perjantai 27. maaliskuuta 2015

Luminyrkin X-Wing -turnaus 2015

Mutku toi on Epic Only
No niin Porissa luminyrkkeiltiin pari viikkoa sitten ja siinä rytäkässä meni yksi X-Wing Miniatures Game -turnauskin. Turnauksessa oli lopulta kahdeksan osallistujaa, mikä on toki toivottua vähemmän, mutta kenties hyväksyttävä 'tappio' keskellä Store Championship -kauden huumaa. Sääntöpaketti oli varsin perinteinen lukuunottamatta sitä, että hulluudessamme salleimme Huge-shipin käytön obstaclena, kun säännöt sen kerran mahdollistavat. Oli yksi pelaaja sellaisen jaksanut raahata paikalle ja antaahan se pieneen pöytään vähän erilaisen ilmeen.

Turnauksessa pelattiin neljä kierrosta ilman erillisiä semifinaaleja tai finaaleja, koska tämä sopi tapahtuman rakenteeseen tällä kertaa parhaiten. Kärkisijoille päätyneet keräsivät voittoja lopulta yhtä paljon, joten lopullisen järjestyksen ratkaisivat pelaajien peleistä keräämät pisteet. Seuraavaksi siis postaukseni varsinaiseen pointtiin eli Top-4:n listoihin.

Kaksi ensimmäista sijaa kuuluivat kapinallisille ja molemmat listat olivatkin hieman erilaisia versioita tupla-YT -combosta, joka on tuntunut muutenkin olevan menneen talven suuria suosikkeja. Chewbaccan ja "Leebon" varaan saa rakennettua combon kenties tasapainoisimman listan, vaikka moni varmasti haaveilisikin Hanin ja Dashin yhteislennosta, niin siitä ilosta joutuisi jo monta tärkeää päivitystä karsimaan pois.

1. sija: Ville Ahonen  (Rebels - 100 pistettä)

Chewbacca (YT-1300), Predator, Jan Ors, Recon Specialist
“Leebo” (YT-2400), Determination, Heavy Laser Cannon, Recon Specialist, Outrider

2. sija: Antti Härkönen (Rebels: 100 pistettä)

Chewbacca (YT-1300), Predator, Jan Ors, C-3PO, Millennium Falcon
“Leebo” (YT-2400), Predator, “Mangler” Cannon, Recon Specialist, Outrider

Turnauksen ainoa roistolista sijoittui kolmanneksi. Äkkiseltäänhän lista ei näytä kovin pelottavalta, koska HWK ja Y-Wing eivät kumpikaan ole hirveästi uhkailleet ketään pitkään aikaan, mutta kun Palob pöllii vastustajan tokenit, jonka jälkeen Kath asettuu ampumaan viidellä nopalla kasvoille ja nimetön konna "double-täppää" vielä parit laukaukset viimeistelyksi, niin ei uhrilla kovin hyvä päivä ole. Vaarallinen siis taitavissa käsissä.

3. sija: Christer Niemi (Scum & Villainy: 100 pistettä)

Kath Scarlet (Firespray-31), Opportunist, K4 Security Droid
Palob Godalhi (HWK-290), Blaster Turret, Recon Specialist, Moldy Crow
Syndicate Thug (Y-Wing), Ion Cannon Turret, R4 Agromech, BTL-A4 Y-Wing

Myös keisarilliset olivat turnauksessa vähissä, mutta onnistuipa yksi puristamaan itsensä parempaan puoliskoon kuitenkin ja vieläpä varsin erikoisella combolla. Koska olet viimeksi nähnyt kahden small shipin listan?

4. sija: Riku L (Empire: 100 pistettä)

Rexler Brath (TIE Defender), Ion Pulse Missiles, Heavy Laser Cannon, Veteran Instincts, Shield Upgrade
Colonel Vessery (TIE Defender), Heavy Laser Cannon, Decoy, Shield Upgrade


Ja tosiaan kuvia turnauksesta(kin) löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...