maanantai 9. tammikuuta 2012

Pensasvenäläisiä mietteitä ruudinkärystä


Olen tässä vuoden vaihteessa jostain syystä pohdiskellut kovasti Space Marine-armeijaa, joka koostuisi lähes kokonaan Scouteista. Lähinnä se tuntuu kovin erilaiselta lähestymistavalta kyseiseen porukkaan ja eipä moisia ratkaisuja yleensä pahemmin kentällä näy ja silti tämä on myös varsin looginen kokoonpano, koska useimmissa Chaptereissahan on kokonainen komppania, joka koostuu näistä mariiniharjoittelijoista. Taustatarinallisesti ideana olisi siis joko laajempi tiedustelujoukkio tai tankein ja teknomariinein tuettu huoltoporukka. Isosta armeijasta ei tietenkään olisi kyse ehkä 500-750 pistettä.

Kokoonpano olisi tottakai suurilta osin selvä: Eri tavoin varustettuja Scout-ryhmiä, Scout-moottoripyöriä ja tottakai Land Speeder Storm. HQ-slotti on ollut pohdinnoissa se isoin kompastuskivi, koska sille on ollut vaikeaa keksiä järkevää käyttöä. Ensiksi loogiselta vaihtoehdolta tuntui heittää joku sankari biken selkään, mutta tällöin porukka menettäisi sen varsin oleellisen lentävän lähdön, kun Scout movea ei voisi hyödyntää. Ainoalta mukiin mahtuvalta ratkaisulta on alkanut tuntua ampuvaan scout-ryhmään istutettu Master of the Forge varustettuna Conversion Beamerilla. Ei kovin kummoista, mutta hauska lelu ja ainakin täten HQ edes tukisi yksikköä, johon liittyy sen hidastamisen sijaan. Lopuksi ripotellaan päälle muutama yksikkö, jotka on muokattu teemaan sopiviksi eli esimerkiksi erilaisia Land Speeredeita vaihdetuin kuskein tai vain peitetyin ohjaamoin.


Valitettavasti kokonaisuutta tuijotellessa siitä alkoi hahmottua tarpeettoman tuttu kuva. Nopeaa kikkailua hieman heikommillta joukoilla? Enköhän tee tätä jo tarpeeksi pääasiallisen armeijani kanssa? Pitäisi kai unohtaa koko suunnitelma. Jos Eldarin lisäksi jotain projektia kehittän, niin saisivat olla toisiinsa verrattaessa täysin Yö ja Päivä. Hmm miltäs ne GK-Terminaattorit taas näyttivätkään...

Näillä jorinoilla on hyvä rauhallisesti käynnistellä tätä vuotta blogissa. Viime viikko tuntui yllättävän pitkältä ilman postauksia, mutta sain pidettyä itseni kurissa, vaikka tässä rästissä onkin tekstit parista lautapelistä ja leffasta. Tervigonista nyt puhumattakaan.

2 kommenttia:

  1. Tuol sotussa joku myy stormia ja scouttia sprueina, jotta saat tän hulluuden alulle (COOL) http://www.sotavasara.net/keskustelu/viewtopic.php?f=42&t=98772

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...