keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Leffaisku: On Stranger Tides

Näyttävä sisääntulo jälleen kerran?
(Kapteeni) Jack Sparrow on täällä taas ja tällä kertaa ilman olkapääomatuntojaan Will Turneria ja Elizabeth Swannia. Moni varmaan kuvittelee, että tottakai tulosten täytyy olla entistäkin eeppisempiä, kun lava annetaan pelkästään Deppin sekoilulle, mutta ei se nyt näköjään ihan niin mene. Jos ensimmäisen trilogian aikana joku olisi väittänyt, että Jack (enkä nyt puhu apinasta) on vain koominen sivuhahmo, niin en olisi halunnut moista herjaa uskoa, mutta tämä neljäs teos moista kieltämättä hieman alleviivaa.  

Hovimestari on syyllinen!
Itseasiassa koko leffassa ei ylipäätään ole mitään muita, kuin rosvoja, kaappareita ja kurkunleikkaajia. Aikaisemmissa kolmessa oli sentään aina konnien lisäksi poliiseja ja eri asteisia semihyviksiä. Koko leffa on siis täynnä piraatteja nahistelemassa keskenään kuin pikkulapset. Tämäkin on toki oikein viihdyttävää, mutta aikaisemmissa leffoissa siitäkin saatiin enemmän irti. Ehkä tekijätiimi on säikähtänyt itsekin tätä liiallista konnuutta, kun mukaan on täytynyt kiskoa kristinusko mukamas tasapainoittamaan tilannetta. Onneksi tässä ei olla menty sentään aivan liiallisuuksiin.

Grand Theft Chariot: London
Lyhyesti sanottuna tämä on kyllä hyvä elokuva, mutta ei läheskään yhtä eeppinen, kuin aikaisempi trilogia. Itse siis tykkäsin, mutta suosittelen varautumaan astetta rauhallisempaan menoon. Vanhenee ne piraatitkin. Noh ainakin elokuva antaa taas varsin lennokkaat puitteet seuraavalle. Toivottavasti ei tullut pedattua liiankin rajua tulevaisuutta, ettei jää jatko tekemättä. Noh moinen ei ole tuntunut tätä sarjaa pahemmin haittaavan ennenkään.

Minusta on ihan mukavaa nauttia leffoista sarjana, mutta välillä tähän annetaan huonosti mahdollisuuksia, koska yksikin heikompi teos välissä voi laittaa touhun hyllylle pariksi vuosikymmeneksi odottamaan reboottia. Ei tv-sarjoissakaan jaksot ole joka kerta edellistä jaksoa eeppisemmissä mittasuihteissa. Paitsi ehkä Doctor Whossa, mutta poikkeus vahvistaa säännön! En minä ala leffasarjaa tuomitsevaan vain, jos välissä on joku rauhallisempi teos, joka valottaa asiaa x hahmoista tai muuta vastaavaa. Täytyyhän alkuperäisillä luojillakin olla oikeus fanficin tekemiseen. Paljon pahempaa on se, että järjestäen kaikki leffat ovat pannukakkuja ja silti niitä suolletaan lisää ja lisää. Voisin mekastaa esimerkkinä vaikka Starship Troopers-leffasarjasta. Voitte rauhassa vääntää kättä, kumman ryhmän esimerkiksi nuo leffat päätyisivät.

Varoitus: Nörttiraivo lähestyy

Kiitti Suski
Olen huomannut, että on parasta, kun ei koske "leffa-arvosteluja" pitkällä tikullakaan ja jättää muutenkin kaikki mielipiteet kuuntelematta ennen, kuin on elokuvan ensin itse katsonut. Ne vain luovat täysin vääriä ennakko-odotuksia elokuvista suuntaan tai toiseen. Tällä kertaa en onnistunut välttelemään näitä ja sen takia leffan alku meni ärtyneenä typeriä yksityiskohtia tuijottaen ja loput raivotessa miten joku leffakriitikko on ollut täydellinen idiootti ja ymmärtänyt kaiken aivan päin helv.. Davy Jonesin laatikkoa. Enkä nyt tarkoita edes mitään mielipideasioita, vaan kylmiä faktoja leffan tapahtumista. Miten voi esittää mielipiteitä ja käskeä ihmisiä katsomaan tai olemaan katsomatta leffaa, jos ei edes tajunnut puolia siitä, mitä kankaalla tapahtui. Eikä ole todellakaan monimutkaisesta leffasta edes kysymys! Argh... Puuh... Hipit... Eräskin arvostelija kitisi siitä, miten Kapteeni Mustaparta on joku ihmeen supervelho, joka kuitenkin käyttää taikuuttaan vain, kun se on tarpeen... Siis mitäh!? Toivottavasti tyyppi ei koskaan katso Lotr-leffoja, koska Gandalf aiheuttaa hänelle sellaisen aivoinfarktin, ettei siitä enää toivu...Puuh </rantti>

Ai niin ja vielä yksi asia itse leffasta... Nobody expects the Spanish Inquisition...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...