keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Blogikirja M3.014.#2: 'Cutlassie and nice rack'

Artikkeli Cutlassin kansikuvan ominaisuuksista
1. Cutlass! - Fantasiapiraattipeli Black Scorpionilta

Olen viime aikoina tehnyt tuttavuutta Black Scorpionin Cutlass!-miniatyyripelin säännöstöön. Kyseessä on siis fantasiapiraattiaiheinen skirmish-peli, jossa eri piraattiryhmittymät taistelevat pienen saarivaltionsa hallinnasta. Miehistöjä löytyy kolmen erilaisen ihmispoppoon lisäksi kääpiöt, haltiat, epäkuolleet ja vihernahat. Kiinnostuin pelistä lähinnä sen tarjoamien conversiomahdollisuuksien takia, mutta kyllä sääntöpakettikin vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta. Eri asia milloin sitä päästään täällä testaamaan, kun piraatit ovat vasta ideoinnin asteella kullakin, mutta kenties ensi kesänä olisi jotain merirosvokampanjaa siis. En oikein itse osaa päättää mikä porukka olisi mielenkiintoisin toteuttaa. Ihmispiraatteja? Joo ne on aika nähty. Epäkuolleita piraatteja? Nähty. Örkit? Klassiset Flash Gitsit. Kääpiöt? Fabassa joskus jo bongannut porukan. Haltiat? Dark Eldar. Haltiat ovat toki aina itselleni se turhan tyypillinen valinta, mutta jollain oudolla tapaa toisaalta skirmish -kokoluokassa kokonainen ryhmä niitä ei ole ihan niin yleinen. Mordheimissäkin jopa GW itse lopulta totesi, että haltiat olivat virhe ja ne ovat liian ylivoimaisia kokonaisena warbandina (Shadow Warriors). Itämaisteemaisia merirosvohaltioita ehkä? Valkoisia kiharaperuukkeja on kuitenkin joka tapauksessa pakko tehdä.

2. HobbyZone paint racks / paint stands / organizers

Niin siis minulla on ihan oikeasti asiaa räkeistä. Peliporukkani tilaili maaliräkkejä HobbyZonelta ja sellainen päätyi omallekin työpöydälleni. Ei enää purkkien leviämistä ympäriinsä pitkin pöytää työskentelyn edetessä eikä oikean purkin metsästämistä työkalupakista. En kirjoittele tällä erää nyt sen syvällisempää analyysiä, sillä Kardinaali on blogissaan jo kirjoitellut nettikaupasta ja itse tuotteesta. Hän jätti kuitenkin tekstissään mainitsematta oman suosikkiominaisuuteni eli tämän:


Maalit pysyvät paikoillaan niin hyvin, että pieni horjahtelukaan siirrettäessä ei haittaa. Tämä on erittäin hyvä juttu, kun maalauspistettä pitää siirtää pois muiden töiden tieltä. Oivia tuotteita ja vieläpä lähes ällistyttävän edullisia, joten suosittelen.

3. Blood Bowl-liiga jatkuu

Salohaltioiden jälkeen vastaani asettui hampaisiin saakka aseistettu joukkue goblineja. Tämä porukka on helppo aliarvioida, mutta insinöörijoukkueeni ymmärsi luonnollisesti olla varautunut vihernahkojen teknisiin apuvälineisiin. Lopputuloksena 0-2 kääpiöiden hyväksi, mutta voitto ei tullut ilmaiseksi. Seuraavaan peliin lähden kahden kääpiön vajeella (joyrneymanit tuuraamaan siis). Toinen blocker vain lepäilee, mutta toinen valitettavasti menehtyi. Jep pelaaja numero kahdeksan nimeltään Orek kohtasi valitettavan, mutta äärimmäisen nopean kuoleman saatuaan sienihuuruisen goblinin metallikuulasta ohimoonsa suoraan aloituksesta. Ottelun lipputulot eivät juuri vakuuttaneet, joten uusia pelaajia en pääse heti hankkimaan, mutta pari lohkopeliä vielä edessä ennen pudotuspelejä, niin toivottavasti tilanne korjaantuu. Seuraavaksi vastassa epäkuolleita egyptifaneja eli Khemri.

Kilpajuoksu pallolle
4. Willy-miniatures

Blood Bowlista puheenollen peliinhän tuottaa sopivia nappeja vaikka kuinka monta firmaa ja yksi mielenkiintoinen sellainen on Willy-Miniatures, vaikka valikoima onkin vielä hieman rajallinen. Ookami_tez teki tuonne aiemmin kimppatilauksen ja mielenkiinnosta piti jotain kokeiltavaa napata. Päädyin ottamaan nopat Halfling-joukkueelleni (juu sellainenkin on tullut talven aikana hankittua, mutta puolituisista lisää toiste) ja Willyn version tähtipelaaja Zara the Slayeristä. Oikea valinta, sillä tuo Sara on aika komea nappi. Komeita figuja ovat olleet kaikki muutkin tilatut, mitä olen ihmisiltä ihmetellyt. Potentiaalinen vaihtoehto siis, jos jokin heidän valikoimistaan löytyvä joukkuetyyppi kiinnostaa. Kaikista edullisimpia vaihtoehtoja Willy Miniatures ei tosin ole.5. Maastoprototyyppi - Aaltopahvi

Viime kertaisen blogikirjan kommenteissa lupailin lisää maastoa ja tässä sitä nyt olisi. Karhumättöön olisi tarkoitus tuottaa vielä lisää maastoa pöytiä kansoittamaan. Talkoot siis tiedossa, kunhan tiedetään mitä ollaan tekemässä. Budjettiratkaisuja tottakai haetaan, joten kartoitellut tässä ihmisten nurkista materiaalivarantoja ja mm. aaltopahvia löytyi reilu määrä. Nappasin mukaani palan tehdäkseni jotain prototyyppejä valmiiksi ja ensimmäisenä syntyi yksinkertainen aaltopeltinen lato. Tuli samalla viimein testattua Ryza Rustia ja paikat tosiaankin ruostui. Ihan omiaan maastoihin varsinkin, jos ei entuudestaan ole sen erikoisempia pikmenttejä tarjolla hommaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...