keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Välipäivien projekti: Blood Bowl kääpiöitä


Tämä piti julkaista jo viikko sitten, mutta kiireeseenpä meni taas sekin suunnitelma. Joulupyhien jälkeen siirryin heti seuraavaan projektiin ja onnistuinpa tosiaan joulun ja uuden vuoden välissä saattamaan maaleihin syksyllä hankkimani kääpiöjoukkueen Blood Bowliin. Väriteema tälläkin kertaa pöllitty amerikkalaiselta ihmisvastineelta.

Zhufbar Redshirts on Zhufbarista lähtöisin oleva joukkue, joka koostuu pääasiassa tuon kääpiölinnakkeen kuuluisan insinöörikillan jäsenistä ja insinööriopiskelijoista. Joukkuen tarina alkoi muotoutua, kun eräs professori löysi koulun kellarista pölyyntymästä vanhan toimimattoman Deathrollerin. Ei proffa tuolloin mitään pallopelejä ajatellut, vaan piti löytöä oivallisena projektityönä opiskelijoilleen ja heti seuraavalla lukukaudella viimeisen vuosikurssin opiskelijat aloittivatkin työt laitteen parissa. Projektin edetessä kuitenkin himot päästä myös testaamaan höyryjyrää kasvoivat vastustamattomiksi ja kun vanhoista huoltokääröistä selvisi laitteen alkuperäinen käyttötarkoitus, nousi välittömästi varsinainen Blood Bowl-kuume tietyissä piireissä. Ja niinhän siinä sitten tietysti kävi, että kun Deathroller saatiin kunnostettua, satoi toimistoon toistakymmentä hakemusta virkavapaan saamiseksi. Eihän opisto moista määrää tietenkään voisi myöntää yhtä aikaa, mutta kääpiötpä eivät jääneet odottamaan virallista vastausta vaan lastasivat rollerin ja liudan muita teknisiä yllätyksiä suureen maajunaan ja niin koko joukko matkasi höyrypilli huutaen kohti keisarikunnan aktiivisimpia pallokenttiä.

Jenkkifutiksen idolijoukkue: Washington Redskins.

Kääpiöt ovat Blood Bowlin helposti kirotuin tiimi ja ajattelin, että täten on ihan reilua antaa vastustajille sekä henkinen että fyysinen tasoitus. Deathrollerilla aloittaminen ei ole peliteknisesti tehokkaimpia tapoja muodostaa kääpiöjoukkuetta ja punapaitoja nyt toivottavasti ei tarvitse kenellekään selittää. No en minä nyt Slayereitäkään pois heittänyt tuli nekin maalattua nopsaan samalla kertaa, mutta nämä paidattomat herrasmiehet sotivat hieman joukkueeni taustatarinaa vastaan. No eivät oikeastaan, koska killasta lähti lomille myös talonmies apulaisineen.

Joukkueen numerointi kaipaa vielä siistimistä
Vanha Deathroller on kyllä aikamoinen metallimöykky ja sovultuukin hyvin heitettäväksi vastustajan ohimoon pelin mennessä huonosti. Vai miten ne herrasmiessäännöt nyt taas menivätkään? GW:n uudet Technical-maalit sain myös käsiini sopivasti tuolloin välipäivinä, joten tietysti niitä piti aina tilaisuuden tullen päästä testailemaan. Varsinkin rollerin kohdalla vaati aikamoista itsehillintää, etten alkanut ruiskia veriefektiä kaikkialle. Ensimmäisten kokeilujen perusteella todella hyvä maalisarja ja varmasti piristää monen perusmaalaajan elämää. Tosin setin musta lammas (kun on itseasiassa 'Dry' eikä 'Technical') eli Ryza Rust on vielä testaamatta ja se on saanut netissä aika paljon kritiikkiä niskaansa. Täytyy testata, kun löytyy sopiva kohde. Kääpiöiden varustuksen ruostuttaminen, kun ei tuntunut ollenkaan oikealta ajatukselta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...