tiistai 19. heinäkuuta 2011

Matka Mordheimiin on alkanut

Pieni, mutta sitäkin itsepäisempi joukko
Viikonloppuna se sitten alkoi eli paluu Mordheimiin Empire in Flames-kampanjan muodossa.Yllä otos piskuisesta warbandistäni valmiina ensimmäiseen taistoon. Kaikki kaipaavat vielä paljon yksityiskohtien säätämistä, mutta kehtasi ne sentään pelipöydälle jotenkin viedä. Huijasin basettamalla ne nopsaan viimeisenä iltana, että kokonaisuus näyttäisi valmiimmalta.

Kaksi pelipöytää erotettuna mustalla aidalla
Kuusi warbandia lähti liikkeelle samana päivänä. Perinteinen peliporukkamme sai jälleen vahvistuksia Turusta. Kääpiöni, kaksi ryhmää undeadeja, örkkejä, witch hunttereita ja beastmenejä. Olisimme voineet tietysti heittää useammankin porukan pöytään yhtä aikaa, mutta päädyimme pelaamaan ihan 1 vs. 1 -matseja. Kavensimme Mordheimin perinteistä pelialuetta hieman, jotta saimme samaan pöytään mahtumaan kaksi peliä yhtä aikaa. Tämä toimi oikeastaan loistavasti. Pieni vaje mitoissa ei tuntunut missään ja kaksi pelaajaa sai levätä vaihtopenkillä sillä aikaa, kun muut neljä kävivät taistoon. Kukin taisi pelata illan ja päivän aikana ainakin kolme peliä.

Kyläkeskus
 Pakko myöntää, että maastot eivät valitettavasti ole täkäläisen peliporukkamme, vaan lähes kaikki rakennukset ovat samaisen serkkupojan teoksia, jonka Space Wolffeja esimerkiksi olette nähneet aiemminkin. Ärsyttävän hyvää jälkeä, joka pisti kyllä sen verran hävettämään, että pisti omiinkin maastoprojekteihin vauhtia.

Hifistelyä (ei tosin minun toimestani)
Vaikka WH40K on aina ollut se pääpelini, niin Mordheim on kyllä se kaikista suurin suosikkini. Lähinnä tottakai kunnollisen kampanjan ja roolipelielementtien takia. Siitä on vuosia, kun on viimeksi warbandiä ulkoiluttanut ja kyllä ne pelien väleissä tapahtuvat aarteiden kahmimiset ja säätämiset ovat edelleen sitä herkullisinta sokeria sillä kuuluisalla pohjalla. Muutamissa seuraavissa postauksissani tulee siis pääpaino olemaan takuulla hyvin Mordheim-painotteista, mutta warhammerien puolelle palataan kyllä pian. Kuten todettua tämä aarteiden kahmiminen on vain sivuprojektina epätoivoisen suuren Eldar-armeijan uudistamisessa.

4 kommenttia:

 1. Mieteinkin, koska Mordheim kampanja oikein alkaa :) Nyt kansa (=minä) tahtoo taisteluraportteja, tavara analysointia ja tottakai hieman paisutettuja kapakkatarinoita sankariteoista!

  VastaaPoista
 2. Paisuteltuja kapakkatarinoita varsinkin voin kääpiöwarbändiltäni luvata, kunhan kapteenini ehtii päiväkirjaansa lainata!

  VastaaPoista
 3. Hyvän näköistä meininkiä..! Itselläni Mordheim kirjat pölyyntyvät kaapin kätköissä. Ehisipä pelailemaan :(

  VastaaPoista
 4. Ikävää on, että vaikka Mordheim alkoikin taas, niin ne kirjat keräävät kyllä pölyä edelleen, koska Living Rulebookkiin on päivitetty niin paljon asiaa, ettei kauheasti uskalla alkuperäistä kirjaa quottailla :p

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...