keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Vuosisatojen tauon jälkeen larppausta nyt myös Satakunnassa

Ahlaisten liveroolipelaajia bongattuna Porin kaupunginkirjastolta
Jos minä olen ollut joskus nuori, niin siihen aikaan live-roolipelejä harrastaneet tuttavani tekivät naurettavan pitkiä pyhiinvaellusmatkoja pääasiassa Ouluun larppaamaan. Syy vaivannäköön oli ilmeinen; vaihtoehtoja ei ollut. Porissa tai lähialueilla kun on vuosien varrella tuo larppaus ollut parhaimmillaankin satunnaista ja jatkumatonta. Nyt asiat ovat liikkeellä kohti parempia aikoja, kiitos aktiivisten ahlaislaisten. Kuulin porukasta sattumalta lehtijutun kautta jonkin aikaa sitten, jota kautta he päätyivät mukaan myös paikalliseen Pelipäivään, jonka johdosta taas pääsin tapaamaan heitä livenä, josta taas seurasi, että lupailin hieman levittää tietoutta blogini kautta, joten tässä sitä mennään...

Ahlaisten liveroolipelaajat

Seuraava siis järjestäjien omasta kynästä.

"Ahlaisten larp-ryhmässä on tällä hetkellä reilu parikymmentä jäsentä, joista suurin on ahlaslaisia. Pelaajat ovat iältään kahdestatoista ylöspäin, suurin osa lapsia ja nuoria. Pidämme larppi-iltoja normaalisti kerran kuukaudessa Ahlaisten nuorisotalolla. Larp illat ovat perjantai iltaisin klo 18 eteenpäin. Illoista ilmoitetaan facebookin kautta ja sähköpostilla. Larppi-illoissa mm. tutustutaan larppaamiseen, suunnitellaan pelejä ja niiden vaatetusta sekä rakennetaan larp-aseita. Ensimmäinen larppi Ahlaisissa pidettiin jo toukokuussa 2012 ja se sai jatkoa toukokuussa 2013.

Tämän jälkeen täysmittaisia larppeja on järjestetty noin puolen vuoden välein vaihtuvin aihealuein. Nyt valmistumassa on viides täysmittainen larppimme, joka käsittelee zombie epidemiaa ja siitä selviämistä. Larp illoissa pelaamme tietysti lähes joka kerta lyhyitä mini larppeja, ison pelin valmistumista odotellessa.

Ahlaisten nuorisoseura ja sen alaisuudessa toimiva Ahlaisten liveroolipelaajat on tällä hetkellä ainoa pelejä järjestävä taho Satakunnan alueella. Olemme rakentaneet juuri hetki sitten valmistuneen larp kylän, jossa suurin osa peleistä myös järjestetään. Pääasialliset pelijohtajat eli minä ja vaimoni omaamme vankan ja suhteellisen pitkän kokemuksen larppaamisesta, larppien järjestämisestä sekä siihen kuuluvista muista aihealueista."

Hieman lisätietoa ja tuikitärkeät yhteystiedot löydätte täältä: 
Ahlaisten nuorisoseura / Ahlaisten larppaajat

Lisäys 14.12.2014: Nyt heiltä löytyy myös omat kotisivut.

Mikäli siis löytyy täkäläisiä, joita larppaaminen kiinnostaa, niin rohkeasti vain mukaan kokeilemaan. Järjestävät ovat mukavaa porukkaa eivätkä ainakaan minua yrittäneet purra kirjastolla. Tuon zombie-larpin suhteen tilanne voi tietysti olla toinen. Erityisesti myös hieman vanhempaa väkeä kaivattaisiin lisää mukaan toimintaan, joten ei kannata antaa nuorisojoukon pelottaa.

Olette ehkä huomanneet, että olen heikkona youtube-videoihin, joten pakkohan tämä on tänne loppuun upottaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...