perjantai 20. joulukuuta 2013

Porin Blood Bowl Sunday 2013 - Urheilutoimittajan matkakertomus

Lets get ready to rumble!

Super Bowl Sunday on pehmoille, sillä ensi viikonloppuna Porissa on luvassa Blood Bowl Sunday, kun viime kesänä alkanut Porin Pelikaupan BB-liiga saavuttaa päätöksensä näin aivan joulun alla. Liigassa oli joukkueita yhteensä peräti 20 jaettuna kahteen yhtä suureen lohkoon ja nyt lohkojen ja pudotuspelien jälkeen meillä on jäljellä enää tuo neljän kärki taistelemassa tämän pallopelien kuninkaan...kruunusta.

Itsekin toimin managerina liigaan osallistuneelle Brienne Narwhals joukkueelle, joka pärjäsikin ihan kohtalaisesti sijoittuen omassa lohkossaan lopulta neljänneksi. Salohaltiani joutuivat kuitenkin pudotuspeleissä lopulta taipumaan kaaoskääpiöiden edessä ja vaikka täten joukkueeni pitikin lähteä joululomille, on tuo ottelu kaiverrettuna paikallisiin historiikkeihin yhtenä ankarimmista urheilutapahtumista. Haltioiden valmistautuessa tuleviin harjoituksiin, itselleni ei kuitenkaan jäänyt enempää vapaa-aikaa, sillä eräs liigan sponsoreista värväsi allekirjoittaneen keräämään kasaan artikkelin tämän huiman liigan kärkijoukkueista.

Sain piskuisen pussillisen hopeakolikoita matkakuluihin (pihtarit) ja managerin etuoikeudella 'suostuttelin' joukkueeni puumiehen Thornkneen henkivartijakseni tehostamaan haastattelutilanteita matkalla. Jälkikäteen ajatellen tämä päätös oli suurin syy artikkelin jäämiseen viime hetkelle, mutta tehty mikä tehty. Ymmärrätte kyllä, jos matkakumppaninanne on koskaan ollut 900-vuotias haapa.

Ensimmäinen semifinaaliottelu ratkaistiin jo aiemmin ja täten toinen finaalijoukkue oli jo tiedossa. Päätin siis ensimmäiseksi suunnata lähimmälle hautausmaalle, jolla parhaillaan harjoitteli lauma tavallistakin likaisempia hippejä. Olin vaivoin ehtinyt istahtaa arkulle kentän laidalla, kun haastattelupyynnöstä innostunut epäkuolleiden manageri alkoi jo maalata kirkkain värein kukkasia taivaanrantaan.


Unrest in Peace - Undead Team


Olipa kerran joukko rauhanaktivisteja. He asuivat Altdorfissa, suuren kaisarikunnan pääkaupungissa. He istuivat, lorvivat ja joivat kaljaa sekä teetä päivät pitkät. Päivittäin puhuen rauhasta, maailman parantamisesta ja puunhalailusta yleensä. Kävi niin, että taas kerran suuri pohjoinen pahuus, jota kaaokseksi kutsutaan, tulvi keisarikuntaan suurten raivoavien sotajoukkojen muodossa. Keisarikunta valmistautui taas kerran sotaan. Rauhanaktivistit päättivät tehdä asialle jotain. Kaaoksen joukot etenivät vääjäämättä yhä syvemmälle keisarikuntaan, ja pian he kohtasivat suuren armeijan, jossa oli miehiä keisarikunnan kaikista kolkista. 

Historiankirjoissa kerrataan lähinnä taistelu, jonka taas kerran urhoolliset ihmiset olivat voittaneet. Se mitä historiankirjoissa ei kerrota, että ennen taistelua joukko miehiä juoksi laulaen ja tanssien kohti kaaoksen joukkoja. Käsissään heillä oli kukkasia ja yllään värikkäät vaatteet. Kuten arvata saattaa, ei heidän laulunsa kauaa taistelukentillä kaikuneet, saatika kukkamekot heiluneet. Taistelun jälkeen, jo useita viikkoja myöhemmin sattui muuan hippimancer paikalle, hän aisti ruumiista hyvän karman ja päätti herättää koko poppoon epäkuolleiksi. Rauhanaktivistit vetäytivät miettimään parempaa strategiaa rauhan edistämiseksi. Vuosikymmenten epätoivoisen dokailun ja kuosittamisen jälkeen, päätyivät he perustamaan Blood Bowl joukkueen, kun eivät muutakaan keksineet.


