lauantai 1. helmikuuta 2014

Ensivaikutelma: Warhammer Visions

Vanha White Dwarf kokovertailuksi
Kaikki figuharrastajat ovat varmaan jo kuulleet, että Games Workshopin lehti White Dwarf hajoaa osiin. Jatkossa joka viikko julkaistaan mini-White Dwarf, jolla on hintaa 3,20e ja kuukausittain alkaa ilmestyä uusi Warhammer Visions niminen lehti, joka kustantaa 9,00e. Molempien ensimmäinen numero julkaistaan tänään. Allekirjoittaneella on heti Warhammer Visions käsissään ja ajattelin siitä vähän ensivaikutelmia kirjata ylös.
 
Ensimmäinen reaktio varmasti jokaisella selaajalla on, että "hitto tässä on paljon kuvia" ja hetken päästä lukija tajuaakin, ettei lehdessä lopulta paljoa muuta olekaan. Tekee mieli piruillen todeta, että hyvä eihän sitä valkoisesta kääpiöstä ennenkään olla mitään luettu vaan katseltu vain nättejä kuvia. Artikkelien kirjoitukset ovatkin lähinnä kuvatekstejä, mutta jotain tuttujakin elementtejä löytyy.


Yllä on yksi aukeama ensimmäisen numeron taisteluraportista. Tuttua ja turvallista White Dwarf-kamaa siis. Paitsi, että raportissa ei mainita armeijalistoja eikä kauheasti muutakaan tietoa. Voittaja sentään kerrotaan lopuksi. Kyseessä ei siis ole niinkään raportti vaan lehden tyylille uskollisesti kokoelma fiilistelykuvia pelistä pienillä kuvateksteillä höystettynä. Mikä on tavallaan ihan siistiä... outoa, mutta aika siistiä. 

Tuota kuvaa katsoessa helposti huudahtaa, että hei onhan tuolla tekstiä monta kappaletta vaikka pienellä onkin. No itseasiassa siinä on vain yksi kappale kolmella eri kielellä. Vaikka huhua olikin vähän vaikea niellä, niin totta se on, että tämä samainen julkaisu sisältää englannin lisäksi myös saksan ja ranskan versiot. Eipä tuo pahemmin häiritse, kun oikean kuvatekstin lukaisu on varsin helppoa. 

Lehdessä on siis toki paljon vanhasta lehdestä tuttuja artikkelisarjoja, mutta ne on toteutettu tämän uuden formaatin muotoon eli siis kuvia, kuvia ja kuvia.

Blanchitsukin sovitettu samaan muottiin

Örkkien conversiopajakin löytyy jälleen
Maalausoppaitakin on useampi sivu, mutta niidenkin ohjeissa lukee lähinnä maalien nimet

Sisältö on siis kovin erilaista, kuin mihin olemme tottuneet tavallisissa lehdissä. Netti on tottakai jo täynnä outoa kikattelua siitä, että "siinä on vaan kuvia," mutta onko se sitten väärin, kun kyseessä on näin visuaalinen harrastus? Lehteä "lukiessa" tuli mieleen perinteiset taidekirjat ja sellaisia nämä pikemminkin ovatkin ja sen tajuamisen myötä selaaminen ahdisti jo paljon vähemmän. Lehden nimi näköjään summaa tilanteen yllättävän hyvin, sillä se nimenomaan tarjoaa Warhammeriin visioita, muttei mitään muuta kikkailua. 

Olisinko iloinen, jos minulla olisi inspiraation lähteenä näitä lehtiä hyllyllinen maalauspisteeni vieressä? Todennäköisesti. Sijoittaisinko näihin vajaan kympin kuussa? Näin opiskelijana sitä on aika hankala lähteä oikeuttamaan itselleen. Tottakai, jos henkilö on White Dwarfia tähän mennessä ostellut silloin tällöin, niin tulee hän nappaamaan näitäkin mukaansa aina välillä, kun aihe tuntuu kiinnostavalta. Tosin nämä ovat selkeästi suunnattu pelkästään harrastajien visuaaliselle ryhmälle eli pääasiassa intohimoisemmille maalaajille eikä vaikkapa turnauspelaaja saa näistä irti yhtään sen enempää, kuin aikaisemmastakaan harrastelehdestä. 

Ei kannata silti muodostaa vielä tämän perusteella mielikuvaa lehden kuvatulvasta, sillä nappasin postaukseen vasta viisi aukeamaa ja sivuja järkäleessä on kuitenkin melkein 230! En lähtenyt laskemaan, mutta GW:n nettihypen mukaan tässä numerossa on 50 sivua jo pelkästään Golden Demon -kisatöitä. Ne ovat aina nannaa ja oikeastaan pistääkin mietityttämään, että kierretäänkö lehdessä jatkossa lähinnä näitä kisoja maasta toiseen vai miten aikovat tälläisen määrän kuvamateriaalia kerätä joka kuussa?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...