torstai 28. heinäkuuta 2011

Ensilautailu: Shave a Sheep


Enpä olisi uskonut koskaan näitä lego-lautapelejäkään kokeilevani, mutta kyllä niin nyt vaan kävi. Eeeenkä suoraan sanottuna olisi uskonut niistä ainakaan blogiin alkavani kirjoittaa, mutta naksahtipa senkin suhteen sitten. Tuossa viikonloppuna pidettiin kaverien kesken kunnon grillailut ja yhdellä oli sitten niissä kuuluisissa anttilan alelaareissa naksahtanut ja hankkinut Lego-pelin nimeltä Shave a Sheep. Mahat täynnä grilliruokaa ja oluset käsissä ruvettiin sitten peliä kokeilemaan.

Kenellekään ei tule varmaan yllätyksenä, että pelimekaniikka on varsin yksinkertainen? Heitellään noppaa ja yritetään kasvattaa lammasta ja kerätä siitä enemmän villaa, kuin muut pelaajat. Omalle lampaalle villan keräämisen lisäksi nopasta irtoaa myös kaksi erilaista mahdollisuutta tehdä vastustajille kiusaa ja siitähän ei koskaan seuraa mitään hyvää, kun gamereille annetaan tilaisuus tehdä kanssapelaajien elämästä helvettiä.
Mutta kaikista mieleenpainuvinta pelissä oli kyllä Lego-noppa. Se on oikeastaan suurin syy, miksi halusin pelistä alkaa raapustaa. Hämmentävä keksintö tuo nimittäin. Erikoista on lähinnä se, että nuo mustat reunukset ovat kumia, mikä muuttaa nopan kevyeksi superpalloksi pistäen sen poukkoilemaan pitkin pöytää useita kertoja ennen pysähtymistä. Tämä tottakai tarkoitti myös, että noppaa haettiin lattialta ennätykselliset määrät ja ei alkkomohoolilla ei ollut tähän läheskään niin paljon osuutta, kuin voisi luulla.

Jaaaa tottakai lego-palikoiden antaminen pojille aiheuttaa välitöntä luovuuspurkausta ikään katsomassa, joten eipä pelin jälkeen aikaakaan, kun...


Sheep-Transformer! Kaksi lammasta jaloiksi, yksi torsoksi, susi muuntautuu miekaksi ja viimeinen lammas tykiksi.

Yllättävän eeppistä ja mieluisaa näinkin simppeli nopan viskominen oli oikealla mielenlaadulla paatuneemmallakin peliporukalla. Jep ei aina tarvitse ottaa pelaamista tai edes bloggaamista niin vakavasti.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...