perjantai 27. huhtikuuta 2012

Leffaisku: Battleship

Ufot tulloo
Pienenä raapustettiin ruutupaperille ruudukko ja kourallinen laivoja ja yritettiin upotella kaverin paatteja. Nyt joku on saanut päähänsä tehdä tästä elokuvan? Eihän ne voi olla tosissaan? Ehkä traileri on vitsi, kuten se Tetris the Movie? Eihän tuo voi olla kuin huono? Eihän tuollaista läppää voi jättää tarkastamatta! Tähtäimissä siis Battleship.

Alex Hopper (Taylor Kitsch) on heittämässä elämänsä hukkaan täytenä pellenä ilman töitä ja pian myös poliisin silmätikkuna. Velipoika Stone (Alexander Skarsgård) saa apinatempuista tarpeekseen ja nohevana upseerina kiskoo pikkuveljensä mukanaan laivastoon. En tiedä millaista aikakonetta tässä kohtaa käytettiin, mutta seuraavalla sekunnilla tyyppi on edelleen täysi pelle, mutta nyt hän on herra luutnantti Pelle Teille. Noh senkus on sitä ihmeellistä väkeä nähty upseeristossa ennenkin.

Tyhmä jenkkilaivasto kun antaa ihan piruuttaan luutnantilleen samanlaisen natsan kuin jalkaväki kapteenilleen ja aiheuttaa sotaleffafriikille turhaa päänsärkyä </rantti>
Meneillään on valtavat kansainväliset laivastosotaharjoitukset, joten merellä seilaa paatteja useiden lippujen alla ja yrittävät tulla toimeen keskenään. Jenkit ja Japani ovat tietysti pääpukarit, kun laivastojen välisestä vittuilusta puhutaan. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Decepticonit törmäävät keskelle harjoitusaluetta. No siis mystisestä tuntemattomasta muukalaisrodusta on tietysti kysymys, mutta välillä on vaikeaa olla ajattelematta katsovansa versiota Transformereista, jossa Autobotit eivät ole auttamassa ihmiskuntaa. Yhtäläisyyksiä nousi myös siten, että Taylor Kitsch toi välillä mieleeni puupökkelön version Josh Duhamelista. Juonta vedetään eteenpäin täysin näyttelijöiden voimin sillä muukalaisten puolta ei valoteta juuri mitenkään. Skarsgårdin lisäksi porukassa onnistuneesti huitoo mm. Liam Neeson, Tadanobu Asano ja Rihanna. Niin tartutaanpa siihen kuumaan perunaan eli jälleen on tungettu poppari näyttelijän saappaisiin. Rihanna sulautuu aivan kiitettävästi muiden sotilaiden joukkoon katsojaa pahemmin ärsyttämättä, joten lopputulos on siinä mielessä harvinaisen positiivinen verrattuna useimpiin vastaaviin katastrofeihin.

Tämä ei varmasti tule yllätyksenä, mutta todetaan se nyt kuitenkin eli Battleship kuuluu elokuvissa kastiin Aivot-narikkaan-ja-odota-räjähdystä. Ei kovin häikäisevää, mutta paikoitellen näyttävää (3D olisi kerrankin ollut eduksi) ja ainakin nauraa sai aina välillä mukavasti. Moraalinen lisäpiste elokuvalle irtoaa siiten miten se on pokkana onnistunut ujuttamaan pelistä elementtejä kankaalle asti. En väitä tätä vaikeaksi, mutta tarpeettoman usein sitä ei vaivauduta edes tekemään.Vähän huolestuttavaa toisaalta taas on se, että leffa laukaisi yhdessä vaiheessa pahat takaumat 70-luvulta peräisin olevaan Space Battleship Yamato-animeen. Tämä kertoo ehkä jotain siitä, kuinka uskottavia fysiikan lakeja elokuvalta on lupa odottaa.

Tästä todellakin on kysymys ja kuvaa katsoessa tajusin mistä ne alien-ohjukset ovat peräisin
Plussat:
+ Musiikki
+ Amiraali Neeson ja Kapteeni Skarsgård
+ Kevyt kenttävittuilu
+ Ruutiukot
+ Fysiikan lait

Miinukset:
- Alieneihin panostettu niin vähän, että ovat kai luulleet tekevänsä taide-elokuvaa
- Transformers-kopio
- Punaniskat
- Juoni
- Fysiikan lait

3 kommenttia:

 1. Olen fysiikan laki ja koen tämän loukkaavaksi.

  VastaaPoista
 2. Vaikken leffoja kattelekaan, niin näitä on kyl ihan mukava lueskella! Hyvää tekstiä siis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin hienoa mukava kuulla ainakin jonkun saavan tästä blogini jatkuvasta sivujuonesta jotain irti :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...