sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Lontoon kronikat osa 3


Jaahas tänään on tullut kierrettyä lähinnä kauppoja ja Lontoon jänniä alueita, kuten Chinatown ja Soho.Chinatown on luonnollisesti täynnä kiinalaisia ravintoloita ja itämaisia ruokakauppoja. Sieltä tarttui teetä ja karkkeja mukaan. Soho taas on täynnä japanilaisia marketteja ja piskuisia manga-säläkauppoja ja pornoa. Molemmat alueet olivat kyllä mielenkiintoista kierreltävää.

Mutta sitten tämän päivän Furinjin nörttivinkki Lontooseen: Hamleys -lelukauppa. Joo eli se on valtaisa 5-6 kerroksinen lelukauppa täynnä kaikkea mitä voisit sukulaislapsille tuliaisiksi hakea, mutta tämä ei tietenkään ole se syy miksi paikasta kirjoitan. Syy sen mainitsemiseen ei ole tällä kertaa edes Doctor Who-hylly. Hamleyn ylimmissä kerroksissa kauimmaisessa nurkassa sijaitsee synkkä ja hämyisä paikka, jossa kattoon asti ulottuvat lasikaapit herättävän pelonsekaista kunnioitusta niitä lähestyessä. Tämä jännittävä alue on keräilijöiden oma nurkkaus. Vitriinit ja seinien lasikaapit ovat täynnä laadukkaita keräilyesineitä Lotrista, Indiana Jonesista, Piraateista, Harry Potterista ja muista vastaavista.

Tuotteet eivät ole saatavilla hyllyistä vaan alueen reunassa on ympyräinen tiski, jota reunustavat sen tietyn sormuksen riimut. Tämän tiskin takana seisoville henkilöille mennään hyperventiloiden sitten kiljumaan maagiset sanat "IT MUST BE MINE!" Tällöin virkailija nyökkää ymmärtäväisesti ja poistuu avaamaan lukittuja puisia kaappeja, joista hän pian tuo mukanaan laatikon. Virkailija avaa laatikon ja esittelee tuotteen sinulle hyväksyttäväksi. Kun saat jälleen happea, nyökkäät virkailijalle ja hän paketoi sen takaisin ja naputtelee sen kassakoneelle. Itse suoritin tämän rituaalin saadakseni seuraavan vaatimattoman puulaatikon:

Glamring - Vainovasara
Ei, en hankkinut oikeaa miekkaa. Kyseessä on itseasiassa kirjeveitsi, jonka muotoilu on tuttu Lotr-leffoista. Valitsin Gandalfin Glamringin lopulta kaikkien niiden minimiekkojen joukosta. Haltiamiekat ovat kovasti viehättäneet minua, mutta tarjolla ei ollut kuin Arwénin miekka, jonka haltianimeä en nyt tähän hätään muista. Olin jo vähällä valita Narsilin tai Andurilin välillä, kunnes tajusin, että myös Gandalfin miekka yritti kätkeytyä erään vitriinin nurkkaan ja sehän oli tietysti eniten meikäläistä.

Harry Potter-tavaraa tuolla tietysti oli kaikista eniten, kun nyt kerran brittilässä ollaan, mutta jopa se näytti silmääni todella hyvältä. Tyttöystäväni jotain taikasauvaa ja velhojen valuuttaa sieltä mukaansa keräsikin. Suosittelempa siis ehdottomasti näiden jorinoiden jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...