torstai 16. kesäkuuta 2011

Leffaisku: X-men First Class

School Cool for Gifted - Eli tyyliä nörteille? Hei, syytön minä noihin varjoihin olen.
Kuinka kaikki alkoi Menille X osa 378. Täytyy sanoa, että trailerien perusteella odotukseni X-Men: First Classia kohtaan eivät olleet järin korkealla. Se vain näytti jotenkin liian vaisulta. Pelkoni hieman hälvenivät, kun elokuvasta alkoi kuulua hämmentävän paljon kehuja. Ei sinäänsä, että muiden mielipiteitä leffoista tosiaan kuuntelisin, mutta kuvittelin, että jos massa tykkää sarjisleffasta, niin pakko siinä olla edes jotain todellista pointtia. Kuinka typerä olinkaan...

Game of Mutant Chronicles Thrones
First Class sijoittuu pääasiassa 60-luvulle ja kertoo tarinaa siitä, miten Professori X:n ja Magneton shakkipelit saivat alkunsa. Pelkästä ensimmäisten mutanttien rinkiin keräämisestä ei kuitenkaan ole kysymys, vaan sekaan täytyy tietysti heittää pääpahis, joka yrittää kiihdyttää kylmää sotaa paljon todellisemmaksi kahinaksi. Pahiksemme on tottakai koonnut ympärilleen oman mutanttiryhmänsä ja näiden kykyjen avulla lietsotaan jenkkejä ja neukkuja sohimaan toisiaan ohjuksilla. Pääsemme siis siihen varsin tuttuun tilanteeseen, että päähenkilöille lyödään käteen kasa kakaroita ja näistä pitäisi kauhealla hädällä kouluttaa pienimuotoinen armeija pelastamaan maailma.

Ai mikäkö voisi mennä pieleen?
Kokonaisuus jää kuitenkin hieman vaisuksi. Ei leffa varsinaisesti huono ole, mutta siitä jotenkin puuttuu vaadittu nostalginen eeppisyys ja hahmokaarti ei saa tätä puutetta täysin pelastettua. Näyttelijät kyllä tekevät työnsä ja soveltuvat omiin rooleihinsa, mutta mitään kovin säkenöivää ei nähdä. Paitsi ehkä Charles Xavier eli James McAvoy iskemässä opiskelijatyttöjä baarissa kutsumalla heitä mutanteiksi. Kokemus tässäkin puhuu eniten, joten Hugh Jackmanin koskettava roolisuoritus onkin sitä elokuvan parasta antia. First Class on "ihan hyvä" ja en sano, että nämä vaiheet tarinasta olisi pitänyt jättää videoimatta, mutta en usko juuri muiden, kuin leffasarjan todellisten fanien saavan tästä mitään sen enempää irti. Mutta hei ainakin X-menit pukeutuvat vihdoinkin typeriin keltamustiin trikoisiin!

Ei vieläkään keltaista spandexia? No ainakin ne on keltaisia...
Nyt seuraa pieni spoilaus, mutta tämän kuulemisesta ei ole varsinaista haittaa. Päinvastoin tämä spoilaus ei ole edes varsinainen spoilaus ja sen tietäminen vain parantaa katselunautintoasi. Tiedäthän, että jokaisen Marvel-leffan lopputekstien jälkeen odottaa vielä yksi ylimääräinen pieni kohtaus? Varmastihan tämän tiesit eikö niin? No nyt valitettavasti meni kyllä putki poikki, sillä First Classin lopputekstien tuijottaminen ei palkitse millään extralla. Tämä varmaan järkytti itseäni teoksessa kaikista eniten. Meinaako ne, ettei muka esiosan jälkeen voi paljastaa enää mitään? Hmph olen todella todella todella pettynyt.

Toisaalta olihan leffa jo valmiiksi kuuluisa KÖYHIMMISTÄ. LEFFAJULISTEISTA. IKINÄ.
Ihan totta tämä ei ole faniteos vaan aito juliste, josta joku sai palkkaa

1 kommentti:

  1. Öö...jopa MÄ voivin tehä Marvelille julisteet :_D
    (JA TULIS HIENOMPII...niissä tietty olis pelkkä Logan <3_<3)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...