sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Sunnuntaisarjis: Space Wolves Comic


Ennakoin ja levitän sanaa. Näyttää siltä, että olisimme saamassa käsiimme varsin lupaavan Warhammer 40.000-nettisarjakuvan. Space Wolves- niminen Space Wolves-blogi nimittäin metelöi alkavansa julkaisemaan Space Wolves-sarjakuvaa. Mikälie sarjiksen aiheena... ainakin Sisters of Battle vissii... Anteeksi. Nimeämiskäytännön monimuotoisuus hyökyi ylitseni.

Tutustukaa, seuratkaa, odottakaa. Space Wolves: Space Wolves Comic.

Toivotaan etteivät törmää mihinkään lakimiesmuuriin. Tuskimpa, vaikka toisaalta kävihän sitä Saksassakin huonosti sille yhdelle fanileffalle. Toisaalta ovela saksalainen nyt vain kompastui omaan nokkeluuteensa lakikirjan kanssa.

Ainoa mikä hieman latistaa tunnelmaa on bloggaajan väite piirtäjän uniikista ja täysin epäjapsimaisesta piirtotyylistä. Heh toivottavasti se oli vitsi. Tyylihän lähentelee identtisyyksiä useiden länsimaisten isosilmäpiirtäjien kanssa. Okei varsin huono esimerkki, mutta itselleni ainakin tuli heti ensimmäisenä mieleen tämä:

Seraphimeja? Ei vaan Adam Warrenin Dirty Pair
Toisaalta itämainen ja länsimainen piirtotyyli ovat tuntuneet ylipäätään lähentyvän toisiaan muutenkin. Noh niin tai näin, niin ei se ole piirtäjän vika, jos PR-osasto ryssii. Mutta nyt siihen tärkeimpään eli eldarien mahdolliseen esiintymiseen sarjassa.

Wohoo suippokorvia!

2 kommenttia:

 1. Promokuvasta tulee mieleen Penny Arcade. Mielenkiintoista nähdä, mihin tyylisuuntaan tuo loppuviimein asettuu... Allekirjoittaneella kyllä menee aamukahvit henkitorveen kun näkee 40k:ta maustettuna mangalla. Makuasioita kaiketi, mutta rajansa nyt kaikella.

  Itselläni on jonkin verran kokemusta tuosta mangatyylisestä piirtämisestä. Olin joskus 2000-luvun alkupuolella kiinnostunut aiheesta kovasti ja opettelin ko. tekniikkaa, ihan innoissani. Sittemmin hylkäsin asian kun alkoi vaikuttamaan omiin visioihin vähän liikaakin tuo isosilmäisyys.

  Alaa vaivaa tietynlainen geneerisyys. Joku "fiksu" japanilainen taiteilija (nimeä en muista) sanoikin aikoinaan, että japanilaiset ovat yleensä hyvin epä-luovaa kansaa ja keskittyvät enemmän kaavoihin ja kopioimiseen - ts. tehokkuuteen.

  Manga ja anime on kyllä aika ajoin ihan hauskaa viihdettä ja kyllä itseltänikin vielä löytyy joitain kivoja muistoja aihealueen ympäriltä mm. Akira, Gantz...mangana, Ghost in the Shell ja Ninja Scroll.

  VastaaPoista
 2. Mikki Hiirestähän ne ensimmäiset varsinaiset "manga-hahmot" ovat lähteneet liikkeelle, että kyseisen viittaamasi taiteilijan sanominen on kieltämättä varsin tyhjentävää.

  Mutta mitä tähän avaruussusihukkasarjikseen tulee, niin blogissa on lupailtu ensimmäistä osaa heti ensi kuun alkuun. Sitten näemme, että jääkö tämä vain hyvin valmistelluksi aprillipilaksi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...