En ollut varma oliko tarina saanut päätöksensa vai ei, mutta managerin alkaessa tuprutella makean tuoksuisia savurenkeita ilmaan piippunsa kanssa ja mumista jotain mansikkapirtelöstä päätin yrittää saada tunnelmia irti myös joukkueen valmentajasta itsestään Gandhilf von Nobelsdorfista.

"Joukkueella oli selvä panos tämän kauden liigaan! Lähdettiin hakemaan parempaa sijoitusta, kuin mitä Ibizanus Gaylords (High Elf Team - toim.huom.) viime vuonna saavutti. Tavoite on jo saavutettu, nyt tietenkin lähdetään hakemaan mestaruutta sitten siihen kakun päälle kirsikaksi. Kausi on ollut hyvä, ja pelit ovat sujuneet hyvin, melkein aina juuri niinkuin piti. Pari tappiota, josta ehkä harmittavin Backyard kingsejä (Orc Team - toim.huom.) vastaan, koska mokoman örkkipäänahan olisi mieluusti lisännyt kokoelmiin. Vielä kun kyseinen joukkue luopui liigasta, meni mahdollisuus korjata tilanne pudotuspeleissä. Pahemmilta loukkaantumisilta on myös selvitty, ja joukkueen taloustilanne on hyvin tasapainossa. Se kumpi joukkue tulee vastaan finaalissa on ihan sama, varmasti peli tulee olemaan tiukka, mutta niin hyvät pelit on. Omaan Joukkueeseen on vankka luottamus, mestaruutta haetaan! Peace!"

Jameson von Morrisbögel sponsorikuvauksissa viime kesänä

Myös seuraava etappi oli lähellä, sillä minun piti vain löytää tieni paikallista areenaa kaikista lähimpänä olevaan tavernaan. Kääpiöjoukkue Beer King's on liigan todellinen yllättäjä, sillä kukaan ei odottanut sen selviävän finaalipeleihin. Kääpiöiden peli takkusi todella pahasti läpi liigan ja jäivätkin lohkossaan vasta kahdeksannelle sijalle. Kaikki olivat varmoja, että joukkue passitettaisiin puurokattiloiden ääreen hetkessä, mutta toisin kävi.

Beer King's - Dwarf Team


Kenellekään kääpiöitä tavanneelle ei varmasti tule minkäänlaisena yllätyksenä, että myös heidän urheilujoukkueensa pyörii oluen ympärillä. Tämäkin joukkue koostuu kääpiöistä, joilla sattui olemaan sama vakiokapakka ja kyllästyttyään tappelemaan pelkästään keskenään he päättivät ottaa osaa Blood Bowliin. Joukkueen nimestä syntyi tietysti ensi vain uusi tappelu, mutta aikansa oluttynnyrien seassa painittuaan tämäkin siitä sitten selvisi ja he joivat jälleen pitkään ja hartaasti.
Kääpiöiden manageri oli jo sammunut, mutta valmentajansa jännitti tulevia finaaleja ilmeisesti sen verran, ettei ollut päässyt vielä toiseen oluttynnyriin saakka, joten sain hänestä irti edes muutaman maltaankatkuisen lauseen.

"Tunnelma on kyllä aika helkutin jännittyny ja miettiny kokoajan miten pärjää niitä saastaisia haltioita vastaan! (semifinaalissa kohtaavat vielä Beer King's ja Dark Liverbox ratkaisten näin minkä väristä mitalia kumpikin tavoittelee - toim.huom.) Aika kova vastus, mutta hiukan yllättyny ja samalla tyytyväine et päässy ylipäätänsä näin pitkäl!" 

Yritin saada mekaanikon heittämään minut seuraavaan kohteeseen Death Rollerilla, mutta huoltopuoli oli aivan yhtä ympäripäissään, kuin muukin joukkue, joten jatkoin edelleen matkaa jalan.

