torstai 6. tammikuuta 2011

Uusi vuosi, uudet kuteet


Uusi vuosi uudet...jaamikäoli. Yleensä vuoden vaihtuessa kaikki lehdet, blogit ja muut vastaavat muistelevat menneitä ja listailevat niitä vuoden parhaita leffoja/bileitä/coneja/sukkia. Minen jaksa nyt alkaa haikailemaan ja horisemaan menneiden perään vaan suuntaan katseeni suoraan tulevaisuuteen ja vilkaisen, minkä perään tänä vuonna pitäisi alkaa tärisemään.

Hyppään suoraan kaikkien itsestäänselvien tapausten yli, kuten Thor, Piraatit 4, Priest, Conan ja parisen sataa muutakin sarjisleffaa ja vastaavaa. Warhammerien puolelta on hieman turhaa edes tähytä tulevaisuuteen, koska ainoa vaihtoehto olisi käsitellä kilo huhuja ja sitä nyt tehdään kaikkialla jo muutenkin. Ainoa poikkeus on ehkä tämä smurffileffa ultramariinirintamalta. Oikeastaan taidan tällä erää nostaa odoteltavista esiin vaivaiset kaksi tapausta.

1. Sucker Punch


Ensimmäisenä todellinen leffojen avokämmen, jota olen kuola valuen odotellut ensimmäisestä trailerista saakka eli Sucker Punch. Kuolan erittyminen ei kuitenkaan johdu elokuvan näteistä tytöistä, vaan siitä, että traileri on suunniteltu räjäyttelemään kaikki mahdolliset jäljellä olevat synapsit aivojen valtatieltä. Sinua on varoitettu.Tälläisen trailerin jälkeen on tietysti 60-60-mahdollisuudet, että mitä itse leffaa tulee olemaan. On täysin mahdollista, että noin uskomatonta sekametelisoppaa ei olla mitenkään onnistuttu sitomaan kasaan ja kokonaisuus tulee olemaan täyttä roskaa. Toisaalta, jos trailerin visuaalinen eeppisyys saadaan venytettyä kokonaisen elokuvan pituiseksi, niin vaikka juoni ja muu olisikin heikkoa, niin pelkästä pakkauksesta voi irrota vuoden kovin aivot-narikkaan-leffa. Mutta mitä, jos kokonaisuus tulee olemaan henkisesti ja fyysisesti yhtä eeppistä, kuin traileri lupaa? Pelottavaa ja naiivia edes ajatella moista, mutta positiivinen merkki on kuitenkin se, että leffan takana häärää Zack Snyder, joka on vastuussa mm. sellaisista teoksista kuin 300 ja Watchmen. Fyysisen eeppisyyden määrästä uskaltaa siis tehdä jotain johtopäätöksiä, mutta juoni pysyy kysymysmerkkinä. Watchmenhan esimerkiksi kärsi yleisellä tasolla siitä, että juoni oli liian hidas ja raskas tavallisemmille kuolevaisille. Mikä oli toki sääli ja se esti leffaa nousemasta maailmalla kovin korkealle. Noh turha tässä on spekuloida sen enempää. Enää muutama kuukausi, niin pääsee näkemään tulokset omin silmin.

2. Game of ThronesJa sitten "uusin varma hittisarja" Home Box Officelta eli Game of Thrones, joka perustuu  George R.R. Martinin kirjoihin. Herrahan vieraili Suomessakin juuri pari vuotta sitten Finnconissa. Sarjan pääosissa nähdään mm. Sean Bean, joka ainakin on taatusti jo fantasianäyttelijän kannuksensa ansainnut. Tämänkin kohdalla erittäin mielenkiintoista nähdä lopputulos. Vaikka HBO onkin harvinaisen hyvä tae laadusta, niin ei senkään varaan voi etukäteen liikaa rakentaa. Traileri ainakin jättää vielä vähän kylmäksi, mutta tämä voi kuitenkin olla juuri se tärkeä lisäys fantasian aivan liian pieneen sarja/leffarintamaan.
Että ainakin näihin kahteen yllätysiskuun allekirjoittanut yrittää epätoivoisesti tänä vuonna varautua...


5 kommenttia:

 1. Toi Sucker Punch näytti kyllä todella jännältä. Noin absurdin eeppinen läjäys voi onnistuessaan olla jotain todella hienoa. Tämä pitää nähdä kun tulee.
  Watchmenin ja Alan Mooren suurena fanina on pakko huomauttaa, että Watchmen toimii kyllä tosiaan paljon paremmin sarjakuvana kuin leffana. Juuri sen takia, että leffassa ei valitettavasti ole varaa siihen että juoni olisi hidas.

  VastaaPoista
 2. So TRUE. Sean Bean on loistava juuri tuollaisissa rooleissa. SUcker Punchia odottelen kovasti.

  VastaaPoista
 3. Mukava leffahan Watchmen silti kuitenkin on, mutta se kuuluu ehdottomasti kotisohvan leffoihin teatterin valkokankaan sijaan.

  5splitreel: Sean Bean on tosiaan osoittanut mukavasti sopivuutta moneen erilaiseen rooliin, mutta tuolla pehkolla ja risuparralla istutaan kyllä automaattisesti aivan liian hyvin fantasiamaailmaan. Jännä nähdä, kuinka monta jaksoa sarjaa pitää katsoa, ennen kuin tottuu uuteen roolihahmoon ja sitä lakkaa hyppimästä sohvalta pöydälle kiljuen "For Gondor!" tai muuta älytöntä...

  VastaaPoista
 4. Kiitos tuosta Game of Thrones:in esiin tuomisella, olin lähes tyystin mokoman missannut! Kyllähän tuo vähän hämmentää, että noinkin yhdennäköisenä Sormussaattueen vartijana taas esiinnytään, liekö Boromir oppinut taitamaan aika-avaruuden poimumatkustelun salat ;)

  Aasinsillan yli kopoti kopoti... Sean Beanin roolisuoritus jäi melko vaisuksi Black Death:ssa, vaikka elokuvana pidinkin moista ihan mukiin menevänä, mitä tunnelmaan ja esillepanoon tulee. Synkkä, anteeksiantamaton ja julma keskiaika huokuu melkein yhtä säälimättömänä kuin itse Old World. Sankaripoppoosta olisi saanut kyllä niin paljon enemmän irti, jos vain olisivat vähän enemmän nähneet vaivaa.

  VastaaPoista
 5. Hmm kappas itseltä sitten taas on mennyt tutkasta täysin ohi tuo Black Death, että kiitoksia vain takaisin. Täytyy pistää nimi mieleen ja vilkaista jossain vaiheessa ihan tuon onnistuneen tunnelman takia.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...