perjantai 13. tammikuuta 2012

Leffaisku: Sherlock Holmes - A Game of Shadows

Party Hard...
Tämä ei itseasiassa ole vuoden ensimmäinen leffaisku, vaan viime vuoden viimeinen sellainen. Käväisin Sherlockin katsastamassa heti ensi-illassaan jouluaaton aattona. Odotukseni ensimmäisen leffan pohjalta olivat varsin korkealla, mutta onnekseni en joutunut pettymään. Downey nuoremman sekoilut saavat siis jälleen jatkoa elokuvassa Sherlock Holmes The Game of Shadows.

Doctor Doom I presume...
Watson on menossa naimisiin, mutta arvaahan sen, ettei polttareista ja kuherruskuukaudesta tahdo tulla yhtään mitään, kun Holmesin kautta sekaannutaan aina vain pahemmin monimutkaiseen rikosvyyhtiin ja vauhti senkun lisääntyy. Sherlockin arkkivihollinen professori Moriarty astuu viimein esiin varjoista ja tämä harmaiden aivosolujen eeppinen kaksintaistelu voi vihdoin alkaa.

Call me Jeeves one more time. I dare you...
Kuvioihin ilmaantuu myös Sherlockin veli Mycroft, jota esittää totutulla rautaisella tyylillään Stephen Fry. Muita kovin mainittavia sivuroolisuorituksia ei elokuvassa nähdä, mutta eipä se ole tällä päähenkilökaartilla tarpeenkaan. Ensimmäinen "uusi" Sherlock Holmes oli itselleni todella mieluisa ja oudolla tapaa jopa eräänlainen hyvänmielen elokuva, joka tuli katsottua useita kertoja. Tämä jatko-osa kuitenkin nostaa "uuden" elokuvasarjan seuraavalle suuremmat mittasuhteet omaavalle tasolle. Pidin elokuvasta enemmän kuin hullu puurosta, vaikka ensimmäisen osan veijarimaisuus olikin laajentunut superkonnuuden tasolle.

Täytyy muuten siitä suosikkiuhristani eli 3D:stä kommentoida sen verran, että... ...ettei leffa edes ollut 3D laisinkaan ja silti siinä oli niin eeppisen tyylikkäitä hidastuksia ja kikkailuja, että monet 3D-efektit jäivät auttamatta toiseksi. Väkisinkin alkoi miettiä, että kuinka mahtavia nuo lentävät puutikut lainkaan olisivatkaan ylimääräiset lasit silmillä. Toiset osaa ja toiset ei osaa ja toiset osaa niin hyvin, ettei edes jää kaipaamaan.

Lyhyesti: Yksi parhaita katsomiani elokuvia viime vuonna.


Sherlock Holmes: A Game of Shadows 
"The Overkill Gone Global." (*****) The Furinjian Times Magazine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...