perjantai 10. joulukuuta 2010

Mecha-suunnittelukilpailun tulos


No niin vihdoin saan tämän aiemman mysteerin tännekin paljastettua. Paikallinen animeseura piti tosiaan kilpailun, jonka tarkoituksena oli suunnitella mecha ja toteutustapa oli vapaa, joten päätimpä hyödyntää figutusta. Kuvia tuotoksesta näette tässä ympärillä.


Tuloksena oli 3. sija kilpailussa. Tekeleeni oli yllättäin ainoa, joka ei ollut paperilla. Tuo yllätys ei ole sarkasmia, koska olin aivan varma, että joku ymmärtäisi osallistua kisaan pahvi-gundamilla, mutta taisin yliarvioida osallistujien intoa. Pronssi on siinä mielessä ihan hyvä sija, että kiireessä ja laiskuudessa tein tuota pikkuista dioraamaa vain kolmena viimeisenä iltana ennen kisapäivää. Hupsköh. Saipa tuotos ainakin paljon ihmettelyä osakseen. Hieman ristiriitaisen imartelevia olivat varsinkin kommentit, että onko tuo nyt muka oikeasti itse tehty. Hehheh...

Resepti: Robon torso on tietysti lähtöisin Taun Battlesuitista ja päänsä on Space Marinen olkasuojus, jota onnistuneesti ei näistä kuvista näy mistään kulmasta. Tuo olkatoppausvisiiri näyttää oikeastaan yllättävän hyvältä omaan silmään ja siihen mielikuvaan joudutte tyytymään ilmeisesti. Jalat ovat halkaistu stryroksipallo. Leka on tehty muovisesta tikkarin tikusta ja Leman Russin telaketjujen pyöristä. Olkapäällä lojuva valtava tykki on itseasiassa puhallusputki poliisin alkometristä. Nerokasta, vaikka itse sanonkin. Rakennustelineet koostuvat tottakai mehupilleistä ja balsasta. Olkapäällä keikkuva animetypsy on joku löytämäni halpisfigu, joka sai uuden maalikerroksen.


Ajan vähyyden vuoksi suunnittelin jo etukäteen maalauksen hyvin yksinkertaiseksi eli itse robossa ei ole muuta, kuin Chainmailia ja Asurmen Blue wash sen päälle heitettynä. Eikä ihmeempiä kikkailuja ole harrastettu muissakaan kohdissa, koska en katsonut sitä kovin tarpeelliseksi, kun kyseessä kerran oli hieman epätavallinen figuprojekti. Typyn asussa on mukailtu hieman animeseuran epävirallista koulupukua.

Pari oleellista suunnittelmissa ollutta juttua jäi valitettavasti figuun toteuttamatta. Alustaan ja telineeseen oli tarkoitus laittaa parit maaliämpärit, joissa olisi violettiä ja oranssia maalia eli yhdistyksen värit, mutta oikeiden sävyjen sekoittaminen osoittautui kiireessä viimeisenä iltana todella tuskaiseksi, joten lopulta luovutin, kun kello oli paljon ja itse ämpäritkin taistelivat vastaan. Lisäksi tarkoitus oli lisätä ainakin animetypylle ja mahdollisesti myös robolle aurinkolasit Tengen Toppa Gurren Lagann-animesarjasta. Figujen blistereistähän sai soveliasta läpinäkyvää muovia, mutta sen värjääminen punaiseksi/oranssiksi oli hieman toivoton yritys myöskin. Moinen materiaalihan hylki maaleja hyvin tehokkaasti, joten olisi vaadittu rajumpia keinoja ja sittenhän koko lasien tarkoitus olisi menetetty, kun niistä ei enää olisi nähnyt läpi. Pläh, no ajatus oli hyvä.

Kamina - Yksi sarjan päähahmoista
Noh tulipa tehtyä ainakin kohtalaista jälkeä todella nopeassa ajassa. Vielä kun saisi saman tahdin siirrettyä warhammerointiinkin. Täytyisi tehdä kunnollisia aikatauluja siihenkin. "Tämä ryhmä ja tuo tyyppi maaleihin tähän pelikertaan mennessä."

Valokuvista kiitokset Jinsei ry:n hovikuvaajalle Jolezille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...