keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Imperiumin vastaiskun ohjaaja on kuollut

Irvin Kershner ohjastamassa Harrison Fordia
Ei George Lucas senkin tietopeliviisas. Hän ei ole leffaa ohjannut, vaikka kuinka haluaisit kuvitella niin tietäväsi. (Hän ohjasi vain ensimmäisen ...ja sitten ne yhdet) Imperiumin vastaiskun ohjasi kuvassa näkyvä lätsäpää Irvin Kershner.

Leffarintamalla ei nyt mene hirveän lujaa tällä viikolla. Maanantaina saimme lukea Leslie Nielsenin puujalkojen loppumisesta, mutta hän ei jäänyt edes päivän ainoaksi kuolinilmoitukseksi. Filmifin kertoo myös Irvin Kershnerin kuolleen viime lauantaina ja tämäkös scifistiä risoo. Kershner tunnetaa Imperiumin vastaiskun lisäksi myös esimerkiksi sellaisen leffan puikoissa huitomisesta kuin Robocop 2. Kershner ei ole tehnyt ohjauksia enää sitten 90-luvun (paitsi yhden jakson Suomessakin aikanaan nähtyä Sea Quest-sukellusvene-scifiä), joten hänen kuolemansa takia ei sentään jää mitään elokuvaa näkemättä, mutta kyllä se silti jotenkin aina nyppii, kun hyvän tekijöitä poistuu keskuudesta. (huom. tarkoituksella yhdys sana tuolla)

Retroa olohuoneen seinältä
Internet osaa kertoa Star Wars-fanien puolesta, että Imperiumin vastaisku on heidän suurin suosikkinsa näistä elokuvista. Itselläni pisteet jakautuvat hieman vastaiskun ja Jedin paluun välillä. Tämä johtunee siitä, että Jedin paluuseen liittyy näistä kolmesta kaikista eniten nostalgiaa. Todellisuudessa siis saattaa todellakin olla niin, että Imperiumin vastaisku on minunkin mielestäni se kaikista paras tähtien sota. Kirottu internet! Pitäisi kyllä ehkä taas katsoa leffat lävitse ja sillä ajatuksella, että mikä niistä olisi se kaikista hienoin. Toisaalta olen aina ollut sitä mieltä, että niitä kolmea alkuperäistä on turha mennä erottelemaan, vaan niitä on täysin hyväksyttävää kohdella yhtenä hienona kokonaisuutena. Monista trilogioista ei voi sanoa samaa.


Thank you for your co-operation and I am your father

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...