keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Uusia Eldar huhuja leviää jälleen


Viimeisimmistä Eldar-huhuista on kulunut taas aikaa, mutta viikonloppuna ilmaantui mukava nipullinen lisää. Muutama menee ristiin vanhojen kanssa, mutta suurin osa on kokonaan uusia ja koskevat pääasiassa codexin sisältöä figujen sijaan. Lähteenä se vakio eli Faeit 212.

Vetäisen pienen yhteenvedon kotoisammalla kielellä. Mutta muistellaas taas ensin hetki, että huhu ei ole sama asia, kuin fakta ja huhu itsekin sanoo, että nämä perustuvat testiversioon, joten saattavat vielä helposti muuttua.

Autarchit saavat valita itselleen suuntauksia, joiden avulla kyseisistä Aspect Warrioreista tulee Troop-valintoja. Eli fluffin puolelta tuodaan eldarien Path-touhua sääntöihin, mikä on tosi jees. Hauskaa, että juuri tätä ennen kyselin peliporukassa, että pelaisko joku meikäläistä vastaan hupipelin, että pääsisin leikkimään Autarchin johtamaa Warp Spider-teemalistaa tuollaisen samanlaisen FOC-muutoksen kera. Hienoa, jos tulevaisuudessa sen pääsee tekemään ihan virallisesti. Komiata.

Yksiköiden pistehintojen sanotaan putoavan, mutta tämä lienee selvää. Guardiaanien hinnan sanotaan putoavan jopa rajusti. Tarkoittaako se niin rajusti, että näemme jotain valtaisia eldar-massoja valumassa yli pöydän? Ei kuulosta taustatarinaan istuvalta, mutta toisaalta vanhana Ulthwé-pelaajana ajatus isosta määrästä perussotilaita kyllä miellyttääkin. Tuskin niitä minnekään cultistien tasolle ollaan sentään tiputtamassa.

Ulthwésta puheenollen huhut kertovat myös mahdollisuudesta Craftworld-kohtaisiin listoihin ja Seer Councilin paluusta, joten olen innoissani. Councililla olisi Brotherhood of Psykers -sääntö, mikä käy toki järkeen. Siihen päälle Farseerit saisivat lisäksi tehdä omia temppujaan. Mainitaan myös Warlockeilla olevan ehkä normaalia parempi Deny The Witch.

Howling Bansheet saavat ilmeisesti jonkun erikoisemmankin vahvistuksen sääntöihinsa ja niin on syytäkin. Kaikki Exarchit olisivat ilmeisesti muutenkin erityisen päteviä Challengeissa. Vihjaavat myös Eldarin saavan tavallista enemmän Skyfire-sääntöä riveihinsä. Dark Eldarin kanssa liittoutumiseen lupaavat jotain lisäsääntöjä myös. Saas nähdä ovatko rajoittavia vai entistäkin enemmän siihen kannustavia.

Oleellisin vanhoihin ristiriidassa oleva huhu on maininta, että uusia Aspecteja ei olisikaan tulossa. Harmillista, mutta luonnollisesti täysin uskottavaa.

Psyykkereitä ja ilmaherruutta? Sounds like Eldar to me!

2 kommenttia:

 1. Autarchin tuomat trooppivalinnat kuulostavat vähintään järkevältä. Nykyään autarch kuitenkin on ylihinnoiteltu HQ, vähän kuin entinen CSM Lord, jolla ei tehnyt yhtään mitään. Ottaa esimerkiksi nykyisen CSM jolla saa "mark of --" aina tietyn yksikön troopeiksi, niin autarchin uran käyttäminen on mielestäni vähintään fiksua.
  Mitä tulee guardianeihin, niin olisi vähintäänkin positiivista, jos niiden pisteet vähän tippuvat. Kuitenkin melko lailla susipaska yksikkö, joten pisteiden tiputus tai stattien nostaminen olisi paikallaan. Olen edelleen erittäin hämmentynyt siitä, että Eldar = BS3, DE = BS4, miksi ja minkä takia?
  Itse suurena jetbike fanina toivoisin mahdollisuutta tehdä oikeasti käyttöarvoinen Saimn-Han lista, jossa jetbikeillä voisi kruisailla kuin lystää, kuten joskus kai pystyikin. Muistan vielä sellaisen paketinkin, jossa tuli autarch jetbikellä ja kaverina pari yksikköä jetbikejä + vyper tai kaksi. Sitä haluaisin nähdä. Tämä kuitenkin vaatisi edes guardian jetbikejen hinnan tippumisen sillä 22 pistettä on vähän tyyris, verraten DE reaver jetbike squadiin (22pts).
  Mutta tähän asti kokonaisuudessaan näyttää aika kivalta, olen kanssa tuolta Faeitilta kattellu näitä juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dark Eldarit ovat koulutettuja taistelijoita, mutta Eldarin perusjoukot ovat nostoväkeä eli on ihan ymmärrettävää, että ne runoilijat ja muut taiteilijat eivät osaa ampua yhtä hyvin, kuin taistelulle elämänsä pyhittäneet Aspectit tai Dark Eldar warriorit. Poikkeushan tähän on Ulthwé, joka ainoana kouluttaa pysyvää armeijaa ja pari kirjaa sitten tämä näkyi stateissakin. ...Ehkä tämä tuodaan takaisin noissa craftworld-kohtaisissa muutoksissa, mutta mene ja tiedä, mutta elleivät anna myös Webway-porttia takaisin, niin se ei lohduta yhtä paljon.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...