lauantai 4. tammikuuta 2014

Deathbowl eli Blood Bowlia neljällä hengellä


Kokoonnuttiin tuossa aamupäivällä pienellä Blood Bowl-aktiivien porukalla Porin Pelikaupalle kokeilemaan Deathbowl nimistä variaatiota eli neljän pelaajan matsia sitä varten suunnitellulla kentällä. Ilmeisesti kanadalaisten käsialaa tälläinen touhu tai ainakin siellä järjestävät isoja turnauksiakin tällä tyylillä. Me lähdimme tottakai vain rennolla otteella katsomaan mitä tästä tulee.

Alku voi näyttää pahalta, kun ensimmäinen pelaaja on heti molemmissa palloissa kiinni...
...mutta täydellinen kaaos on myös takuulla yhtä nopeasti valmis

Matsimme oli siis Norse vs Lizardmen vs Undead vs Dwarf ja lopputuloksena hieman antikliimaksinen 0-0-0-0, mutta hauskaa oli ja fiilis matsissa aivan voittamaton. Tässä (PDF) on erään turnauksen sääntöpaketti ja siitä kun rullailette sivulle 7, niin saatte paremmin käsitystä, että miten tälläinen neljän hengen peli itseasiassa toimii. Ja omasta puolestani voin sanoa, että se toimii todella hyvin! Lyhyesti ideana on siis, että pelin alussa keskellä kenttää on kaksi palloa ja maalia yritetään saada aikaan vastakkaisen pelaajan päätyyn. Tavallaan pelissä on siis yksi päävastus, mutta juju onkin siinä, että myös kahta muuta joukkuetta on estettävä tekemästä touchdownia ennen sinua, joten ei riitä, että juokset yhden vastustajan ohi vaan sinun on raivattava tiesi kaikkien läpi.

Yllättävää kyllä peli on ehkä jopa tasapainoisempaa, kuin normaali Blood Bowl, koska kahden hengen pelissä epäsopiva vastus voi tehdä matsista todella ankeaa, mutta Deathbowlissa, jos joku pääsee liikaa niskan päälle, niin löydät taatusti todella nopeasti avustajia muista joukkueista. Peli sopii tietysti paremmin hieman kokeneemmille pelaajille, koska kun yhdessä blockissa on mukana tekemässä ja avustamassa neljän eri joukkueen hahmoja, niin päänsärkyä voi jossain kohtaa ilmetä henkisesti ja fyysisesti. Aivan täydellinen pelimuoto fiilistelyyn (vaikka salaa kyllä jo pohdimme turnauksiakin) ja pitääkin ihan selvästi jossain vaiheessa pitää illanistujaiset tämän parissa kera oluttuoppisten.

Tälläinen matto/lauta meillä oli käytössä ja maailmalla on myynnissä paljonkin erilaisia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...