tiistai 4. helmikuuta 2014

Ensivaikutelma: Uusi White Dwarf

Kaverikuva vielä kertaalleen
Viikonloppuna raapustelin jo ensivaikutelmia uudesta Visions-lehdestä ja ajattelin, että lienee syytä tehdä myös katsaus uuteen valkoiseen kääpiöön. Visionssiin pitää kuitenkin vielä kommentoida sen verran, että tein harmittavan yleisen virheen vertaillessani sitä White Dwarfiin. Turhaahan se on, koska ne ovat selvästi kaksi täysin eri asiaa. Valkoinen kääpiö on yhä valkoinen kääpiö se vain saapuu nyt osissa ja Visions on tutulta tuntuvista vaatteistaan huolimatta pieni taidekirja eikä mikään harrastelehti. Todelliseksi taidekirjaksi siinä on tosin liikaa 'Eavy Metal -tuotoksia, mutta mihinkäs susi lammastaljastaan pääsee vai miten se meni.

Perinteistä uusien figujen hehkutusta
Lehden nimi on siis White Dwarf ja se näyttää White Dwarfilta. Ei siis minkäänlaista kulttuurishokkia tämän uutuuden kohdalla. Ensimmäisessä numerossa on tietysti lähes pelkästään asiaa kääpiöistä, mutta mitä muutakaan siinä nyt tällä viikolla olisi. Mielenkiintoista nähdä miten artikkelien jako tulee lopulta tapahtumaan. Onko tietty artikkelisarja vaikka aina joka kuukauden toisessa numerossa vai miten homma toimii. Näin pieneen lehteen ei kuitenkaan paljoa kerrallaan mahdu. Jossainpäin nettiä näin maininnan, että joku olisi laskenut lehden sivuhinnan pysyneen samana muutoksesta huolimatta, mutta en alkanut itse tekemään tarkastuslaskelmia. Otetaan se kuitenkin näin sivumainintana sen kuuluisan huhujen päälle ripoteltavan suolan kera.

No nyt on tekstiä!
Nostanpa muuten oikein erikseen esille Jervis Johnsonin kirjoituksen, koska siinä todellakin visioitiin ja ihan tekstimuodossa. Artikkelissa pohdittiin pelien aloitusheiton korvaamista minipelillä, joka ratkaisisi pelin aloittajan. Ensinnäkin minipelin aloittaa se, jolla on kokoelmassaan enemmän maalattuja miniatyyrejä ja itse minipeli on vähän kuin Odin's Table, jossa liikuttaisiin pelaamalla Zombie Dicea. Ei nyt ihan, mutta jotain siihen suuntaan. Hämmentävää? Niin minustakin. Pitäisi varmaan ihan piruuttaan joskus kokeilla. Lukaiskaapa itsekin.


Varsin pysäyttävää oli myös löytää ihan vain sääntöjä kohta julkaistavalle figuurille. Tätäkin pitää siis seurailla, että millaiseksi tavaksi se muodostuu. Onhan se aikamoinen saavutus Games Workshopilta kertoa jotakin peli-informaatiota jo näin etukäteen. Joskus kuukauden päästä olemme ehkä viisaampia, kun meillä on minilehtiä yhden vanhan lehden verran, niin pystyy realistisemmin arvioimaan julkaisun uutta tilaa. Kovasti kuitenkin vaikuttaisi suht perinteiseltä White Dwarfilta, johon olemme tottuneet. Mikä tekee entistä huvittavammaksi ilmiön, jossa jotkut ensin Visionssista järkyttyneet kokevat käävän yhtäkkiä kovinkin hienoksi uutuudeksi. Noh katsellaan.

2 kommenttia:

 1. Tossa on muuten perustavan laatuinen pointti sulla alussa, että Visionssia on huono verrata mihinkään GW:n vanhaan julkaisuun koska se on kuitenkin niin uusi juttu GW:ltä. Itelläkin silmät rauottuivat ihan vähän enemmän auki nyt kun miettii että se WD:n sisältö tulee nitomalla noi neljä viikottaista lehteä yhdeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Ainoa mihin olen nähnyt parin tyypin Visionssia vertaavan fiksusti on sellainen lehdykkä missä on ollut Golden Demon osallistujista kuvia, jota on joskus tullut White Dwarfin kyljessä.

   Visions voisi olla aika päteväkin taidekirja jos siitä vähentäisi GW:n studiominiatyyrien määrää, mutta moista tuskin tapahtuu. Odotan kyllä silti mielenkiinnolla jotain Eldar-numeroa tästä, mutta mahtaako moista tulla ennen uusia figuja eli odotus voi olla aika pitkä :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...