torstai 26. tammikuuta 2012

I'm a Lumberjack and I'm Ok

Perinteisestä muovilevystä lähdetään liikkeelle
Tosin en nyt kaada metsää vaan päinvastoin pystytän sitä. Keuhkosin tämän viikon vinkkilistassa maastoista, joten lienee reilua esitellä maastokappale, jonka tein viime viikolla. Pääasiassa viimeiset pari viikkoa on touhuttu pelkkää Tervigonia ja välillä on vaan pakko saada nollata aivot tekemällä jotain muuta, joten kaivoin aiemmin hankitut valmispuut esiin ja aloin koota ensimmäistä metsää prototyypiksi muille. Sommittelin ensin puita sopivaan ryppääseen ja leikkelin muovilevystä alustan näille ja tein siitä vielä parit pienet korkeuserot, jotta maasto ei muistuttaisi betonilattiaa.


Seuraavaksi seiniin ja muihin pintoihin tarkoitetulla pikasiloitteella tasailin levykerrokset toisiinsa mäkimäisemmiksi. Alustan keskellä on reikä, johon mahtuu figubaselle liimattu puu. Tarkoitus on tottakai se perinteinen eli metsän keskeltä saa nostettua puun pois tieltä, kun pelin aikana sotajoukot liikkuvat metsään samoamaan.


Sitten pohjaan vähän somistusta eli soraa ja kiviröykkiötä, lapio pystyyn pieneen kuoppaan, lasgun kumoon ja pari muuta bitsiä. Ruskea spray päälle, jotain vihreää tuli sutattua sekaan myös jälkiä korjatessa ja kiviin harmaata drybrushaamalla.


Maalin kuivuttua niskaan flokkia ja perään Static Grassia sinne tänne (noita vaaleampia mättäitä) ja sitten päästäänkin kiinnittämään itse puita paikoilleen.


Lopputuloksen näette tässä. Alustaan on vielä lisäilty tufteja ja sammalta aluskasvillisuudeksi sinne tänne. Ensimmäiset kahdeksan puuta käytetty eli 42 jäljellä. Tarkoitus tehdä myös tätä isompia metsämättäitä tottakai, mutta tämä kaistale sopi testikappaleeksi oikein hyvin.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...