keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Blogikirja M3.014.#1: Menneitä ja tulevia maailmoja

Broombroom! Miten niin höyryjyrässä ei voi olla ralliääniä?
Rakas avaruusaikajatkumollinen blogikirja, opiskelu haittaa harrastuksia. Haitat harrastuksissa vaikeuttavat niistä bloggaamista. Antaakseni blogille edes jonkinlaisen mahdollisuuden hyödyntää niitä vaihtelevia loppuja aikaikkunoita, olen päättänyt kokeilla tälläisten tiiviimpien harrastusjorinoiden kokoelmateoksien hyödyntämistä. Ei muuta kuin aiheisiin.

1. Blood Bowl

Uusi Blood Bowl-liiga lähti jälleen Porissa pyörimään ja pelattuani edelliset kaksi liigaa salohaltioilla valitsin vastapainoksi kääpiöni. Maistuu taas sitten haltiat paremmalta seuraavaan liigaan. Karma lähti kuitenkin heti kostamaan moiset ajatukset, sillä ensimmäiseen peliini osuikin heti vastaan toinen Wood Elf-joukkue. Lopputuloksena tasapeli 2-2 ja olin kyllä parilla vuorolla hieman hukassa oman pelaamiseni kanssa, kun vasta pari harjoituspeliä kääpiöillä alla, mutta seuraavassa ottelussa taas viisaampi. Onnistuin aika rajun onnenpotkun vetäisemään heti ensimmäisen ottelun jälkitoimissa, sillä joukkueessani on nyt S4:n omaava Runner. Tästä on hyvä jatkaa.

2. Maastoa

Vähän maastoa tuli tuotettua edellisellä viikolla, kun noita GW:n rakennuspalasia oli vielä jonkin verran jäljellä pelipaikalla. LOSia blokkaavaa maastoa kaivataan aina lisää, joten ensimmäiseksi syntyi kulmaus kiinteää seinää, jonka on tarkoituksena esittää jonkinlaista autotallirivistöä. Jälkimmäisen rakennuksen koosta voi olla vaikeaa ymmärtää, että se on jämäpalojen tuotos, mutta tuota yhtä ja samaa todella avointa ikkunatyyppiä oli toista kymmentä jäljellä, niin piti keksiä joku järkevä käyttötarkoitus. Tuloksena kirkko saarnausparvekkeineen, jolle vievät portaat pitäisi vielä rakentaa. Pallo on nyt porukan kynäruiskijalla.

Tupla-autotalli
Kirkko


3. Kill Team

GW:n jouluna julkaisemat Kill Team-säännöt on otettu täällä rakkaudella vastaan, sillä ne tarjoavat vanhuksille vaihtelua ja uusille pelaajille entistä pienemmän aloituskynnyksen 40k:n maailmaan. Eldarista ei vain saa kovin mielenkiintoisia killtiimejä aikaiseksi. Tehokkaita kyllä, mutta se ei todellakaan ole nyt se idea. Olen siis katsonut parhaaksi kaivaa vihdoinkin kaappien perältä esiin vanhoja metallisia Imperial Guardin nappuloita. Tiimi alkaa olla hyvällä mallilla ja tällä hetkellä se koostuu pääasiassa Tanitheista ja Mordialaisista. Pistän tuon yhden kokoonpanon nyt ensin kokonaan maaleihin ja sitten vasta pohdiskelen muita sivujuonia. Pistän kuvia, kun pääsen vähän pidemmälle.


4. Karhumättö

Reilu puolitoista kuukautta vielä Karhumättöön eli tulevaan porilaiseen 40k-turnaukseen, jonka pääjärjestäjänä siis hyörii allekirjoittanut. Ei kyllä pitänyt hyöriä ja ankarasti julistin, että missään nimessä ainakaan siihen tehtävään ei sitten tule olemaan aikaa tänä keväänä ja tässä sitä sitten taas ollaan. Onneksi on hyvä tiimi hoitamassa asioita. Kaikkihan niin aina sanovat, mutta se on usein täyttä kukkua, sillä hyvät ihmisresurssit eivät todellakaan ole itsestäänselvyyksiä. Onneksi näin kuitenkin tällä kertaa on tai pyyhe olisi ollut kehässä jo aikapäiviä sitten omien kiireideni takia. Hommani eronnee 'normaalista' turnausjärjestämisestä siinä, että kun useimmiten kyseessä on varsin itsenäinen kokonaisuutensa, jossa ulkopuoliset tahot ovat lähinnä olio, jolta tilat vuokrataan ja mahdolliset sponsorit, niin Karhumättöä kasataan oikeastaan toisen yhdistyksen ja tapahtuman alla ja vielä lisäksi yrityksen kyljessä siinä samalla, niin yhteen sovittelua ja kommunikointia riittää vaikkei puhuta vielä edes turnauksen sisällöstä. Tämä muistuttaa siis oikeastaan enemmänkin ohjelman järjestämistä jossain conissa. Valmistelut ovat onneksi varsin hyvällä mallilla kaikilla rintamilla ja kalenterissakin on vielä tarpeeksi päiviä jäljellä ennen h-hetkeä.

5. DayZ - Frankien silmin

Minulla on nykyään lähes sääntönä se, että videopeleihin en enää laita aikaa ellei kyseessä ole Fallout. Aina välillä kuitenkin ilmaantuu jotain tarpeeksi erityiseltä vaikuttavaa, että jopa minun kiinnostukseni herää. Tässä tapauksessa kyseessä on DayZ, johon pari tyyppiä figupeliporukastani on jo viime aikoina sortunut. Pelin kehitystyöhän on yhä kesken, mutta olen nyt jo varsin innostunut näkemästäni. Onneksi ei nykyisessä läppärissä riitä tehot kyseiseen peliin, niin en vahingossa hyppää nyt alfa-vaiheessa mukaan. Törmäsin kaverien kautta myös Frankie nimimerkillä kulkevaan youtuberiin, jolla on pitkä sarja videoita kyseisen pelin maailmassa. Viime viikkojen lounaat tulikin vietettyä kyseiset videot ruokaseurana ja tämä on todella todella outo yhtälö kaiken kaikkiaan, mutta ajattelin päättää ensimmäiset blogikirjamerkinnät tähän. Varoitus: Videot sisältävät tyypillistä brittiläistä huumorintajua.

2 kommenttia:

  1. Kelpo jutut taasen. Maastot näyttävät erityisen hyviltä. Pitäisi ryhtyä itsekin pikku hiljaa kokoamaan pelipöytää.

    ps. Loistava kommentti Sotavasarassa. En oikein jaksa ymmärtää muutaman ihmisen ainaista itkemistä lisäosista ja säännöistä.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vain ja sekalaisia maastoja on varmaan tulossa blogiin pian lisääkin, kun olen tässä kehitellyt prototyyppejä tuon tulevan turnauksen lisämaastoiksi.

    Joo no kaikessa internet-keskustelussa on aina vähän se vika, että siellä on seassa ihmisiä, joilla ei ole ihan normaalia käsitystä todellisuudesta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...