sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kansas City Shuffle, Eldar Style

Ötökät saapuvat
Viikko sitten sunnuntaina pääsi taas sotimaan pidemmän tauon jälkeen. Arpa toi pelipäivänä eteeni liudan tyranidejä. Defilerin ötököitä vastaan on yleensä mieluisaa pelata, sillä nidejä kohtaan vallitsee varsin hyvä kauhun tasapaino. Samperi, kun nuo keskeneräiset maastot pöydällä hiertävät ikävästi. Pitäisi sillekin uhrata peliporukalla taas paremmin aikaa.

Tyranids vs. Eldar - 1000 pistettä
Mission: Capture and Control
Deployment: Dawn of War

Tyranidit voittavat aloituksen, eikä sen pois ryövääminen tietenkään onnistu. 

Vastustajan Tyranidit eli kurjat limanuljaskat:

Tyranid Prime, 2x Zoanthropes 5x Tyranid Warrior, 4x Tyranid Warrior, 17x Termagants, 30x Hormagants, Trygon

Omat joukkioni eli Eldarin urheat suippokorvat:

Farseer, 10x Dire Avenger + Wave Serpent, 5x Ranger, 10x Guardian, 7x Warp Spider, 3x War Walker, Night Spinner.

Punaisella maalatut yksiköt ottivat heti tonnilla turpaan päästen hengestään ja huomasin siis parissa vuorossa armeijani kutistuneen puoleen eli kolmeen yksikköön ja yksinäiseen kuljetusalukseen. Lisäksi koti-objectiveni oli nyt täynnä 'nidejä, jotka lähestyivät viimeisiä avaruushaltioitani. Ainoat, jotka olivat suhteellisen turvassa olivat War Walkerini, jotka oli parkeerattu toiselle reunalle pöytää. Pelin ollessa pahimmillaan pistetilanne oli 0-2 tyranidien hyväksi.

Ei hyvä, ei hyvä, ei hyvä, eihyväeihyväeihyväeihyväeihyvä...
Sain pidäteltyä vastustajaa juuri sen verran, että Wave Serpent pääsi koukkaamaan Rangerini kyytiinsä. Tämä oli varmasti hyvin traumaattista puskiin tottuneille hiippareilleni, mutta hätä ei lue lakia! Valttini oli nyt War Walkerit, jotka niittivät järjestelmällisesti oman kenttäpuoliskonsa tyhjäksi. Ässät hihansuihin derringerin viereen kätkettyinä olivat grav-rungot, joilla tappio käännettiin vastustajan pelkäämän tasapelin kautta voitoksi.

Night Spinner ja Wave Serpent vetäytyivät koti-objectivelta, niin nopeasti kuin moottoreiltaan pääsivät. Serpent syöksyi niittämään Spinnerin jo aikaisemmin harventamia Termagantteja pois 'nidien omalta objectivelta ja tiputti sinne ryhmän Rangereita. Tämä oli riski niin lähellä termoja, mutta harkittu riski, sillä Trygon oli aistinut vaaran ja lähestyi uhkaavasti pyrkien estämään tempaukseni. Halusin siis Rangerit ulkoilmaan voidakseni kääntää tark'ammuntakiväärit hirviötä kohti. (Ah nidit, kerrankin snipuista on todellista hyötyä!) Kaikki eteni kuitenkin täydellisesti. War Walkerit muuttivat Trygonin höyryäväksi emmentaliksi ja Rangerit ja Wave Serpent raivasivat Termagantit pois pöydältä. Viidennellä vuorolla Kansas City Shuffle viimeisteltiin Night Spinnerillä, jonka lentäjä iskee nyrkkinsä turbo-nappulaan ja syöksyy contestoimaan oman koti-objectiveni pois nidien pistetililtä.

Testailin paint.NET-ohjelmaa yksinkertaisten karttojen tekemiseen
Peli jatkuu kuudenteen vuoroonsa ja vaikka ötökät saavatkin aiheutettua vahinkoa Spinnerille ei se kuitenkaan tuhoudu, vaan tilanne pystyy muuttumattomana tämän viimeisen vuoron. Mikäli peli olisi jatkunut seitsämännelle vuorolle ja Spinner olisi kohdannut loppunsa, niin tilanne ei olisi todennäköisesti muuttunut enää silloinkaan, sillä Wave Serpent oli pelattu valmiiksi asemiin syöksymään myös samaiselle objectivelle.

Tulos: 1-0 Eldarin hyväksi

Taktiikka on eldarille toki täysin tavallinen eli en todellakaan ala väittää keksineeni pyörää uudelleen. Kyse on pikemminkin muistutuksesta teille muille, jotka aliarvioivat suippokorvien ikälopun codexin käytännöllisyyttä.

Ja olkoonkin vanha temppu suippokorvakirjassa, mutta piruvie, että maistui hyvältä...

I love it when a plan comes together

2 kommenttia:

  1. Kirotut juonikkaat suippokorvat! Vielä minä kostan! Hive Mind ei unohda eikä anna anteeksi.

    Oli kyllä hieno peli. Alun menestyksen aiheuttama itsevarmuus romuttui kyllä tehokkaasti kikkailujesi myötä :D Opinpa olemaan varovaisempi. Hämmennyn aina yhtä paljon kuinka paljon nuo eldarien tankit liikkuu.

    VastaaPoista
  2. Joo se turbo-boostailu on hyvä lisäjärkytys aina, kun on juuri tottunut siihen, että se tavallista nopeampi tankki etenee 12 tuumaa ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...