perjantai 7. tammikuuta 2011

Ensilautailu: Odin's Table


Joulupukki oli löytänyt minulle jotain myös lautapelihyllystä ja lahjapaketeistani paljastui Odin's Table, jota pääsin tällä viikolla jo testaamaankin. Useampikin peli tuli yhteen menoon pelattua, sillä juonesta sai heti ensimmäisellä kerralla kiinni ja pelit ovat varsin nopeita. Pelikorttien mukana kolmanneksi pelaajaksi ilmoittautuu Onnetar, joka ainakin minun ja Tezin peleissä aiheutti pokerimaisia laskelmia ja bluffeja. Tämä oli erittäin positiivinen yllätys, sillä etukäteen pelkäsin tuurin sanelevan pelissä liikaakin, mutta osittain se kuitenkin onnistuu punoutumaan pelin luonteeseen.

Suoraan sanottuna pelistä ei tähän hätään edes paljoa kirjoitettavaa irtoa. Se vaikuttaa heti kättelyssä kyllä erittäin mukavalta, mutta sen yksinkertaisuudesta ei kyllä pääse yli eikä ympäri. Pelin valttikortit ovatkin ehkä sen outo shakki/tammimaisuus ja nopeat pelit. Se siis soveltuu mukavasti pieneen ajantappamiseen.esimerkiksi, kun odottelet vuoroasi johonkin toiseen peliin tai vastaavaa. Olen kyllä niin hämmentävän samaa mieltä kaiken tuon lautapelioppaan arvostelussa sanotun kanssa, että ei oikein pysty mitään enää lisäämään. Pelilaatikko todellakin jäi kaipaamaan paria lisäpalikkaa ja kivoja puunappuloita. Tuskaa aiheuttaa varsinkin korttitelineen puuttuminen. Tuossa joulun jälkeen jo toisen kaverin kanssa vitsailtiinkin, että puolikkaat koivuhalot pöytään molemmille pelaajille ja siihen sahataan railo, niin saadaan komeat pelin teemaan sopivat kortinpidikkeet. Voi sitten mahdolliset ongelmatilanteetkin ratkoa samoilla kapuloilla.


Että vaikeaa tästä pelistä nyt on kovin syvällistä analyysiä kiskoa, mutta mukavaa sen pelailu on ja niin kepeää, että tulee ehkä vietettyä sen parissa aikaa vielä yllättävänkin paljon. Palaan aiheeseen, mikäli tarvetta ilmaantuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...