keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Ensimmäinen turnauskokemus X-Wingin parissa

Neljä peliä rinnatusten
X-Wing Miniatures Gamen parissa olen hyörinyt vasta alkukesästä saakka, mutta ensimmäiseen pieneen turnaukseenkin tuli jo eksyttyä. Pakkohan se oli, kun paikallinen Pelikauppa moisen järjesti. Turnaus noudatti FFG:n omaa turnauspakettia ja osallistujia oli yhdeksän henkeä, mikä on ihan mukava määrä, kun ottaa huomioon, että moni on pelannut X-Wingiä minuakin vähemmän aikaa. Turnauslista tuotti itselleni valtavaa päänsärkyä, sillä tuore kokoelma ei vielä juuri tarjonnut kovin laajoja mahdollisuuksia. Rebeleiltä omistin tuolloin viisi alusta, joten sataan pisteeseen oli kikkailuvarat vähissä. Nuo alukset olivat: HWK-290, Z95-Headhunter, E-Wing ja kahden core setin X-Wingit.

Hakkasin päätä seinään pitkään, kunnes näin jonkun hyödyntäneen Luke Skywalkeria niin, että tälle oli laitettu kaveriksi R2-D2 ja Draw Their Fire-kyky. Ideana oli, että Luke imisi kavereilta iskuja kilpiinsä ja R2-D2 korjaisi niitä takaisin. Kyseinen kikkailu ei kuitenkaan onnistunut minulta täysin samassa muodossa, koska E-Wing osoittautui ensimmäisessä versiossa kalliiksi riippakiveksi ja alusvaihtoehtoja ei tosiaan ollut. Koska E oli kerran tullut jäädäkseen, niin päätinkin rakentaa samaisen kikkailun sen ympärille pystyen näin säästämään muissa osissa listaa. Muutama päivä ennen turnausta näin Pelikaupan hyllyyn ilmestyneen yksinäisen B-Wingin ja päädyin hankkimaan sen korvatakseni listani toisen X-Wingin lisätäkseni kestävyyttä. Lopullinen listani oli siis seuraava:

Critical Generations ja sit tuli joku B-wing ja sekotti mun sanaleikin

Etahn A’baht/E-Wing (32)
R2-D2 (4)
Draw Their Fire (1)

Biggs Darklighter/X-Wing (25)


Blue Squadron Pilot/B-Wing (22)

Advanced Sensors (3)

Bandit Squadron Pilot/Z-95 Headhunter (12)


Yhteensä 99 pistettä.Tie-Fighterit eivät vielä tiedä, että kohta käy huonosti
Kuvailin tuolloin vielä X-Wingiä pelaamattomalle kaverilleni listani ideaa niin, että se toimii kuin viinipullo kokemattoman käsissä nyrkkitappalussa; Lyödään pullolla äkkiä päin vastustajan näköä ja toivotaan, että silmille valuva viini hämää tätä niin kauan, että ehtii noukkia pari sirpaletta lattialta ja viiltää vastusta arkaan paikkaan. Ryhmä siis lentää laatikkomuodostelmassa. Etahn ja Biggs takarivissä ja B-Wing ja Z95 eturivissä. Hyökkäys on selkeää eli kaikki ampuvat minkä kerkiävät ja Etahnin luontainenkyky muuttaa normaaleja osumia kriittisiksi, mikä aihauttaa yleensä mukavan määrän tuhoa. Puolustautuessa ryhmä on hitusen hienostuneempi eli vastustajan on pakko ampua ensin Biggsiä, joka suojaa muita ja Etahn taas imee tähän osuneita kriittisiä itseensä näin pitäen taas vuorostaan Biggsin hengissä pidempään. Tämä toimii hienosti muutaman vuoron, mutta sitten olemmekin siinä pullon särkymisvaiheessa, kun kokemattomuuden takia menee vähän pakka ja muodostelma sekaisin ja yritetään saada vastustaja vain hengiltä ennen kuin tämä tajuaa tilaisuutensa tulleen.
Nyt ei vaan mikään suju
Mitenkö tällä sitten turnauksessa pärjäsin? No ihan mukavasti. Tuloksena neljäs sija, josta ei todellakaan sovi valittaa näin vähäisellä kokemuksella ja vielä, kun turnaukseen osallistui myös Suomen Regionalssien toinen ja kolmas. Pelasimme neljä kierrosta, joista pari peliä meni loistavasti lähes vain pyyhkäisten vastustajan pöydältä. Eräällä kierroksella vastaan osui valitettavasti Phantom, joka vain yksinkertaisesti väistää pullon ja höyrystää viinin sen enempää kysylemättä. Tällä listalla ei vain ollut siihen taistoon asiaa ja kun nopatkaan eivät olleet puolellani, niin se oli sitten siinä. Liikkuvuus ei todellakaan kuulu tämän combon vahvuuksiin. Pian oltiinkin neljännessä pelissä ja puhti alkoi jo suorastaan hieman loppua tiiviin aikataulun keskellä, mutta hauskaa oli ollut pelata, joten hittojakos siinä. Jossain välissä kesken peliä kuulen, että meneillään oleva matsi itseasiassa aikalailla ratkaisee turnauksen voittajan ja olin hetken hieman huvittunut, että oletko nyt ihan tosissasi, sillä en ollut kiireisenä pelipäivänä pahemmin ehtinyt edes pelaajien järjestystä seuraamaan.

4. kierroksen vastukseni ja turnauksen voittajalista
Viimeisellä kierroksella vastassa tosin oli tietysti paljon kokeneempi pelaaja ja se näkyi selvästi loppua kohden mentäessä. Vanha kunnon viinipulloni toimi aikalailla vertauksensa mukaan eli sain nopeasti muutamalla kierroksella tiputettua vastustajan molemmat Y-Wingit, mutta homman levittyä Chewbacca napsi oman lentueeni yksi kerrallaan tottuneesti hengiltä. Vastukseni siis vei ansaitusti ensimmäisen sijan ja itse kiepsahdin pisteissä aiemmin mainitsemalleni neljännelle sijalle, johon tosiaankin olin erittäin tyytyväinen kaiken huomioiden.

Hieno pelipäivä ja hauskaa oli. Muistakin osallistujista huomasi, että oli selvästi mukavaa vain ylipäätään pelata ja ilmapiiri oli ihailtavan rento siitäkin huolimatta, että oli kuitenkin turnaus kyseessä. Kaikessa korneudessaankin on vain pakko todeta, että X-Wingiä nyt vaan on ilo pelata. Tästä turnauksesta on itseasiassa jo useampi viikko vierähtänyt jopa niin reilusti, että seuraava on luvassa jo ensi lauantaina. Kokoelma on sen jälkeen karttunut kummasti ja vaihtoehtoja on nyt tarjolla paljon enemmän, mutta se ei kyllä näköjään tee listan suunnittelusta itselleni kivuttomampaa sittenkään...

2 kommenttia:

  1. Komean näköistä meininkiä. Star Wars fanina ihmettelen miksei minulla tuota peliä ole vielä hyllyssä. Korjattava aukko sivistyksessä lähitulevaisuudessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Ei ole mitään näin mukavaa ja tasapainoista tullut vastaan aikoihin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...