tiistai 14. kesäkuuta 2011

Leffaisku: Paul

Kerrankin animaatiohahmo istui tukevasti oikeiden näyttelijöiden rinnalla
Kauhean kankkusen toisinnan jälkeen on syytä vetää nupit täysillä nörtille ja siihen ongelmaan tehoaa loistavasti Paul. Jos leffassa on Simon Pegg, niin leffa ei voi olla huono. Jos leffassa on Simon Pegg ja Nick Frost, niin leffa ei voi olla huono. Jos leffa alkaa Comic-conista, niin leffa ei vain yksinkertaisesti voi olla huono. Usko nyt.

Welcome to Nerdom
Elokuva kertoo kahdesta brittiläisestä nörtistä, jotka Comic-conin innoittamana päättävät lähteä roadtripille nördtripille kiertämään asuntoautolla jenkkiläisiä ufo/scifi-nähtävyyksiä. Reissu etenee tavallisen nörttihypeilyn tapaan, kunnes reissaajat pääsevät kuvainnollisesti taivaaseen eli törmäävät ihka-aitoon alieniin, joka tottelee nimeä Paul. Ja mitäpä harmaa pieni mies olisi ilman perässä juoksevia miehiä mustissa, joten maisemakierros vaihtuu pakomatkaksi.

Jason Bateman vetää yllättävän onnistuneen roolin pahisagenttina
Elokuva on nörttiviittausbongarin kultakaivos, mutta vaikeusaste ei päätä huimaa. Leffaviittaukset ovat siis tunnettavuustasoa Star Wars/Indiana Jones/E.T./Star Trek/jne eli kovin hämäriä teoksia ei tarvitse tuntea pysyäkseen niissä kärryillä. IMDB on näitä viittauksia jopa jo listannut, mutta en suosittele katsomaan, jos et halua spoilaantua. "No spoilers!" kiljutaan välillä itse leffassakin.

Coniyleisöä
Oli mahtavaa pitkästä aikaa katsella kunnon nörttiriehuntaa, vaikken sitä edes jostain syystä etukäteen osannut kunnolla odottaa. Jotenkin mielsin trailerin perusteella pätkän vain koomiseksi scifiksi. Selvää siis lienee, että olin leffassa kuin kotonani ja ehdottomasti suosittelen teitäkin elokuvan katsomaan. Koko tapahtumakaari elokuvan alusta loppuun on nörttien märkää päiväunta, enkä edes tarkoita osiota oikean avaruusolennon kohtaamisesta tai ...hui.. tyttöä.

2 kommenttia:

  1. Tuli myös katsatettua tämä leffa ja ei voi kuin suositella. Tykkäsin kamalasti.

    Hoenssi

    VastaaPoista
  2. Three tits? Awesome!

    Anteeksi, mutta jonkun se oli tehtävä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...