi henkiin eväten minulta First Bloodin, jota kipeästi kaipasin. Lisäksi tiputin muutaman motskarin. Sitten olikin Lassin vuoro ja vähemmän yllättävästi Podi tipahti niskaani ja tuhosi toisen Wave Serpentin. Loput vuorot olivatkin jatkuvaa kissa-hiiri-leikkiä molempien syöksähdellessä ympyrää ja ammuskellen. Pelin päättyessä molempien armeijoista oli jäljellä vain surkeat rääppeet; Eldareilla Fire Prism ja mariineilla Drop Pod ja Chapter Master parin woundin turvin. Voitto siis mariineille näiden haalittua enemmän pisteitä tapoista.

3. peli - Eldar vs. Tyranids
Deployment: Dawn of War
Mission: Emperor's Will + Secondary Objectivet


Tappioni johdosta vastaan asettuu sentään vihdoin pelaaja, jota en ole ennen kohdannut, kun pöydän toiselle puolelle levittäytyvät Mikan Tyranidit. Huomaan olevani ongelmissa, sillä johtuen muiden pelaajien hyvistä pistetileistä minulle ei riittäisi pelkkä voitto, vaan minun olisi revittävä voitto täysillä pisteillä tai olisin ulkona palkintosijoista. Se ei kuitenkaan olisi helppoa, sillä vaikka listani tulivoimalla olisi helposti mahdollisuudet aiheuttaa pahaa jälkeä, niin totuus on, että Mikalla myös riittäisi armeijassaan uhrattavaa ja vielä senkin jälkeen hän saattaisi vyöryä ylitseni. Tärkein kohteeni olisivat Hive Guard, koska ne ovat tankeilleni suurin uhka ja toisena Tervigon, joka voisi tuurilla synnyttää sisuksistaan niin paljon lisää otuksia pöydälle, että jäisin jalkoihin senkin takia.

'nidit valuu yli!
Mikan lista
Tervigon, Catalyst
3 x Hive Guard
17 x Hormagaunts, Adrealine Glands
17 x Hormagaunts, Adrealine Glands

Saan aloituksen ja haen heti kohteekseni Hive Guardin. Kolmen tankin yhdistetty tulitus ei kuitenkaan tehnyt kuin kolme haavaa läpi asti, joten kaksi otuksista jatkoi edelleen tykki tanassa minua kohti rangaisten Fire Prismiltä pois pari Hull Pointia, mutta onneksi ei sen pahempaa. Todellinen tuurini kävi kuitenkin siinä, että Mikan Tervigon lopetti sittiäisten munimisen heti ensimmäisellä vuorolla sylkäistyään ensin ulos 12 liskon ryhmän, joka tosin sekin tarkoitti minulle vain entistä enemmän ammuttavaa, jota oli jo entisestään liikaa.

Tiputin viimeisen Hive Guardin vasta kolmannella vuorolla, joten kohti juoksevien Hormagaunttien harventamiselle ei ollut jäänyt tarpeeksi aikaa ja nyt ne levittäytyivät kahtena lonkerona pitkin pöytää. Toista sain typistettyä tarpeeksi, mutta toinen ryhmä pääsi hyökkäämään Wave Serpentin kimppuun ja kynsi sen kappaleiksi. Kuljetusaluksen Dire Avengerit pääsivät savuavasta hylystä turvallisesti pihalle, mutta olivat rysähdyksestä ilmeisesti sen verran järkyttyneitä etteivät saaneet paetessaan kaadettua paria hormaa enempää ja niin ryhmäni jäikin pian jalkoihin.

Tässä vaiheessa oltiinkin sitten kovan paikan edessä. Kahden tankin ja viimeisen ryhmäni turvin saisin todennäköisesti pidäteltyä eteneviä joukkoja sen verran, että säilyttäisin oman kotiobjectiveni hallinnan ja First Bloodin turvin voittaisin niukasti. Pahemmassakin tilanteessa peli lienisi sentään tasapeli, jos jokin tyranideista pääsisi tulitukseni läpi nappaamaan Line Breakerin. Tiesin, ettei tasapeli riittäisi. Tiesin, ettei niukka voitto riittäisi. Turnauksen kannalta oli aivan sama vaikka häviäisin, sillä ilman kunnon pisteitä kärki karkaisi joka tapauksessa. Oli siis aika kehittää viimeinen epätoivoinen suunnitelma. Ainoa mahdollisuuteni riittäviin pisteisiin olisi, jos itselläni olisi yksi Primary Objective ja kaksi Secondary Objectivea ja Mikalla ei mitään. Minun olisi siis pakko tyhjentää 'nidien kotipesä, vallata se ja silti pitää ne poissa omaltani. Epätoivoista, mutta epätoivoiset ajat ja niin edelleen. Hylkäsin siis oman päätyni ja suuntasin tankeillani toiselle puolelle pöytää, jossa yritin epätoivoisesti tiputtaa tarpeeksi 'nidejä päästäkseni niiden pesälle, mutta tässä tarinassa epätoivoisetkaan sankariteot eivät tuo onnellista loppua, vaan pelin päättyessä joudun kohtaamaan odotetun tappion riskinottoni vuoksi.

Turnauksen viimeiset pelit meneillään
Huuuh turnaus ohitse ja no ensimmäinen sija tuli sentään edes perheeseen, kun velipojan eli Kardinaalin mariinit voittivat kaikki kolmea peliään napaten näin turnausvoiton. Hauskaa oli ensimmäisessä turnauksessani joka tapauksessa, vaikka pieni tapahtuma olikin ja tokihan vähintään näissä paikallisissa täytyy näyttäytyä jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...