torstai 30. kesäkuuta 2011

Leffaisku: Priest 3D

Assassin Creed 2000?

Jos vastustat kirkkoa, vastustat itse Jumalaa

Post-vampyyriapokalyptinen steampunkahtava maailma, jossa papit repivät työkseen vampyyrejä kappaleiksi? Count me in! Jep taas yksi sarjisleffa, mutta vaihteeksi lähdeteos on korealaista alkuperää.

Jos vastustat kirkkoa, vastustat itse Jumalaa.

Merkitty mies
Priestin maailmassa ihmiset ja vampyyrit ovat sotineet ikuista sotaa, kunnes kirkosta saapui pelastus soturipappien muodosta, joiden yliluonnolliset taistelutaidot käänsivät sodan ihmisten voitoksi. Jäljelle jääneet vampyyrit suljettiin reservaatteihin ja soturipappien voimaa peläten kirkko hajotti myös heidän ryhmänsä. Nyt kirkko voi hyvillä mielin johtaa jäljelle jäänyttä kansaa ja julistaa vampyyriuhan olevan poissa. Tämähän ei ikinä toimi. Vampyyrit tekevät paluun ja vievät erään soturipapin sukulaisen mukanaan, jonka sheriffi-poikaystävä syöksyy hakemaan pappia apuun lähteäkseen kidnappaajien perään. Ja yhden miehen sotahan siitä syttyy. No hyvä on sitten on niitä miehiä muutama ja yksi mies on nainen, mutta...

Jos vastustat kirkkoa, vastustat itse Jumalaa.

Sheriffi ei pysy kaupungissa
Tässä on jälleen kerran yksi elokuva, joka on ammuttu kriitikoiden ja monien muidenkin toimesta samantien alas leffataivaalta. Jos olisin ilkeä, niin väittäisin syyksi sitä, että Priestin vampyyrit on rumia ja limaisia hirviöitä, eivätkä teinityttöjen päiväunelmia, mutta enhän minä nyt sellaista sanoisi. Ei vaan kyllä syy taitaa olla ihan siinä, että elokuva ei tarjoa kovin paljoa uutta ja on muutenkin kaikinpuolin, pituuttaan (~1h 30min) myöten, perinteinen vanhan koulukunnan action-leffa. ...ja oikeastaan juuri sen takia pidin siitä. + vampyyrit saa taas pataan. Aivot narikkaan ja popkornia suuta kohti. Tälläiselle elokuvalle on aina paikkansa tietynlaisessa rentoutumisessa. 

Jos vastustat kirkkoa, vastustat itse Jumalaa.

scifi-junat <3
Erittäin ärsyttävää leffassa oli kuitenkin "mörkö huutaa pöö"-efektin jatkuva käyttö. Tälläisissä elokuvissa on aina tahtonut olla pakollista se, että on synkkä nurkka x ja sieltä loikkaa monsu, joka karjaisee ja 1/3 ihmisistä katsomossa säpsähtää ja tätä kutsutaan sitten kauhuksi.Yleensä tämä tehdään kerran elokuvan alussa, mutta ehei se ei priistin vampyyreille riittänyt, vaan se piti tehdä sata kertaa, kunnes ruutu oli niin täynnä vampyyrejä, ettei näille jäänyt pimeää paikkaa jonne piiloutua ja sitten vasta säikyttelystä pystyttiin luopumaan. Vasen käsivarsi parkani. En sano muuta.

Jos vastustat kirkkoa, vastustat itse Jumalaa.

Merkitty nainen
Mutta sen verran sanon, että Priest oli kerrankin miellyttävä 3D-kokemus. Kertaakaan ei tullut sellaista oloa, että jotain olisi tehty vain, koska 3D sen mahdollistaa vaan koko ajan keskityttiin itse elokuvaan eikä kikkailuun. Taistelukohtauksetkaan eivät muuttuneet mössöksi, kuten muutamissa leffoissa on käynyt. Tässä siis 3D toimi kuin Bluraystä seuraavana tarkkuusasteena ja se oli tälle teokselle eduksi.

Sanoinko jo, että jos vastustat kirkkoa, vastustat itse Jumalaa?

 Karl "Beam me up, Scotty" Urban edustaa yksin perinteisempää tyyliä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...