lauantai 28. heinäkuuta 2012

Leffaisku: The Dark Knight Rises

"The Dark Knight resurfaces to protect a city that has branded him an enemy."
Viime tiistaina pääsin "vihdoin" katsomaan, kun viimeisin uusiolepakkomiestrilogia saavuttaa tiensä pään. Odotukset olivat täynnä kauhukuvia lopputuloksesta. Onnistuisivatko tekijät todella puristamaan itsestään ulos vielä kolmannen onnistumisen sinetöiden näin trilogian täydelliseksi kokonaisuudeksi alusta loppuun? Bane pääpahiksena?? Anne Hathaway kissanaisena?? Voiko tämä yltää enää samalle tasolle? Onnistui ne viimeksikin oudoista valinnoista huolimatta? Voisiko se onnistua taas? Niin paljon kysymyksiä herätti jälleen yksi Batmanin paluu eli The Dark Knight Rises.

Edellisen eli The Dark Knight-leffan tapahtumista on nyt kulunut vajaa vuosikymmen ja Batman on pysynyt luolassaan antaen poliisin hoitaa Gothamin puhtaanapito. Poliisi onkin pärjännyt tähän asti loistavasti, mutta kuten aina supersankarileffoissa on tullut aika uuden pahiksen sekoittaa pakkaa, jotta kaikkien rentoutunut lomafiilis saadaan pilattua. Vapaaehtoiseksi ilmoittautuu outoine maskeineen palkkasoturi nimeltään Bane ja entistä rajumman kaaoksen tavoittelu voi jälleen alkaa. Enempää juonesta en oikeastaan tahdo alkaa paljastaa sillä perinteisyydestään huolimatta se muodostaa varsin toimivan kokonaisuuden ja tarjoaa rajun syöksykiidon koko pitkän leffan ajaksi.


Hahmokaartissa ei ehkä yksikään yllä Jokerin asettamalle tasolle, mutta onneksi hahmoista kuitenkin koostuu varsin hyvin yhteen menevä synkkä palapeli. Elokuvan suurimpia vahvuuksia varmasti onkin juuri se miten tiukan kokonaisuuden se muodostaa. Kissanainen on joidenkin mielestä ollut hieman ylimääräiseltä tuntuvaa silmänruokaa, mutta onhan hänelläkin lopulta oleellinen herättävä vaikutuksensa tarinaan. Bane nousi yllättävän mielenkiintoiseksi ja toimivaksi pahikseksi ja tälle luotu hermoihin pureutuva ääni on häiritsevyydessään todella onnistunut. Trilogian veteraaninäyttelijät tottakai suoriutuvat edelleen yhtä hienosti kuin aikaisimmissakin osissa ja roolien vetämisestä loppuun saakka on nostettava herroille hattua. Joseph Gordon-Levitt pitää nostaa kuitenkin esiin poliisien sinisestä massasta, sillä tuolta pojalta kolmannelta kivelta voi varmasti odottaa vielä tulevaisuudessa hyvin mielenkiintoisia elokuvia. Odotin jo Inceptionin jälkeen näkeväni tyyppiä paljon enemmän, mutta laatu korvannee määrän, sillä Batmanin rinnalla tavallisen poliisinkin on onnistuttava hyvin.


The Dark Knight Rises ei ehkä sinällään ole yksinään täydellinen elokuva, mutta yhdistettynä kahteen aikaisempaan se on trilogialle mitä täydellisin päätös. Mikä on mielenkiintoinen saavutus siinäkin mielessä, että elokuvathan ovat oikeastaan hyvin irtonaisia toisistaan varsinkin juonellisesti ja ne sitoo yhteen lopulta vain ajatus sankarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...