torstai 7. huhtikuuta 2011

Rumours suomeksi?


Olen tässä pohtinut tälläistä seikkaa: Tuntevatko ihmiset tarvetta kuulla huhuja mahdollisista Games Workshopin sun muiden vastaavien tulevista julkaisuista ja tässä tapauksessa vielä erikseen suomeksi? Itselleni vain on pistänyt kovasti silmään se, että ulkomailla on valtavat määrät blogeja joiden sisältö pyörii lähes yksistään huhujen "uutisoimisen" varassa. Ovatko huhut niin tärkeitä, että niille tarvittaisiin oma kotimainen kuiskaaja? Kyllähän noita maailmalta copy-pastetaan tänne Suomeenkin aika hyvin esimerkiksi Sotavasaraan.

Olenpa siis väkertänyt tuohon oikeaan laitaan taas pitkästä aikaa äänestyksen pystyyn. Myös tähän postauksen jatkeeksi olisi toki mukavaa saada kommentteja aiheesta. Allekirjoittanut itse seurailee kyllä jonkin verran netissä liikkuvia huhupuheita, mutta lähinnä tietysti koskien Eldareja ja Dark Eldareja. Suurin haastehan huhuissa on niiden tulkitseminen, että mitkä niistä ovat edes ylipäätään mahdollisia. Toinen ongelmahan on, että vaikka joku huhu olisi peräti varmaa tietoa jollain hetkellä, niin julkaisuaikataulut ja niiden järjestys myös muuttuu ja näin joku hyvää tarkoittanut "varmaa huhua" tyrkyttänyt menettää päänsä.

Tämä ei oikeastaan tunnu omalta jutultani, sillä en ole tällä hetkellä kovin kiinnostunut uutisoimaan edes varmaa tietoa* saati huhuja. En siis usko, että alkaisin huhumyllyksi, vaikka aihe saisikin äänestyksessä valtavan suosion. Vastaus kuitenkin kiinnostaa minua ja kenties tästä joku nykyinen tai tuleva bloggaaja saa tärpin omaksi jutukseen. Ja ehkä sitä voi joskus itsekin jotain suurempia linjoja huhuista jakaa, jos kansa sitä tosiaan kaipaa. Voi toisaalta olla myös, että on yksinkertaisesti liian aikaista tälle, mutta kysellään sitten vaikka vuoden päästä uudestaan tai jotain.

Joten arvoisa herrasväki, saisinko pyytää: Äänestäkää. 

* Paitsi Eldar-uutisia tottakai.

4 kommenttia:

 1. Kyllähän noita huhuketjuja löytyy suomeksi jokaista rotua kohden aina se yksi (välillä useampikin :D) Sotavasarasta. Tiedä sitten, onko Sotavasara Suomibloggaajille tuki vai ikäänkuin kilpaileva kanava. ;)

  Itse kyllä olisin valmis kuulemaan mehevimmätkin huhut mitä ne GW:n jampat on taas päättänyt laittaa liikkeelle, juurikin blogipäivityksenä. Syynä ehkä se, että bloggaaja voisi mahdollisesti vähän analysoida sitä huhua enemmän. Sotavasarassa spekulointi ja analysointi jää välillä vähän pienemmälle ja huhuketjut ovat enemmän tai vähemmän vain sellaisia muutaman rivin tekstejä säännöistä X ja sumuisia kuvia tulevista figuureista Y.

  VastaaPoista
 2. Totta, mutta sotavasarassa tyyli on lähinnä heittää suora lainaus tai linkki jonnekin ulkomaiseen vastineeseen ja se siitä. Huhun levitystä ei ajatella tai harkita sen enempää, eikä niitä usein edes kerrota suomeksi, vaikka kyseessä on suomenkielinen foorumi. Tämä on toki ihan riittävää ja siitähän nyt oikeastaan onkin kyse, että kaivattaisiinko niihin enemmän paneutumista vai ei.

  VastaaPoista
 3. Vois olla ihan hyvä ajatus. Itse en Sotavasarassa enää nykyisi paljoa pyöri, joten olis ihan mukava lukee huhut esim. juuri täältä, sinun blogistasi.

  Bloggaaja toimisi hyvänä "filtterinä" valitessaan huhut joista kirjoittaa...

  VastaaPoista
 4. Jep jotain filtteriähän tuohon nimenomaan kaivataankin, koska vaikka selkeästi huhuista puhutaankin, niin joukossa on silti niin paljon uskomatonta roskaa, ettei jokaisen gw-sedän kumminkaimanveljenpojansuosikkiasiakkaan möläytystä tarvitse erikseen julkaista.

  Itse en vaan niin kauheasti elä julkaisujen mukana, koska olen jo vuosikaudet liputtanut vain eldaria, joten en yleensä edes seuraa muiden rotujen huhuketjuja maailmalla. Sen verran toki, että joo nämä ja nämä kirjat saattaisi tulla seuraavaksi, mutten nuuhki kieli pitkällä, että millaisiakohan yksiköitä ja millaisia sääntömuutoksia se uusin codekki tuo mukanaan.

  Dark Eldarien ketjua sen sijaan seurasin jatkuvasti ja kun Craftworldiläisten huhumylly alkaa pyörimään, niin tuijotan varmaan Warseeriä F5-nappula pohjassa läpi yön.

  Mutta tosiaan tältä pohjalta minun on vähän huono alkaa huhuvälittäjäksi, koska ainakaan nykyisin en tarpeeksi tasapuolisesti seuraa näiden kurjien alhaisempien rotujen edistymistä :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...