maanantai 19. syyskuuta 2011

9/11 - Avaruushaltioiden Kaksi Tornia


Viime aikoina ylimääräinen vapaa-aikani on suuntautunut pleikkarin edessä istumiseen, sillä olen pyöritellyt tuota synttärilahjaksi saatua Fallout: New Vegasia. Pahoin pelkään, että tällä tiellä jonkin verran myös jatketaan, sillä tottakai myös Space Marine polttelee aivan hirveästi mielessä. Onneksi viikonloppuisin on sentään päässyt pelaamaan myös 40K:ta, ettei ihan täysin unohdu figut päiväjärjestyksestä. Parina viime sunnuntaina olen siis ulkoiluttanut wraithguard-palloani ja tässä jotain jorinaani toisesta näistä peleistä.

Pelipöytää rakennellessamme joku neropatti tajusi, että hei tänäänhän on 11.9. ja eipä ehtinyt kukaan sanoa ripperiäkään, kun kentän nurkassa kohosi jo kaksi tornia ja lentokoneen raato näiden edessä. Vastaani siis asettui Tez upouuden Land Raiderinsa kera. Heti tässä vaiheessa todettakoon, että valitettavasti muistiinpanoni jäivät paikoitellen hieman vajaiksi pelin ...hektisyyden takia. Allekirjoittanutkin pyöriä erinäisiä kertoja pelipöydän alla ja en edes noppaa etsimässä. Tämä ei ole kertomus sotilaallisesta raportoinnista ja taktiikoista. Tämä on tarina mielenvikaisesta tuurista ja siitä, miten armeija etenee kuin junan vessa.

Mission: Seize Ground
Deployment: Spearhead

Chaos Space Marinet koostuivat näin ympäripyöreästi kolmesta ryhmästä mariineja, 2x Rhino, 2x Obliterator ja Land Raider sisuksissaan terminaattoreita Lordinsa johdolla. 

Voitin aloituksen ja valitsin tornien nurkkauksen itselleni ja asetuin puolustamaan niitä kaaoksen otteelta. (Onnekseni vastustajalla ei ollut lentureita.) Warp Spiderit jätin reserviin ja loput joukot asettuivat kentälle normaalisti. Bastionit luonnollisesti miehitin Rangereilla ja toisella Guardian-ryhmällä. Night Spinner suojautui tornien taakse tuttuun tapaansa kylvämään kauhua ja ärsytystä vastustajan joukkoihin. ...En vain osannut itsekään aavistaa, kuinka musertavia tuloksia sen kutoma verkko saisi tällä kertaa aikaan.


Suurin osa listastani kulki jalan, joten ei kai siinä muuta, kuin taapertamaan eteenpäin. Tornien ja Night Spinnerin antaessa tulitukea. Saan Night Spinnerin verkon tiputettua herkulliseen paikkaan suoraan vastustajan Deployment Zonelle, jossa se jättää alleen ryhmän mariineja, obliteraattorit, Rhinon ja Land Raiderin. Itse osuma ei saa juuri mitään aikaan, sillä verkko ei suostu pureutumaan power armorien läpi. Hupi alkaa kuitenkin Chaoksen vuorolla, kun väki pyristelee irti lahjastani. Suurin osa pääsee liikkeelle ongelmitta vain parin mariinin kohdatessa loppunsa. Muiden päästyä pois tieltä Land Raider käynnistää moottorinsa ja yrittää lähteä liikkeelle ja oi kyllä arvasit aivan oikein. Verkko viipaloituu valtavan tankin herkkiin osiin pysäyttäen sen liikkumattomaksi koko pelin ajaksi.

Tässä vaiheessa kävin ensimmäistä kertaa hakemassa lisähappea pöydän alta, sillä virnuiluni leveys olisi ollut suorastaan epäurheilijamaista. Mainitsinko jo, että Land Raider oli varustettu Dozer Bladella ja siitäkin huolimatta tulokseksi saatiin immobilization? Pelini siis alkoi hieman laittomalla tuurilla ja vastustajallani sitä taas ei ollut yhtään.


Tästä syttyi ankara tulitaistelu ja yleinen kaaos. Rhinot yrittivät ajaa ylitseni erinäisiä kertoja, mutta urhea Fire Dragon syöksyi yhden eteen meltoineen ja tulokset näette hieman alempaa. Menetin toisen War Walkerini ja kourallisen Fire Dragoneja, mutta onneksi ne ehtivät ensin pyyhkimään obliteratorit pois pöydältä. Guardiaanit, Rangerit ja Night Spinner harvensivat mariiniryhmiä sen minkä pystyivät niiden lähestyessä.


Wraithguardini on viimein ampumaetäisyydellä ja avaa tulen kohti mariiniryhmää, mutta tappaa vaivoin yhden tai kaksi kaaoksen kätyriä, joten ärtyneenä lähetän zombie-robotit kolkkaamaan porukkaa wraithcannoneita nuijina käyttäen. Tämä kannatti sillä vain yksi jää ryhmästä henkiin ja tämä pakenee kentältä, mutta äh seuraavat viherpanssarit odottavat jo vuoroaan!

Close but no cigar
Tezin Chaos Lordi kätyreineen ulostautui paikoilleen viipaloidusta Land Raideristaan pelin edetessä koukatakseen estämään joukkojani rohmuamasta kaikkia pisteitä. Suippokorvien yhdistetty tulivoima osoittautui kuitenkin ylivoimaiseksi jopa terminaattoreille ja ryhmä hupeni nopeasti. Viimeisellä raivolla Lordi irtautui ryhmästään ja pyrki rynnimään yhdelle objectivelle ryhmän rippeiden suunnatessa toiselle. Mutta kun lyötyä lyodään, niin lyödään sitten lujaa ja Warp Spiderini tippuivat apäarvon lordin niskaan kesken matkan ja avasivat tulen...


Viidennellä vuorolla kaaoksesta on jäljellä enää suhteellisen avuton Land Raider ja armoa tuntematta lähimmät avaruushaltiat suuntaavat tuhoamaan sen kentän estetiikkaa pilaamasta...


Noppajumalat olivat vahvasti puolellani, mutta tämähän oli selvää, koska ansaitsin valtavat karmapisteet asettumalla puolustamaan avuttomia WTC-torn... IG-Bastioneja.

Tulos: Eldar 3 - Chaos Space Marines 0

Teurastuskin on hauskaa vain niin kauan...

4 kommenttia:

 1. Vieläkin harmittaa että ei tullut tallennettua pelin noppan heittoja mihinkään. Olisi varmaan saanut lyödä todennäköisyyksiä kivasti naamaan. Ainoat mitkä taisi toimia tuossa pelissä oli Terminaattorien savet, mutta se ei kauheasti innosta kun jäljellä on kentällä he, immoutunut lantikka ja olisiko ollut vielä yksi ehjä Rhino siinä vaiheessa. Mutta tuommonen nopea arvio olisi 1: 25%, 2: 25%, 3:15%, 4: 15%, 5: 10%, 6: 10% tai jotain tuonnepäin.

  VastaaPoista
 2. Saatiin kyllä varoittava esimerkki siitä, että välillä ei vaan toimi ja mihinkään ei voi luottaa :D

  VastaaPoista
 3. Nuo sortuneet tornit ovat kyllä loistava idea muistopäivälle... Osama Biel Tan joukkoineen asialla :o

  VastaaPoista
 4. Puuh. Repesin luvattoman paljon kyllä nyt Osama Biel Tanille.. Täytyy pitää mielessä tulevaisuutta varten :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...