torstai 24. marraskuuta 2011

Kohti uutta energiaa ja aallonharjaa


Pidettiin tuossa viikonloppuna naapurinpoikien Defilerin ja Tezin kanssa pientä extemporee näpräyspäivää eli meikäläisen luona kiskottiin pöytä keskelle olohuonetta, laitettiin The Big Bang Theory pyörimään taustalle inspiraatioksi ja koitettiin liimailla ja maalailla asioita kasaan. Ei ehkä kaikista tehokkainta toimintaa suhteessa käytettyyn aikaan, mutta hei ainakin saatiin jotain tuloksiakin. Syntyi parit prototyyppiviidakot, Dark Eldareita ja itse sain viimein Dreadfleetin paatinkin takaisin liikkeelle. Pääasiassa itse kuitenkin taisin mittailla ja ihmetellä uutta objectivea kasaan käytettäväksi tämän viikon 40k-peleihin.


Viikonloppuna minidioraaman sain heti kasaan ja pohjamaalattua. Alustaksi otin "plasticardia", jonka leikkasin 60mm halkaisijan omaavaksi ympyräksi, koska vastaavia baseja ei pyörinyt käsillä valmiina. Tähän aloin kokoamaan korkkilevyn palasista ja sorasta pientä kivikkoa, jonka päälle iskettiin Ramshackle gamesin ilmaisfigu Trixie. Juu näit ihan oikein firma myy figua ilmaiseksi. Vihjasin tästä jo alkuvuodesta. Ympärille parit kaaospiikit ja käärö, jotta saadaan kokonaisuus paremmin sidottua warhammereihin. Vältin tarkoituksella lisäämästä mitään teknistä härveliä, koska ajattelin tätä voitavan tarvittaessa käyttää myös Mordheimin puolella johonkin.


Sitten alkuviikon päivinä sudein parit värikerrokset eteenpäin kunakin iltana. Ei mitään erikoista mainittavaa ihan vain drybrushailuja sun muita perustemppuja. Lopuksi sitten viimeistelin alustan vanhalla flockilla, static grassilla ja kokeilin myös ensimmäistä kertaa tufteja eli pieniä valmiita ruohomättäitä. Nämä kyseiset olivat Army Painterin Jungle Tuftia. Saisivat ehkä olla hiukan monivärisempiä makuuni, mutta itse ruohotupot olivat loistava tapa tuoda eloa ja myös hitunen korkeutta alustaan. Tulen takuulla käyttämään näitä paljon jatkossakin. Varmaan varsinkin, koska näyttää siltä, että GW olisi tekemässä niistä ensimmäisen "halppistuotteensa" sitten ikinä.


Siinäpä se kokonaisuudessaan odottamassa huomista pelikentälle pääsyä. Olen tyytyväinen, joskin totesin, että täytyy ihon sutimista harjoitella enemmän. Noh kuitenkin tosiaan kelpaa ainakin omalle pelipöydälleni taisteluiden kohteeksi. Pyrin objectiveja tehdessäni luomaan niille jotain taustatarinaa ja mieluusti sellaista, joka antaa useammallekin eri ryhmittymälle syyn sen tavoitteluun. Tuntuisi hassulta, jos Space Mariini tavoittelisi keskellä kenttää lojuvaa hammaskasaa vain örkkien kiusaksi. Tässä tapauksessa mielestäni onnistun saamaan tekosyytä useampaan suuntaan. Ilmeistä on, että pahikset tahtovat saada uhrilahjan hopeatarjottimella jumalilleen. Hyvis tahtoo pelastaa neidon hädästä ja toiselle tärkeintä on ylipäätään estää pahiksia saamasta tahtoaan läpi. Mitä sisältää käärö alttarin juurella? Miksi naisen toinen käsi on selän takana? Hei eihän tuo kahle ole edes kunnolla kiinni! Onko tämä kuitenkin demonien juoni? Vai kenties inkvisiittorin houkutuslintu?

Jaa mitäkö tapahtui sille edelliselle objective-projektille? Se koki mahalaskun kiitos huolimattoman drybrushauksen ja patsaan figu odottaa nyt Kardinaalin luona vuoroaan päästä jarrunestekylpyyn, jotta kokoaminen ja maalaus voitaisiin suorittaa uudelleen.

3 kommenttia:

  1. Hyvin hoidettu toi ruohikko/sammal tuossa Trixiessä. Fiksusti varsinkin noi isommat paakut ja tuossa kivessä roikkuvat mättäät.

    VastaaPoista
  2. Lopputulos on kyllä komea tuossa objektiivissa ... inspiroi itseäkin saada jotain aikaiseksi :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista =) Tämä oli tärkeä saavutus moraalisesti, koska sai jotain pientä ihan valmiiksi asti, niin nyt tuntee voivansa jatkaa taas vanhojakin projekteja.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...