tiistai 29. maaliskuuta 2011

Työprojekti: Tervigon osa 4


Viikonloppuna tein ensimmäisiä varsinaisia sculptauksia tuohon tervigoniin. Onneksi niitä ei ihan älyttömiä määriä tässä projektissa ole, sillä en niin hirveän sinut vielä ole näiden mömmöjen kanssa. Jotain tuollaista pientä kyllä näpräilee tarvittaessa sentään. Carnifexin selkäpanssarin savupiippuaukot siis pitäisi saada peitettyä, koska astetta isompaan Tervigoniinhan ne eivät kohdalleen osu tippaakaan.

Aluksi leikkelin ja liimailin sopivat palat muovilevyä (eli sitä maagista plasticardia teille hifisteille) aukkojen pohjaan, joiden päälle stuffin levittäminen onnistuu sitten helpommin.


Ja sitten yritin stuffilla jatkaa noita panssarin juonteita eteenpäin. Olen itse ihan riittävän tyytyväinen tässä vaiheessa. Vähän varmaan jälkien siistimistä vielä myöhemmin. Suuresti helpottava seikka on se, että kun on kerran elävästä panssarista kysymys, niin muutamia ylimääräisiä tökkäyksiä ja terän jälkiä suorastaan pitää jättää siloittamatta pois. Hirveä himo oikeastaan huitaista tuon yli mustalla spreillä, että näkee istuuko nuo stuffaukset palaseen ihan oikeasti, kun vihreänä kiiltelevä stuffi pistää silmään niin valtavasti kuitenkin.Greenstuffin kanssa on kyllä itselläni aina ollut sellainen viha-rakkaus-suhde. Lisää soveliaita työkaluja vain selvästi kaipaisi. Vihreää palloa sormien välissä pyöritellessä tuli väkisinkin Spiky Rat Packin touhut mieleen. Pakko taas nostaa poikien blogin suuntaan hattua. Tällä aasinsillalla pääsemme ansoittavaan lopetukseen.
  
okkiW tässä olisi sinulle tärppi blogitekstiksi: Voisit joskus hieman esitellä käyttämiäsi työkaluja. Vaikka me muut emme todennäköisesti lähdekään yhtä eeppisiä mittasuhteita omaaviin projekteihin, niin vinkeistäsi olisi varmasti hyötyä.

9 kommenttia:

 1. hyvännäköisiä voi stuffaukset on... ja kannatan ehdotusta työlauluista ja pikkuvinkeistä.

  VastaaPoista
 2. piti sanomani työkaluista... arvaava tekstinsyöttö.. mutta kai okkiW voinee kertoa lauluistaankin ;)

  VastaaPoista
 3. Kannatan ehdotusta lauluista. Pojat on jo esitelleet blogissaan tuota juomapuoltakin, niin laulut ovat siitä kyllä ihan looginen jatkumo ;)

  VastaaPoista
 4. Heh! Spikeyssähän on jo nähty muutamia biisejä linkattuina, että se kattakoot tuon laulu-osuuden;)

  Otan tärpin kiinni!
  Nyt kun Steve Buddle mentoroi tuota Captain- projektia, niin samalla vois saada myös oikean ammattilaisen mielipiteitä työkaluista=)

  Sitten tuohon sinun stuffailuusi - oikeilla jäljillä olet ehdottomasti.
  Itse olisin luultavasti lisännyt muutaman tuollaisen "rakkulan" tuonne perälle. nyt se stuffattu alue näyttää vähän tyhjältä?

  Kun kuvia katsoo tarkemmin, niin luulen että se rajapinta tulee erottumaan pohjamaalin jälkeen ikävästi=( puttyn yhdistäminen sulavasti malliin onkin vaikeata! voit koittaa helpottaa tätä lisäämällä pikkuisen enemmän sitä keltaista komponenttia 60/40 jolloin massasta tulee hieman pehmeämpää- sitten VÄLITTÖMÄSTI massan ollessa tuoretta siloitat sen mahd. tasaisesti malliin kiinni.

  Itse sekoitan milliputtia ja GS:ssää 50/50- tällöin massasta tulee hieman kittimäistä jolloin tuo siloittelukin helpottuu huomattavasti.

  Ja vielä yksi juttu - Kun konvertoidaan jotain mallia, niin on viisasta koettaa matkia sitä alkuperäistä työjälkeä mahdollisimman paljon.
  Jos figun pinta on sileää niin koitetan tehdä myös siitä konvertoidusta alueesta sileä. jälkeen päin voi sitten lisätä sitä battle damagea koko malliin samanaikaisesti.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkeistä!

  Pohdein itsekin kovasti noita rakkuloita kyllä. Luovuin lopulta ajatuksesta sen takia, että alkoi tuntua, että aukkoon saisi ahdettua maksimissaan kaksi ja jotenkin tuntui ettei se sopisi kokonaisuuteen. Noita kuvia blogiin lataillessa tuli tosin mieleen, että olisi ehkä pitänytkin alkaa tehdä niitä rakkuloita suoraan noiden reunimmaisten rakkularivien perään.

  Joten rakkulat ovat kyllä takaisin ajatuksissa :D

  Tuo muovin ja stuffin raja on kieltämättä vaikea kohta, jota varmasti tulen vielä tuijottamaan paljon. Tässä on toisaalta jotenkin alkanut innostua huomattavasti aikaisempaa enemmän tuon stuffin kanssa pelaamisesta, joten mistäs sitä tietää mihin kaikkeen sitä vielä ryhtyy.

  Hyvää harjoitusta siis siihenkin tämä projekti.

  VastaaPoista
 6. Nimenomaan! tekemällähän sitä oppii!!

  VastaaPoista
 7. okkiw: Onko GS:iin sekoitettavan Milliputin tyypillä väliä?

  VastaaPoista
 8. En usko että on...tosin itse en ole koskaan käyttänyt muuta kuin Milliput Standardia, joten vannomaan en pysty=)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...