perjantai 23. syyskuuta 2011

Leffaisku: Cowboys & Aliens

Firefly comeback? No? Bugger.
Ensimmäistä kertaa kyseisen teoksen julisteen nähdessäni: I was like "Cowboys AND Aliens AWESOME!" mutta traileriin lopulta törmätessäni: I was like "cowboys and aliens - ya have to be kidding me?" Ja sitten sama ensimmäisellä kotimaisella. Vaikka leffan hype on ollut perin jenkkiläistä, niin jostain syystä sen ilme sai päässäni kumisemaan vahvan brittiaksentin. Alkavaa skitsofreniaa? Mene ja tiedä, mutta alun vastustelun jälkeen päädyin jotenkin kuitenkin leffateatteriin tuijottamaan leffaa nimeltä Cowboys & Aliens. Kummallista toivoa herätti ainakin se, että aliens-puoliskoa leffasta oli julkisuudessa pidetty aika hyvin piilossa.

Pip-boy? and I don't mean the english chap
Jake Lonergan (Daniel Graig) herää preedialta muistinsa kadottaneena ja kummallinen metallikahle kädessään. Lähimpään kaupunkiin hoiperreltuaan ei kulu kauaakaan, kun hänen etsintäkuulutettu persuksensa on sellissa sheriffin potkimana. Lännen laki vaatii omankäden oikeutta, joten Jaken ryöstämä karjaparoni Woodrow Dolarhyde (Harrison Ford) on vaatimassa miestä omiin käsiinsä. Oikeat vastoinkäymiset kuitenkin alkavat vasta, kun joukko demonisia lentolaitteita hyökkää kaupungin kimppuun keskelle perinteistä lynkkausjoukkoa.


Everstiparoni Taalanahka ja baarimikko Lekuri
Näyttelijät hoitavat työnsä varmalla otteella ja niin näillä nimillä on syytäkin. Kapteeni Amerikassa allekirjoittanutta häirinnyt "isonimi" näyttelijäkaartissa ei Harrison Fordin suhteen ollut ollenkaan ongelma, sillä hän istuu länkkäriin kuin dokumenttia katsoisi. Toisaalta onhan se selvää, että Ford istuu maastoon kuin maastoon heti, kun saa lierihatun päähänsä. Elokuvan juoni ei päätä saa pyörälle, mutta ehkei sen ole tarkoituskaan. Juoni kun seuraa tuttuja western-kaavoja, mutta pahikset on vain ryövätty toisesta genrestä sekottamaan pakkaa ja eikös tästä leffan nimestä päätellen olekin kyse. Kait se on pakko vain sanoa, että viihdyin satulassa, mutta en kyllä hepan kyydistä meinannut ainakaan rajun kyydin takia tippua.

Nuo mainiot miehet lent... erm
Cowboys & Aliens kuuluu siihen kastiin, että keskimääräinen leffafani kyllä katsoo sen aivan mielellään, mutta mitään erikoista tai uutta se ei kuitenkaan tarjoa kahden genren yhdistämisestä huolimatta. Suosittelen enemmän trekkereille kuin skoopareille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...