perjantai 28. tammikuuta 2011

Ensilautailu: The Stars are Right

Warhammer-pelien välissä on hyvä rauhoittua ja...
Pääsimpä taas uutta lauta-/korttipeliä kokeilemaan. Steve Jackson Games on manannut 'tulhua esiin lukemattomia kertoja ja jälleen kerran sillä tiellä ollaan The Stars are Right-pelissä. (Lausutaan Stars are NOT right.)

Pelin ideana on tuijotella pöydällä olevista palasista koostuvaa taivasta ja yrittää kikkailla tähdet itsellesi suotuisiin asentoihin, jotta saisit kutsuttua syövereistä erilaisia otuksia pöydälle. Näistä olioista saat pisteitä ja erikoisvoimia ja pelaaja, joka ensimmäisenä kerää otuksia kymmenen pisteen arvosta voittaa. Kuulostaa yksinkertaiselta ja rennolta eikö niin? VÄÄRIN!

Hah, voitin
The Stars are not Right on kumma sekamelska pokeria, munchkinia ja muuttuvaa labyrinttiä. Peli onkin täydellinen niille, jotka peleissä aina suunnittelevat siirtojaan useita vuoroja eteenpäin. ...siis täydellinen heitä vastaan pelaamiseen, sillä tässä pelissä tulevaisuuden suunnittelu on varmin tapa kerätä itselleen "sanity lossia." Vaikka tähtien siirtely onkin varsin helppoa, niin jollet saa vuorostasi irti tarpeeksi montaa muutosta taivaaseen monsterisi kutsumista varten, niin todennäköisesti saat heittää suunnitelmalle hyvästit. Vitsi on kuitenkin tottakai siinä, että koska kaikki pelaajat sotkevat tähtitaivasta vuorollaan mielensä mukaan, niin kun kierros palaa taas sinuun on enemmän kuin todennäköistä, että pohtimistasi tähtikuvioista ei ole laudalla enää tietoakaan. Toisaalta voisi kuvitella, että on rentotuttavaa, kun ei tarvitse suunnitella seuraavaa vuoroaan etukäteen, mutta todellisuudessa pelin ajatusmaailma kyllä nyrjäyttää sinua jonnekin ihan muualle, kuin rentouttavaan suuntaan.

Eli suosittelen myös sinua kokeilemaan.....haha...aaaahahaha

1 kommentti:

  1. Tuo peli oli kyllä ihan uskomatonta mindfuckia, ei tosiaan uskoisi koko idean simppeliydeltä, mutta se on. Hauskan oloinen peli tosin. Pitäisi pelata ehkä pari kertaa lisää, niin voisi alkaa sujuakin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...