torstai 29. maaliskuuta 2012

Ensilautailu: We Didn't Playtest This At All

Peruspakka plus Chaos Pack- ja Blue Deck-lisäosat
Banaani! Zeepra! Hävisin, koska lohikäärme söi minut! Pommi! Dinosaurus! Voitin, koska synttärini on tässä kuussa! Et voittanutkaan, koska kissa vei kortin! Tomaatti! Kivipaperisakset! Voitin! Etkä voittanut, koska unohdit, että Kivi on Sakset, Sakset on Paperi, pariton on parillinen, sininen on violetti, kakku on kuolema ja kuolema on kakku! Mitä helkkaria juuri tapahtui? No mutta kyseessähän on keskivertoa selkeämpi matsi korttipeliä nimeltä We Didn't Playtest This At All.

We Didn't Playtest This At All on Asmadi Gamesin varsin järkyttävä peli ja kun sanon järkyttävä tarkoitan nimenomaan traumatisoivaa. Kaverille oli siunaantunut tätä muutama ylimääräinen pakka, joten sorruin epähuomiossa hankkimaan ne itselleni. Aikaisemmin valittelin pelaajamäärien pienuutta, niin tähän mahtuu 2-10 pelaajaa ja netin syövereissä huhutaan 20 hengen pelistä, josta ei kuitenkaan koskaan kuultu sen jälkeen. Peliaika vaihtelee teoriassa sekunneista äärettomään. (Blue Deck-lisäosan avulla on mahdollista muodostaa infinity loop.) Peli kuuluu siihen ryhmään, että sitä ei voi oikein kuvailla vaan se pitää itse kokea. Säännöt ovat selkeät eli sinulla on alussa kaksi korttia ja vuorollasi nostat kortin ja pelaat kortin ja yrität voittaa. Vitsi on tietysti siinä, että korteista lukee toinen toistaan hämmentävämpiä asioita, jotka vaikuttavat peliin.

WDPTAA kuuluu varmaan myös ryhmään pelejä, jotka olisivat parhaimmillaan pienessä humalassa, mutta kukaan ei ehkä pysyisi silloin perillä tapahtumista. Kourallinen hyvin vaihtelevia matseja itsellä nyt pelattuna (selvinpäin) ja kyllähän tämä hieman sanattomaksi vetää. Peli ei sovi kaikille, mutta oikeassa porukassa se voi olla täyttä timanttia...tai ainakin tuskaa, myötähäpeää ja lattialla kierimistä, mutta silti et voi olla pelaamatta "vielä yhtä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...