Dark Liverbox - Dark Elf Team


Liigan synkintä joukkuetta ei tarvitse kauaa haeskella, sillä harvan menneisyys vetelee vertoja Dark Liverboxille. Edellisessä elämässään joukkue tunnettiin pelkän Liverboxin nimellä ja he eivät olleet haltioita ensinkään vaan Necromantic-joukkue, joka otti osaa edelliseen liigaan kaupungissamme. Tuolloin karvas tappio syöksi kuitenkin valmentajan aivan erityisen raivon valtaan, joka sai hänet uhraamaan koko silloisen joukkueensa synkille voimille. Rituaalin seurauksia ei kukaan olisi voinut ennustaa, sillä jostain käsittämättömästä syystä savun hälvettyä joukkueen tuhkista nousi joukko kalpeita haltioita ja näin entistäkin vaarallisempi Dark Liverbox oli syntynyt.


(toim.huom.)
Uudet valmennettavat ovat täyttäneet kaikki odotukset ja joukkue onkin kärsinyt vain yhden ainoan tappion runkosarjassa varmistaen haltioille toisen sijan lohkossaan. Joukkue onkin näin kehittynyt hurjaa vauhtia ja siitä on muodostunut vaarallinen tappokone, joka uhkaa monia paljon raaempiakin rotuja. Valmennusjohto onkin lähetellyt jo viikkojen ajan rivoa pullopostia semifinaaleissa vastaan asettuville kääpiöille. Psykologinen sodankäynti saattaa palkita, mutta valmentaja myös hiljaa myönsi, että toisaalta pelkää myös karman saattavan iskeä takaisin moisen taktiikan johdosta. 

Jätin haltiat kieriskelemään identiteettikriisiensä keskelle ja aloitin matkani viimeisen, mutta myös pisimmän osuuden. Kaaoskääpiöiden joukkue oli kuulemani mukaan majoittunut kauas kaupungista metsän laidalla olevaan Mustan Vuohen majataloon...

Shub-Niggurath Fisters - Chaos Dwarf Team


Shub-Niggurathille omistettu mystinen ja brutaali joukkue, joka on tunnettu lyömäpelistään ja hyvistä jälkibileistä, mihin yleensä tulee myös vastustajajoukkueen cheerleaderit. Eräs ammattiryhmä on erityisen iloinen joukkueen tullessa kaupunkiin; Hatuntekijät saavat aina satoja tilauksia, kun nämä muodin edelläkävijät saavat fedoramiehet vaihtamaan oitis parempaan. Tiimin peliasut on myös hipsterikulttuurissa eräänlainen must have juttu."Joukkue lähti liigaan mukaan hieman yllättäen, eikä varsinaisia odotuksia ole ollut. Runkosarja meni vaihtelevasti, ja joukkue oli lopulta viidentenä kun pudotuspelit alkoivat. Pudotuspelien voitot Brienne Narwahlsista (Wood Elf Team - toim.huom.) ja Lustria 69rsista (Amazon Team - toim.huom.) olivat joukkueen huippukohtia kuluneella kaudella. Yllättäen joukkueella oli mahdollisuus päästä finaaliin, mutta arpa ratkaisi toisin. Nyt tosissaan mitellään sitten Pronssista, mikä on lähtökohtiin nähden varsin hyvä tilanne. Joukkue on kehittynyt hyvin juuri toivottuun suuntaan, ja antaa varmasti hyvä vastuksen kummalle tahansa joukkueista, kumpi nyt pronssiotteluun joutuukaan. Keep on Fisting!"

Poistuin majatalosta vähin äänin kääpiöiden aloittaessa taas yhden käsittämättömän juomalaulun. Sain vaunukyydin takaisin kaupunkiin Thornkneen jäädessä metsään tapaamaan isoäitiään. 

Toim.Huom. Joukkueiden taustatarinat ja valmentajiensa fiilikset ovat siis pelaajien itsensä kirjoittamia tai kertomia. Olen vain koostanut ja muokannut niistä tässä hieman yhtenäisemmän kokonaisuuden järjestäjien pyynnöstä tämän hienon liigan kunniaksi. Semifinaalit ja finaalit pelataan siis Porin Pelikaupalla tänä viikonloppuna ja matsit tulevat varmasti olemaan näkemisen arvoisia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...