torstai 22. joulukuuta 2011

Ensilautailu: Eclipse


Tässä on viikon sisään ehtinyt tutustua useampaankin itselle uuteen tuttavuuteen pelirintamalla kuten Yomi, Red November ja Salaisuuksien saari, mutta väkisinkin päällimmäiseksi nousee kotimainen Eclipse, jota pääsin eilen pari peliä pelaamaan. Piti päivittää Tervigonia blogiin ja eteenpäin itse figuakin, mutta oho hups avaruuslaivaston komentelu vei jännästi illan ja osan yöstä.

Kyseinen teos on ollut jo pitkään pelaajien huulilla (tai meidän "vierailevan pelinjohtajamme" Zombien tapauksessa turhankin kirjaimellisesti kielellä), joten idea on varmasti jo monelle tuttu, mutta kyseessä on siis scifi-lautapeli, jossa tutkitaan avaruutta, vallataan uusia alueita, kerätään mammonaa ja rakennetaan aluksia edellisten puolustamiseen tai niiden muilta viemiseen. Avaruustaisteluresurssihelvetti siis, kuten allekirjoittanut genren tykkää ilmaista.

Mä valkkaan tän babylonvitosen näkösen tyypin, mut saisko tätä kosketusnäyttönä
Pelaajia rytinään mahtuu mukaan 2-6 kappaletta ja itse pääsin neljän hengen porukalla pelin korkkaamaan. Aikaa ensikertalaisilla molempiin peleihin meni suurinpiirtein neljä tuntia. Järjestelmää en ala sen tarkemmin selostamaan, vaan voitte tutustua siihen tottakai lautapelioppaan avulla.

Nyt kun peli on nostettu esiin blogissa, niin olisi kai syytä saattaa sanoiksi myös jotain mielipidettä. Osa minusta tahtoo kiljua ja hehkuttaa villisti käsillään huitoen, mutta ei kahden pelin perusteella sovi antaa homman karata käsistä. Peli vaikuttaa joka tapauksessa todella lupaavalta ja on ehdottomasti herättänyt mielenkiinnon perehtyä sen osa-alueisiin lisää. Yllätyksenä kenellekään ei varmastikaan tule se, että peli ei ole siitä kaikista keveimmästä päästä lautapelejä. Itseni kuitenkin yllätti se kuinka helppoa pelimekaniikan oppiminen tästä huolimatta kuitenkin oli. Vaikka laatikko pursuaa laattaa, lätkää, puupalikkaa ja lentsikkaa, niin niiden niskaan kaatama informaatio tuntui yleensä olevan hyvin loogista ja helposti ymmärrettävää. Ylipäätään siis pelin tilpehööri on varsin laadukasta.

Summasummarum ensipelailun perusteella on siis se, että suosittelen ehdottomasti kaikkia kokeilemaan peliä.

Eclipse todellakin ansaitsee myös kunnollisen arvostelun kirjoittamisen näiden ensituntemusten lisäksi ja toivottavasti jossain vaiheessa pääsen tätä niin paljon pelaamaan, että moisen voin tehdä. Ehdottomasti tämä ainakin täytyy myös itselle omaksi saada.

Pirun hyvä idea
 Vielä lopuksi pieni vinkki pelin omistajille tai sen hankkimista harkitseville. Tuollainen perinteinen sälälokerikko nimittäin vaikuttaisi olevan varsinainen hengenpelastaja pitämään pelin järkyttävän monet pahvinpalaset oikeissa kasoissaan ja näin myös nopeuttaa pelin aloitusta varastoinnin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...