keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Leffaisku: Transformers - Dark of the Moon

Pieni askel ihmisel...hetkinen
Taas yksi jatko-osa, jonka suositukset voi ympätä perinteiseen kaavaan: Jos pidit aikaisemmista, pidät todennäköisesti tästäkin, jos taas vihasit ensimmäisiäkin, niin miksi edes harkitsisit? More than meets the eye-puoli jää siis jälleen vähän vajaaksi, mutta ainakin saat edes sen, mitä tilasit.

Tällä kertaa robotit lähtevät liikkeelle salaliiton kautta. Kuulentoa ei ollutkaan kuvattu lavasteissa, vaan sen sijaan sukkulalento itsessään oli lavaste. Todellinen syy avaruuskilpailussa olikin kuun pimäelle puolelle törmännyt transformereiden avaruusalus, jonka kimppuun silloiset supervallat pyrkivät. Löydöt luonnollisesti päätyivät arkistoihin keräämään pölyä ja odottamaan nykypäivää. Tottakai koko touhu taas kumpuaa Decepticonien tarpeesta mättää Autobotteja nokkapeltiin ja mitä ihmisiin tulee, niin Witwickyä vituttaa, kuin pientä oravaa, koska jenkkien salaisista salaisimmat palvelut eivät anna teinille huomiotaan vieläkään. Tähän angstiin ei auta edes uusi alusvaatemalli tyttöystävä.

Rosie Huntington-Whiteley trasformoi Victoria's Secretistä näyttelijäksi (?)
Niin tosiaan se kohuttu vaihdos naispääosassa. Megan Foxin sääret on siis korvattu eurooppalaisemmalla kaunottarella. (Tarinan opetus: Älä pelaa Hitler-korttia juutalaiselle pomollesi.) Ongelmia tuottanut jenkki-paholainen on vaihdettu britti-enkeliin, mutta päähenkilöllä jatkuvat tasan samat naisvaikeudet tästä huolimatta. Vai onko menty jopa entistä pahempaan suuntaan, sillä uuden tytön huulet ilmeisesti estävät häntä sulkemasta suutaan, joten tämä ei voi tehdä muuta, kuin tuijottaa eteensä suu auki kohtauksesta toiseen. Noh ainakin se tekee neidin paksulla lompakolla käymisestä helpompaa, mutta siitähän se angsti entisestään listääntyy.

Katsokaa taas tuota tuskaa
Itselleni parasta viihdettä elokuvassa oli jälleen ihmisten epätoivoinen taistelu jättiläisroboja vastaan. On se silti vaan kummaa miten koneiden on uskomattoman vaikeaa tappaa pieniä ihmisiä, ellei arseenalista löydy juuri oikeaa lihansyövytyspyssyä. Josh Duhamelille pitäisi muuten saada enemmän rooleja äksönleffoihin. Näytellä herra ainakin osaa, sen osoitti loistavasti jo Las Vegas-sarja. Myös John Malkovichin roolisuoritus transformereiden seassa oli varsin mielenkiintoisen hämärä.

Mitäs mieltä tästä leffasta nyt sitten itse oikeastaan olisikaan? Ihan hyvää rymistelyähän se oli, muttei toki paljon muuta. Leffan loppua kohden mentiin huomattavasti synkempiin fallouttimaisempiin tunnelmiin ja siitä kyllä pidin kovasti. Muutamat yksityiskohdat leffan aikana ärsyttivät hieman, mutta eihän sitä ennenkään ole fysiikan lakeja tälläisiltä teoksilta vaadittu. Kyllä tämä tosiaan toimi, jos on aikaisemmistakin tykännyt. Pitää tosin huomauttaa, etten ole lapsuudessa lukenut paria Transformers-lehteä enempää, joten mikään alkuperäissarjan fani en todellakaan ole.

Pakko kyllä myöntää, että vähän toivon tämän huhun Jason Stathamista toteutuvan.

2 kommenttia:

  1. En ole vieläkään päässyt yli kuinka raiskattuja jotkut Autoboteista että Decepticoneista ovat vanhoihin sarjoihin nähden ;__; Mutta se nyt olen vain minä ja muut vanhat Transformers fanit. Miten muuten olen kuullut huhua että tässäkin osassa kuulemma kaikki Transformers jutut on taas lakaistu maton alle. Eli kukaan ei taaskaan tiedä niistä mitään vaikka ne nyt on vasta kaksi kaupunkiä rellestänyt palasiksi.

    VastaaPoista
  2. Umm tämä on vähän suhteellista, mutta pääasiassa "väärinkäsitys" johtuu leffatrailerin hämäyksestä.

    Transformerit eivät ole mitään varsinaisia superjulkkiksia sarjisten tyyliin, mutta tieto on kyllä karannut ulos. Eri asia tietysti uskovatko ihmiset moista, mutta hei se on ihmiskunnan vika eikä leffan.

    Trailerin kohta, jossa annetaan ymmärtää, että hallitus salailisi transformereiden olemassaoloa onkin todellisuudessa Optimuksen valitusta siitä, miten ihmisten tietoja on salattu transformereilta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...