torstai 12. heinäkuuta 2012

There be Dragons...and Cake!


Nyt katkesi kamelin selkä tai ainakin meni aikataulut täysin uusiksi. Viime lauantaina käytiin piipahtamassa Helsingissä vitamiinien ja särkylääkkeiden voimalla suoraan sairasloman perään, mutta mikäs sitä pahan tappaisi. Vaikka harrastekauppoja tuli kierrettyä ankarasti, niin pääasiallinen kohde olivat erilaiset hankinnat lähestyviä häitä varten. Forumissa kahvilla istuskellessa morsein sai päähänsä, että mitä jos käydään viereisessä Games Workshopissa katselemassa jotain lohikäärmeitä tai vastaavaa hääkakun päälle koristeeksi, kun moiseen oleelliseen ongelmaan ei vielä tyydyttävää ratkaisua ollut löytynyt edes internetin laajoista syövereistä.

Että totanoinniin noinniin tässä sitä nyt sitten ollaan. Allekirjoittaneen pitäisi siis puolessatoista kuukaudessa koota, muokata ja maalata kaksi kokonaista lohikäärmettä ratsastajineen. Onneksi visiot on suhteellisen selkeät ja vielä kun saan pidettyä rajuimmat ideani aisoissa, niin tästä voi tullakin jotain... tai siis vähän pakkokin tulla jotain tai käy huonosti. Onneksi ensimmäisen paniikin jälkeen ymmärsin, että kakkukoristeen vaatima maalaustarkkuus ei ole ihan samanlaista, kuin jollain figumaalauskisan "show case"-tasolla. Pystyn siis karsimaan ainakin kaikista älyttömimmistä korostuksista väreissä. Ehkä parempikin, ettei hukuta niitä aivan täyteen pienimpiä yksityiskohtia tai jonkun vieraan nenä on äkkiä kuorrutteessa, kun kumartelee niitä ihmettelemään. Mitenköhän tässäkin taas näin kävi?


Mitä ihan harrastekierrokseen tulee, niin tarjoaahan se Helsinki toki hieman enemmän, kuin rakkaan Porini pian ainoaksi jäävän askarteluliikkeen yksittäinen warhammer-nurkkaus. Ainoa varsinainen tavoitteeni oli hakea Fantasiapeleistä uusi purkki Army Painterin Skeleton Bone -pohjamaalia, kun sitä on tyytyväisyyttä uhkuen tullut käytettyä vähän joka paikkaan viime aikoina. Tästä varustetäydennyksestä innostuneena sitä marssi Stadin Pelikauppaan, jossa pääsin ilokseni näkemään muutamia WAR HEAD-blogin komeita maastoja ihan livenä. Selkeää plussaa moinen blogosfääribongaus reissussa. Vanhoja muistoja tuli verestettyä myös Good Fellowsin sarjishyllyissä ja tuli viimein käytyä tutustumassa myös jatkuvasti sotussakin suositeltuun Hobby Point:iin. Ehkä eniten tärinöitä kuitenkin aiheutti Lautapelit.fi-myymälä, jossa todellakin riitti hyllykaupalla sitä itseään. Olisin tahtonut kantaa mukanani varmaan kymmeniä laatikoita, mutta sain lopulta hillittyä itseni tällä reissulla vain korjaamaan oleellisen aukon kokoelmastani eli hankintaan menivät nuo uudisasukkaat Catan:in. Lisäksi morsein poimi alepöydältä lupaavalta vaikuttaneen Portobello Market:in. Hmm unohdinkohan vielä jonkun vieraillun kohteen. Noh oli sitä nörtteiltävää jo tässäkin.

Viskilimua ja popkorneja ruokaa odotellessa
Kauppojen alkaessa sulkeutua voitiin alkaa vihdoin rentoutua, joten päädyimme lopulta Kampissa sijaitsevaan Memphisiin syömään ja odottelemaan junaa. En tiedä miksi, mutta itsestä oli jotenkin hauskaa katsella ikkunasta sulkeutuvaa Games Workshoppia syödessä. Syömisestä ja GW:stä puheenollen on pakko nostaa hattua meitä palvelleelle myyjälle, joka osasi pallotella kanssamme vaihtoehtoja figujen suhteen jopa hääkakun koristelusta puhuttaessa. :D

7 kommenttia:

 1. Vetäseppä ne pelkillä metallisävyillä, tyyliin toinen kultaseks ja toinen hopeiseks. Olis ihan Vidun magee!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm en muuten ollut ennen tätä vaivautunut edes ajattelemaan, että koristeenhan voi tosiaan maalata koristeeksi :D Nyt tuli pikemminkin visio väsätä kultainen lohikäärme joulukuusen latvaan keikkumaan.

   Olisihan tuossa omat etunsa ja saisi päästellä täysillä kaikilla eri metallisilla sävyillä, mitä suinkin ehtii käsiinsä saamaan. Häiden värinä on tosin vihreä ja joku on näköjään esittänyt yövuorosta eriäviä mielipiteitä jo :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ^^

   Tarkoitat varmaan maastojesi näkemisestä ;)

   Poista
 3. okkiW: olis ihan julmetun kaameet :D

  VastaaPoista
 4. Kai täällä nähdään joku Dovahkiin pukukin sitten ;) Onnea vaan nyt sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei. Ihan sama kuinka monta kertaa sitä ehdotat :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...