keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Blogikirja M3.014.#12: Syksy tuli, syksy meni

Porin kaupunginkirjasto - Pelipäivä

Kait se talvi alkaa olemaan ja syksyhän on opiskelua täynnä taas. Onneksi kuitenkin jotain muutakin mainittavaa löytyy.

1. Kansallisena Pelipäivä figuohjelmaa Porin kaupunginkirjastolle

Meidät paikalliset figuharrastajat kutsuttiin Porin kaupunginkirjastolle tänäkin vuonna järjestämään hieman figuohjelmaa kansallisena pelipäivänä. Tässä on siis kuukausi pari tökitty ja ravisteltu ihmisiä avuksi ja luopumaan aarteistaan näyttelyvitriiniin ja muuta sellaista perinteistä organisointia.

Ensi lauantaina eli 15.11. tuo tapahtuma nyt sitten pyörii koko kirjaston aukioloajan ja tänä vuonna figuharrastus on saanut rinnalleen myös roolipelaajia, larppaajia ja lautapelitutkijaa. Ihan hyvässä seurassa siis. Tulkaahaan liikeenteessä olevat vilkaisemaan. Tapahtumasta löytyy lisätietoa kirjaston kautta täältä. Eri porukat siis vetävät pienen esitelmän harrastuksistaan, jonka lisäksi lasten- ja nuortenosastolla on viime vuoden tyyliin pientä figunäyttelyä, Warhammer 40.000-pelin näytösottelua ja X-Wing Miniatures Gamen demotusta eli kokeilemaankin pelaamista pääsee.

Tässä vaiheessa haltioilla ei vielä mennyt lujaa. Puoliajalle lähdettäessä puolituiset johtivat 1-0

2. Blood Bowl-liiga etenee finaaleihin

Muistatteko tämän? Valitettavasti pahin mahdollinen tapahtui sillä puolituiset kohtasivat pudotuspeleissä luojansa eli heidän eeppinen voittokulkunsa päättyi toisella pudotuspelikierroksella (tiputettuaan ensimmäisellä kierroksella örkit!!!) kohtaamiseen salohaltioideni kanssa. Itse selvitin siis täten tieni läpi pudotuspelien semifinaaleihin, mutta toki lähes tuntee syyllisyyttä, että joutui hyvin menestyneet puolituiset lähettämään joululomille.

Puolituisilla tyypillinen Re-Rollien-keräystalkoot

3. Eksistentiaalinen figupelikriisi

Minun pitää nyt myöntää jotain kauheaa. 40k ei vain ole napannut enää pitkään aikaan. Mikään ei tunnu motivoivan sen parissa. Uskoisin, että tilanne on vielä pelastettavissa, kun pääsisi vain takaisin vanhan sotaratsun selkään, mutta jollain porkkanalla sitä pitäisi huijata pysymään paikoillaan sen aikaa, että ehdin kivuta kyytiin. Olen pohtinut tähän kahta vastausta, mutta en ole vielä osannut päättää. Vaarallista näissä molemmissa on kuitenkin se, että kyseessä olisi periaatteessa vain uusi figuprojekti ja niitähän on tunnetusti muutenkin aina liikaa. Kumpaankohan sitä vain päätyisi.. Exodite Eldar vai Retro-Astra Militarum?


4. Uusi Dark Eldar

Ostin Dark Eldarin uuden kirjan.
Luin Dark Eldarin uuden kirjan.
Myin kaikki Dark Eldarit pois.
Codexit toki säilytin suippokorvakirjastoon. Epätavallisen äkkipikaista minulta, mutta kirja ei vain tarjoa sellaista randomia kikkailua, jota siltä kaipaan ja kun kaveri kaipasi lisäjoukkoja omaan armeijaansa, niin tämä yhden armeijan karsiminen vain tapahtui. Toisaalta tottakai kaikista enitenhän tällä hetkellä hiertää, että mitä ihmettä teen nyt Baroness Strangelovelle?

1 kommentti:

  1. Molemmat projektit tulille, mutta molempia tehdään figujen ehdolla, ei sitä mitä johonkin excel tiedostoon on listattu armeijakokoonpanoon. Maalattujen figuurien kautta voittoon.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...