maanantai 28. helmikuuta 2011

Jinsei ry:n pöytäpelipäivä


Tuossa lauantaina tuli hankittua lauta- ja korttipelien yliannostusta paikallisen animeseuran Jinsein pöytäpelipäivässä. Valikoimaa saimme paikalle aika mukavasti Carcassonnesta Arkham Horroriin ja Dominionista Monty Python Fluxxiin. Porukkaakin oli paikalla hitusen yli 30, joten ei ollut kovin vaikeaa kiskoa mukaan tarpeeksi sakkia peliin kuin peliin. Yllä näkyy hieman yleiskuvaa, jossa taitaa olla menossa ainakin Munchkin Impossible, Stars are (not) right ja joku ihmeen World of Warcraft-kortti/pahvilätkäpeli ja kuvan ulkopuolelle jää vielä joitain menossa olevia pelejä. Ajattelin pikaisen kuvasarjan heittää kehiin ihan vain runsaan pelaamisen ilosta.


Kotimainen Zanziar oli ehkä päivän mielenkiintoisimpia pelejä ja se myös vei osallistujiltaan varmaan isoimman osan päivästä. Sääntöjen liiasta yksinkertaisuudesta en ainakaan päässyt peliä syyttelemään sen verran mitä sivusta seurailin etenemistä aina välillä.

Munchkin Cthulhu
Myös perinteisempiä lautapelejä nähtiin
Ja vieläkin vanhempia klassikoita
Lajitelma
Keijut valtaavat Zanziarin
Zanziarin venyessä se sai myös sivupelikseen Fairy Talen, johon otin itsekin osaa, koska olin muutenkin sillä hetkellä tuuraamassa yhtä ruokaa hakemaan lähtenyttä zanziar-pelaajaa. Fairy Tale oli itselleni se päivän koukuttavin uusi tuttavuus ja sitä tulikin lätkittyä koko loppuilta Zanziarin päätyttyä. Kyseessä on nopea draft-korttipeli, jonka pelit kestävät noin vartin. Aivan mahtava välipala vaikka niitten warhammer-pelien kylkeen.

Ainoa miinus, mikä itselleni tulee mieleen on, että peli palaa kyllä loppuun ennemmin tai myöhemmin, koska ihan hirveän montaa erilaista taktiikkaa et pysty siinä valitsemaan, joten alat väkisinkin toistaa itseäsi. Tämän pelin tapauksessa se ei kuitenkaan ole ihan niin vakavaa, koska sitä on turha edes kuvitella kovin ankaraan pelaamiseen. Lisäksi pelin näyttää saavan hankittua varsin edullisesti, joten kyseessä on lopulta erittäin hyvä sijoitus. Ajattelin itsekin tilata sen jossain vaiheessa kokoelmiini siitäkin huolimatta, että se jo peliporukasta löytyy. Näkisin sen nimittäin sopivan myös niille harvemmin pelaaville kavereilleni.

Fairy Tale menossa ties monennettako kertaa
Teki kyllä hyvää mättää urakalla muitakin pelejä, kuin warhammereita ja harrastaa samalla myös huomattavasti sosiaalisempaa pelaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...