tiistai 11. tammikuuta 2011

Figuyhteenveto vuoden alkuun

Näen punaista, hirveästi punaista
No niin vedetäämpä tekstien suuntaa taas hieman enemmän kohti miniatyyrejä. Jotain on toki tullut viime aikoina tehtyä, mutta blogiin asti en ole niitä saanut. Tässä pikainen WIP-rivistö paristakin valmisteilla olevasta Warp Spider-yksiköstä ja yhtälailla keskeneräisiä testinappeja Fire Dragoneille, Striking Scorpioneille ja Dark Eldar Warrioreille. Parempia kuvia sitten, kun edistyn vähän pidemmälle näissä.


Ja sitten kuvaukseni jälleen tehokkaasti keskeytettiin, sillä taustalla lojunut gyrinx aistii pahan läsnäolon ja läimäyttää Dark Eldarin pois joukkiosta ja asettuu suojaamaan crafworldilaisia. Sitä ei taas voi kuin tuijottaa suu auki, näpätä kuvan ja jäädä miettimään mitä ihmettä tuon otuksen päässä taas liikkuu. Kyllä siinä jotain suurempia suippokorvavoimia on taas pelissä. No niin eteenpäin projekteissa! Päätin, että tarvitsen jonkun potkun saattamaan asiat uudelleen liikkeelle, joten tuossa viikonloppuna tein yhden äärimmäisen yksinkertaisen objective-merkin armeijalle...armeijoille.

Näyttävätpäs nuo roiskeet typeriltä suoraan ylhäältä katsottuna
60mm base, pari palaa korkkilevyä, hieman soraa ja yksi vaivainen bitsi. Niistä on pienet objectivet tehty. Itseasiassa tuo on vielä hitusen kesken, sillä käden panssarilevyn olisi tarkoitus olla kultainen, mutta moinen väri olikin itseltäni loppu. Täytyy käydä täydentämässä varastoa, ennen kuin voi sutia tuon loppuun. Ärsyttävää. Sitten vielä vähän static grassia sinne tänne.

Idea on lähtöisin tietysti Dark Eldarin taustatarinoista. Heillähän on ärsyttävä mahdollisuus palata kuolleista, vaikka ruumiista olisi jäljellä enää pelkkä jalka tai käsi (Fifth Element anyone?). Ihan kaikillehan moista tilaisuutta ei suoda, mutta tarpeeksi vaikutusvaltaisilla henkilöillä on mielenkiintoisia yhteistyö- ja avunantosopimuksia haemonculusten kanssa. Ja siitä tässä virne suupielessä tehdyssä objectivessa on kysymys. Kyseessä on siis todellakin pelkkä irtonainen käsi ja sehän on saatava haettua takaisin, jotta joku piraattilaivaston aatelinen saadaan palautettua miesvahvuuteen. Pidän erityisesti tälläisistä hieman epämääräisemmistä kohteista, jotka antavat vastapuolen kenraaleille päänsärkyä, kun he pohtivat, että miksi ihmeessä vihollinen pyrkii tuonne puskaan.

Hieman liian Dark Eldar-kohde, kun pääasiallinen armeija on perinteinen Eldar? Kyllä tämä on kuitenkin tarkoitettu ihan molempia armeijoita silmällä pitäen. Ovela farseer löytää helposti useitakin syitä serkun käden noukkimiseen kentältä. Helppo tapa estää epämieluisan soturin palaaminen tulevaisuuden taistelukentille? Vastapalvelus tai voitelu satunnaiselle liittolaislaivastolle? Panttivan.. tai siis diplomaattinen kauppatavara? Tai tietysti se kaikista perinteisin ja rakkain selitys: Tuo tyyppi täytyy saada palaamaan henkiin, koska kymmenen vuoden päästä hän tappaa ihmisen, jonka lapsesta tulisi varakas kauppias, jonka rahtialus olisi houkutellut örkkilaivaston muuttamaan suuntaansa ja näin osuen jonkun eldarien kotimaailman reitille. Ah farseerit...

Vuoden ensimmäisen pelinkin olen onnistunut pelaamaan ja kyseessä oli 750 pisteen taisto Tezin Chaos Space Marineja vastaan. Oma listani koostui tutuista elementeistä: Farseer ja ryhmä Dire Avengereja Wave Serpentissä, Ryhmä guardiaaneja, kolme jetbikeä, Night Spinner ja pieni ryhmällinen Warp Spidereitä.


Mission: Annihilation
Deployment: Pitched Battle

Tulos: 2-4 avaruussuippokorvien hyväksi.

Pahoitteluni, mutta täyttä taisteluraporttia ette tule pelistä saamaan, koska dokumentointia ei paljoa pelin aikana tullut tehtyä. Täytyy kyllä alkaa sitä taas enemmän harrastaa myöskin. Muutamia mainintoja kuitenkin. Annihilationin ollessa kyseessä ymmärsin kiskoa heikot jetbiket reserviin turvaan pelin aluksi. Reserveiksi marssitin myös Warp Spiderini suunnitellessani jotain riskialtista iskua vastustajan linjojen taakse Deep Strikeä käyttäen, mutta sodan tuulet toivat eteeni paljon yksinkertaisemman tilaisuuden.

Hei katsokaa joku on parkkeerannut rhinonsa aivan kentän laidalle
Täydellisen virheen tein kuitenkin jälleen Night Spinnerini kanssa pelin aluksi ja uhrasin sen täysin suunnittelematta vastustajan Demoniprinssille. Olisi pitänyt kiihdyttää kauemmas, mutta valtavan imperiumin bastionin taakse suojautuminen loi väärän turvallisuudentunteen. Tämä kuitenkin myös herätti peliin uudelleen ja loput vuorot tanssittiinkin vastustajan ympärillä huolellisemmin. Tehokkain yksikköni oli tietysti Direjen iskuryhmä, joka toisti koko pelin samaa lähes kusipäistä taktiikkaa: Bladestorm, takaisin tankkiin lataamaan ja liikkuminen seuraavalle kohteelle, bladestorm ja takaisin turvaan lataamaan ja eteenpäin... Kolmella bladestormilla kaatui kokonainen havoc-ryhmä, Demoniprinssi ja kohtalainen osa yhdestä ryhmällisestä kaaosmariineja.

Tuliasema ...of DOOM
Yhteenveto: Diret itsestäänselvyys, Warppareista tykkään aina vain enemmän jokapaikanhöylinä tukemassa muita yksiköitä ja viimeisenä oleellisena mental notena itselle todettakoon, että koska vastustajille alkaa ilmestymään entistä tiuhempaan psyykkereitä listoihin, niin on korkea aika kaivaa riimut esiin.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Coolio, odottelinkin jo pikku ukko-päivitystä. Eikös se Night Spinneri hajonnut Plasma guniin eikä Demonin kitaan?

    VastaaPoista
  3. Ei tosiaan tullut muistiinpanoja tehtyä, kun ei ollut edes suunnitteilla mitään raporttia, joten täytyy myöntää etten ihan varma ole tappajasta. Jotenkin kyllä pinttyi se mielikuva, että monsteri oli syyllinen. Noh ei se tässä tapauksessa niin oleellista onneksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...