maanantai 27. syyskuuta 2010

Viikonloppumatka Mallorcalle

No en nyt fyysisesti missään lomamatkalla käynyt, mutta tuli sunnuntaina ostettua Vuoden aikuistenpeli 2010-tittelin voittanut Mallorca-lautapeli, joka tunnetaan muualla nimellä Finca.

Vuoden peli-voittajien seasta on ennenkin löytynyt todella kirkkaita helmiä, kuten Carcassonne ja Dominion. Ajattelin siis antaa Mallorcalle heti tuoreeltaan mahdollisuuden, vaikka se vaikutti varsin yksinkertaiselta ennakkotutkimusten perusteella. Sääntöjen läpi lukaisu ja opettelu veikin naurettavan vähän aikaa ja mistään monimutkaisuuden multihuipentumasta ei tosiaankaan ole kysymys. Siltä osin ennakko-odotukset siis täsmäsivät.

Parit testipelit ehtinyt jo ottaa ja peli vaikuttaa mukavan rennolta, mutta tarjoaa myös tilaisuuksia taktikointiin. Sopii varmasti kivasti peliksi illanistujaisiin sellaisten kaverien kanssa, jotka eivät ole niitä pahimpia HC-pelaajia. Valitettavasti peliin mahtuu maksimissaan vain neljä pelaajaa kerrallaan, joten porukkaa jää helposti yli. Lisää testipelejä kuitenkin tarvitaan ennen kunnollista arviota. Varsin lupaava "pikkupeli" kuitenkin.

Jaa, että entäs viikonlopun figurintama? No ei kovin rajua menoa ainakaan. Ehdein hieman maalaamaan Dire Avengerien exarchia eteenpäin, mutta lähes kaikki viikonlopun ylimääräinen aika meni tyttöystävän tietokoneen kanssa tappelemiseen. Sille kun on pesiytynyt varsin rasittavan itsepintainen virus. Erilaisista puhdistusohjelmista ei ole vielä löytynyt apua ja netistä kaivamani ohjeet manuaaliseen poistoon vetivät myös vesiperän. Lisää harrastuksilta aikaa vievää tappelua siis tiedossa. Formatointi vähintään ellen muuta keksi.

Joo joo myönnetään. Tottakai olen käyttänyt myös aikaa hirveään säntäilyyn pitkin nettiä uusien Dark Eldarien kuvien perässä. Figut näyttävät kieltämättä hyvältä. Nyt kun ensi-iskun järkytyksestä on selvinnyt, niin sitä on huomannut katsovansa niitä tosiaan enemmän craftworldilaisten silmin. Se ei tosin silti tarkoita sitä, etteikö DE-sivuprojekti olisi mahdollinen. Ainakin Dark Eldar Warriorit ovat herättäneet paljon visioita, joten niitä tulee varmasti hankittua.

4 kommenttia:

 1. En tiedä mikä ihme minulla oli kun Carcasone ei ikinä oikein iskenyt, johtuikohan siitä etten kokeillut lisärihärpäkkeiden kanssa... Dominion oli loistava, mutta yksi pikkuvika siinä on... jos pistää korttisuojat kaikkiin kortteihin niin eiväthän ne enää mahdu niin kätevään säiliöön eli jäivät kortit suojaamatta. Tuo 4-pelaajaa on kyllä sinänsä vähän ärsyttävä, meillä kun tahtoo olla joko vain kaksi pelaajaa tai sitten valtava kuusi. Kun lautapeleistä on kyse niin pakko mainita parin vuoden takainen Race for the Galaxy joka on mielestäni paras korttipeli kunhan alkukynnyksestä pääsee yli ja tänä vuonna tullut FFG:n Horus Heresy, jossa häpeäkseni en ole voittanut vielä kolmen vai neljän pelin aikana Horuksella...... Keisarilla on vaan liikaa asennetta prskls...

  - Zombie

  VastaaPoista
 2. Pahoin pelkään, että jos Carcassonne ei iske perussetillä, niin ei se iske lisäosienkaan kanssa. Carcassonnessa muutamat lisäosat maistuvat muutenkin väkisin väännetyiltä. Ensimmäiset lisäosat ovat toki oikeasti hyviä, mutta esimerkiksi Katapultti on jo sellainen idea, että en vain ole pystynyt sitä ostamaan.

  Dominionissa olen kyllä kironnut ihan samaa asiaa tuon suojaamisen suhteen.

  Erilaisia Warhammerin korttipelejä en ole uskaltanut koittaa, koska pelkään jääväni koukkuun ja kohta GW saa lopunkin omaisuuteni.

  VastaaPoista
 3. Aaa, sekoitin varmaan, Horus Heresy on siis ihan lautapeli - kylläkin maksaa pirulliset 100e mutta on kyllä sen arvoinen jos jaksavaa peliseuraa löytyy.

  VastaaPoista
 4. Heh no itselläkin kyllä oli joku ajatusnyrjähdys, koska tarkoitus oli puhua ihan noista warhammerin sivupeleistä yleensä, eikä pelkästään korttipeleistä. Noh kuitenkin...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...